Στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ η Λεπέν

17:55 20/1/2015 - Πηγή: AEK365

Σάλο και ενόχληση έχει προκαλέσει η δήλωση-στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ της προέδρου του γαλλικού ακροδεξιού «Εθνικού Μετώπου», Μαρίν Λεπέν. Η Μαρίν Λεπέν δήλωσε στη Le Monde ότι «ελπίζει σε μία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», στις επερχόμενες εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, εκτιμώντας ότι η νίκη αυτή θα ενισχύσει το στρατόπεδο των ευρωσκεπτικιστών. Δήλωση που προκάλεσε

τη σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Δ. Παπαδημούλη να την χαρακτηρίζει «αηδιαστική και ψεύτικη», ενώ η ΝΔ επεσήμανε ότι «ο κ. Τσίπρας βρήκε τον μόνο σύμμαχό του στην Ευρώπη στο πρόσωπο της κ. Λεπέν».

«Στην Ευρώπη υπάρχει ένα χάσμα που πρέπει να γεφυρωθεί, με τους λαούς να παίρνουν στα χέρια τους τις τύχες τους ενάντια στον ολοκληρωτισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των συνεργών της, των διεθνών χρηματαγορών», δήλωσε η Λεπέν επισημαίνοντας ότι «η θέση μας είναι απόλυτα συνεκτική. Αυτό δεν με κάνει αγωνίστρια της Άκρας Αριστεράς. Δεν συμφωνούμε σε όλο το πρόγραμμα μαζί τους, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τη μετανάστευση. Ωστόσο, θα χαρούμε με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ».

Προσθέτει μάλιστα ότι η νίκη του κόμματος της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ενισχύσει το στρατόπεδο των ευρωσκεπτικιστών, μολονότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

H «Le Monde» εκτιμά ότι η υποστήριξη της Λεπέν στον ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταξύ άλλων και τον χαρακτήρα της αποστασιοποίησης από τους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής.

Η Μαρίν Λεπέν καταλήγει λέγοντας ότι σε χώρες όπως η Ισπανία και η Ελλάδα, όπου «δεν υπάρχει ισοδύναμο του Εθνικού Μετώπου, την θέση μας παίρνει η άκρα Αριστερά».

Keywords
Τυχαία Θέματα