Στο Ταλίν ο Εθνικός

21:27 3/12/2014 - Πηγή: AEK365

Η αποστολή της ακριτικής ομάδας βρίσκεται από την Τρίτη στη χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και το βασικό πρόβλημα για τον Σάκη Μουστακίδη αφορά τις ενοχλήσεις που νιώθει στον δικέφαλο ο Μπόζινταρ Τσουκ. Επειδή η συμμετοχή του στο ντέρμπι της έκτης αγωνιστικής της Α1 κόντρα στον ΠΑΟΚ την περασμένη Παρασκευή, επιβάρυνε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, ο Έλληνας τεχνικός προσανατολίζεται να τον αφήσει στον πάγκο, ώστε να μη ρισκάρει πιθανή υποτροπή, που

ενδέχεται να τον κρατήσει εκτός δράσης για μεγαλύτερο διάστημα.

Επίσης, με πυρετό ξύπνησε την Τετάρτη και ο Ζάρκο Κίσιτς, αλλά αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά.

Η Σέλβερ Ταλίν προέρχεται από το CEV Cup, όπου και αποκλείστηκε από τη φινλανδική Βα Λε Πα Σασταμάλα με δύο ήττες, 3-1 και 3-0 σετ. Προπονητής της Σέλβερ είναι ο Ρέινερ Βασίλεφ, διαγώνιος είναι ο Αυστραλός Λίνκολν Γουίλιαμς (1.98, 1993), ενώ ένας από τους δύο ακραίους είναι ο Ιταλός Φεντερίκο Μαρέτα (1.88, 1990) και ο δεύτερος ο Χεγκάρ Τζαλκ (Νο 15, 1.91, 1994).

Βασικοί είναι ακόμα οι κεντρικοί Μίλις Κιβισίλιντ (Νο1, 1.98, 1990), Μάτι Ρόσενμπλατ (Νο 8, 1.98, 1987), πασαδόρος είναι ο 34χρονος Έργκο Σπαρτάκοφ (Νο11, 1.80), ενώ πρώτη αλλαγή ακραίου είναι συνήθως ο Αντρές Τουμπάλ. Λίμπερο είναι ο Γιόχαν Βάχτερ (Νο10, 1.90, 1995).

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης προκρίθηκε στο «χρυσό» σετ εις βάρος της ελβετικής Σόνενβερτ. Ηττήθηκε με 3-1 σετ στην Ελβετία, αλλά στη ρεβάνς στην Αλεξανδρούπολη νίκησε 3-0 σετ και πήρε την πρόκριση στο «χρυσό» σετ.

Ο τεχνικός του Εθνικού τόνισε πως: «Έχουμε μία ακόμα δύσκολη αποστολή. Η Σέλβερ Ταλίν μπορεί να μην είναι υπερδύναμη, αλλά στην έδρα της έχει δεύτερη ευκαιρία στα ευρωπαϊκά Κύπελλα και περιμένω να έχει πολύ ενθουσιασμό. Πρέπει να διαχειριστούμε τις δυνάμεις μας και τα προβλήματά μας και να παίξουμε με καλή τακτική. Το γήπεδο του αγώνα θα το γνωρίσουμε απόψε, αλλά, από ότι είδα, είναι μεγάλο με πολλές διαγραμμίσεις.

Δεν ξέρω εάν θα αγωνιστεί ο Τσουκ. Δεν παίζουμε ‘τελικό' με τη Σέλβερ και πρέπει να σκεφτούμε τη δύσκολη συνέχεια. Ο κόσμος του Εθνικού και οι φίλοι του βόλεϊ, που μας πιστεύουν και μας νοιάζονται, να ξέρουν πως θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να κάνουμε ένα βήμα για την πρόκριση».

Με την αποστολή της ομάδας βρίσκεται και ο Γρηγόρης Σιδηρόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα