Στην Πειραιώς το ενεργητικό της Πανελλήνιας Τράπεζας

22:58 17/4/2015 - Πηγή: AEK365

Έναντι 17,1 εκατομμυρίων ευρώ, όπως αναφέρεται στις σχετικές αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν πριν από λίγο στο ΦΕΚ, θα περάσουν στην Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ-1,89% τα περιουσιακά στοιχεία της Πανελλήνιας Τράπεζας η οποία τίθεται σε καθεστώς εκκαθάρισης.
Σειρά αποφάσεων καθορίζει το αντάλλαγμα που θα κληθεί να καταβάλλει η Πειραιώς.
Όσον αφορά το συγκεκριμένο

θέμα, η απόφαση αναφέρει: «Καθορίζει το αντάλλαγμα που θα καταβάλει σε μετρητά το πιστωτικό ίδρυμα με την επωνυμία «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.» στο υπό ειδική εκκαθάριση πιστωτικό ίδρυμα με την επωνυμία «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.» για τη μεταβίβαση των καθορισθέντων περιουσιακών στοιχείων σε ποσό ευρώ δεκαεπτά εκατομμυρίων εκατό χιλιάδων (€ 17.100.000)».

Σε άλλη απόφαση καθορίζεται το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων που θα περάσουν στην τράπεζα Πειραιώς, ενώ η απόφαση αναφέρει ότι είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από την Eurobank.
Tα στοιχεία του ενεργητικού της Πανελλήνιας Τράπεζας ανέρχονται στα 372,08 εκατ. ευρώ ενώ τα στοιχεία του παθητικού στα 645,29 εκατ. ευρώ.
Η διαφορά που προκύπτει είναι αρνητική κατά 273 εκατ. ευρώ και το ποσό θα καταβάλει το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα