Σαν σήμερα, 14 Απριλίου (VIDEO)

03:01 14/4/2014 - Πηγή: AEK365

69

ο Βιτέλιος Αύλος, οδηγεί τις ρηνανικές λεγεώνες σε νίκη εναντίον του Ρωμαίου αυτοκράτορα Όθωνα Μάρκου Σάλβιου και καταλαμβάνει το θρόνο.

1205

διεξάγεται η μάχη της Αδριανούπολης, μεταξύ βουλγαρικών στρατευμάτων και Σταυροφόρων.

1450

στη μάχη του Φορμινί, οι Γάλλοι εκμηδενίζουν τις αγγλικές δυνάμεις, βάζοντας τέλος στην κυριαρχία της Αγγλίας, στα εδάφη της βόρειας Γαλλίας.

1528

ο πρώτος Έλληνας που πάτησε το πόδι του στην Αμερική, ήταν κάποιος Θεόδωρος, που αποβιβάστηκε στην

περιοχή της Φλώριδας. Προς τιμήν του, έχει ανεγερθεί άγαλμα στην πόλη Κλιαργουότερ της Φλώριδας

1629

γεννιέται ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες του 17ου αιώνα, ο Ολλανδός φυσικός, μαθηματικός και αστρονόμος Κρίστιαν Χόιχενς, που ανακάλυψε τους δακτύλιους του Κρόνου.

1632

κατά τη διάρκεια του Τριακονταετούς Πολέμου, οι Σουηδοί υπό τον Γουστάβο Αδόλφο καταφέρνουν νίκη επί της Ιερής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

1759

πεθαίνει ο Γερμανός συνθέτης του μπαρόκ, Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντελ. Ένα από τα πιο γνωστά έργα του, που συνήθως ακούμε τα Χριστούγεννα είναι το ορατόριο του "Ο Μεσσίας".

1775

ιδρύεται στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, από τον Βενιαμίν Φραγκλίνο και τον Βενιαμίν Ρας, η πρώτη οργάνωση για την εξάλειψη της δουλείας.

1816

ο Μπούσα, ένας σκλάβος στα βρετανοκρατούμενα Μπαρμπέιντος δημιουργεί μια εξέγερση κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώνεται. Θεωρείται ο πρώτος εθνικός ήρωας των νησιών.

1822

oι Τούρκοι συλλαμβάνουν τον γάλλο φιλέλληνα Βαλέστ και τον αποκεφαλίζουν. Παράλληλα επιχειρούν, χωρίς αποτέλεσμα, να καταλάβουν το φρούριο του Ρεθύμνου.

1828

κυκλοφορεί στις ΗΠΑ, υπό τον τίτλο "Αμερικανικό Λεξικό της Αγγλικής Γλώσσας" η πρώτη έκδοση του γνωστού λεξικού του Αμερικανού λεξικογράφου Νόα Γουέμπστερ.

1828

η Ρωσία κηρύσσει τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, επειδή η Πύλη αρνείται να αποδεχτεί την αυτονομία της Ελλάδας.

1837

ιδρύεται με βασιλικό διάταγμα του Όθωνα το Πανεπιστήμιο Αθηνών, που θα λάβει αρχικά την ονομασία Οθώνειον Πανεπιστήμιον.

1842

γεννιέται η Κάθριν Ίντοουζ. Στα 18 της χρόνια θα γίνει γνωστή ως το τέταρτο αναγνωρισμένο θύμα του Τζακ του Αντεροβγάλτη.

1846

Αναχωρεί από το Σπρίγνκφιλντ του Ιλλινόις το τρένο με προορισμό την Καλιφόρνια και επιβάτες μια ομάδα σκαπανέων γνωστή ως Donner Party. Το τρένο στα μέσα της διαδρομής έμελλε να μείνει μέσα στην έρημο και οι 87 επιβάτες του θα προσπαθούσαν για ένα περίπου χρόνο να επιβιώσουν. Στο χρόνο αυτό αντιμετώπισαν έως και τον κανιβαλισμό λόγω της πείνας τους.

1849

η Ουγγαρία ανακηρύσσει την ανεξαρτησία της μετά από επανάσταση υπό τον Λάιος Κόσουθ.

1860

ο πρώτος καβαλάρης του έφιππου αμερικανικού ταχυδρομείου "Πόνι Εξπρές" φτάνει στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια.

1865

ο ηθοποιός Τζον Γουίλκς Μπούθ, υποστηρικτής των Νοτίων, πυροβολεί τον 84χρονο τότε, Αμερικανό Πρόεδρο Αβραάμ Λίνκολν, στο Θέατρο Φορντ της Ουάσιγκτον. Ο Λίνκολν θα υποκύψει στα τραύματα του το πρωί της επομένης.

1881

πραγματοποιείται στο Ελ Πάσο του Τεξας η θρυλική μονομαχία «Τέσσερις νεκροί σε πέντε δευτερόλεπτα».

1894

ο Τόμας Έντισον παρουσιάζει δημοσίως εφεύρεση του, την οποία έχει ονομάσει "Κινητοσκόπιο" (Kinetoscope). Επρόκειτο για μια συσκευή κατάλληλη να δείξει σε κίνηση τα φιλμ, που έγιναν με τον "Κινηματογράφο" (Kinetograph), μια μηχανή λήψης, που είχε επινοήσει ο ίδιος πριν από λίγα χρόνια και η οποία χρησιμοποιούσε φωτογραφική ταινία, από νιτροκυτταρίνη, για την αποτύπωση των εικόνων.

1900

ανοίγει η Παγκόσμια Έκθεση στο Παρίσι.

1900

έπειτα από προετοιμασία δύο ετών, ο λυρικός θίασος Ελληνικό Μελόδραμα, που δημιούργησε ο μουσουργός Διονύσιος Λαυράγκας, παρουσιάζει στην Αθήνα την όπερα του Τζιάκομο Πουτσίνι Λα Μποέμ.

1904

γεννιέται στο Κένσινγκτον του Λονδίνου ο Σερ Τζον Γκίλγουντ, κορυφαίος σεξπηρικός ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου.

1907

γεννιέται ο Φρανσουά Ντιβαλιέ Αϊτινός πολιτικός, που έμεινε στην Ιστορία με το προσωνύμιο «Παπα-Ντοκ».

1909

η Οθωμανική Αυτοκρατορία ξεκινά στην γενοκτονία της αρμενικής κοινότητας της Σικελίας.

1911

πεθαίνει στο Λονδίνο ο ομογενής Μαρίνος Κοργιαλένιος, γνωστός για τις διάφορες δωρεές του προς το Έθνος.

1912

ο Τιτανικός, το μεγαλύτερο και πολυτελέστερο κρουαζιερόπλοιο της εποχής του, στις 23.40 χτυπά σε παγόβουνο, μόλις την τέταρτη ημέρα του παρθενικού ταξιδιού του. Μέχρι το επόμενο πρωί της 15ης Απριλίου το πλοίο θα έχει βυθιστεί, παρασύροντας στον υγρό τάφο 1500 από τους επιβάτες του.

1913

στο Βέλγιο, αρχίζει πανεργατική απεργία με αίτημα το δικαίωμα ψήφου σε όλους τους πολίτες.

1917

πεθαίνει ο Πολωνός γιατρός, εφευρέτης της διεθνούς γλώσσας Εσπεράντο, Λάζαρος Λουδοβίκος Ζάμενχοφ.

1919

οι Σύμμαχοι ζητούν 23 δισεκατομμύρια δολάρια πολεμική αποζημίωση από τη Γερμανία.

1920

πεθαίνει ο επίτιμος διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, Στέφανος Στρέιτ.

1924

ανακηρύσσεται η Ελληνική Προεδρευομένη Δημοκρατία, μετά το δημοψήφισμα, που κατήργησε τη βασιλεία.

1925

γεννιέται στη Νέα Υόρκη ο βραβευμένος με Όσκαρ, ηθοποιός Ροντ Στάιγκερ.

1927

το πρώτο αυτοκίνητο της νεοσύστατης σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volvo βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής.

1929

στην Ισπανία, 70.000 άτομα διαδηλώνουν υπέρ του καθεστώτος Ντε Ριβιέρα.

1930

πεθαίνει ο Ρώσος ποιητής Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι.

1931

ο Ισπανός στρατηγός Κορτές εκθρονίζει το βασιλιά Αλφόνσο ΙΓ διακηρύσσοντας τη Δεύτερη Ισπανική Δημοκρατία.

1932

το Συμβούλιο της Κοινωνίας των Εθνών απορρίπτει την ελληνική αίτηση προς τη Διεθνή εν Ελλάδι Οικονομική Επιτροπή, για πενταετή αναστολή του χρεολυσίου των δανείων σε ξένο συνάλλαγμα, καθώς και νέο δάνειο 50 εκ. δολαρίων για σκοπούς παραγωγικών έργων.

1934
γεννιέται η Λορέττα Λύνν, Αμερικανίδα τραγουδίστρια και συνθέτις της «κάντρυ». Η ζωή της γυρίστηκε σε ταινία με την Σίσι Σπέισεκ και τον Τόμι Λι Τζόουνς (Coal Miner's Daughter).

1935

γεννιέται ο Έριχ Φον Ντένικεν, ελβετός συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας γνωστός για τους ισχυρισμούς του, σχετικά με εξωγήινες επιρροές πάνω στον ανθρώπινο πολιτισμό.

1936

γεννιέται ο Φρανκ Σέρπικο, θρυλικός νεοϋορκέζος αστυνομικός, ο πρώτος που κατέθεσε κατά της αστυνομικής διαφθοράς. Η ιστορία του έγινε ταινία από τον Σίντνεϊ Λιούμετ, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη με τον Αλ Πατσίνο στο ρόλο του Σέρπικο.

1939

εκδίδεται η κλασική νουβέλα του Αμερικανού συγγραφέα Τζον Στάινμπεκ, "Τα σταφύλια της οργής".

1939

γεννιέται ο σπουδαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης, Σταύρος Ξαρχάκος.

1940

γεννιέται η Βρετανίδα βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Τζούλι Κρίστι.

1941

ιδρύεται στη Λευκωσία από προοδευτικούς αστούς πολιτικούς και κομμουνιστές το Ανορθωτικό Κόμμα του Εργαζόμενου Λαού (ΑΚΕΛ).

1942

γεννιέται ο Βαλέρι Μπρούμελ, ρώσος αθλητής του άλματος εις ύψος, που κατέρριψε 6 φορές το παγκόσμιο ρεκόρ και κατέκτησε ένα χρυσό κι ένα αργυρό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. [θαν. 26/1/2003]

1942

γεννιέται στην ΕΣΣΔ. ο κοσμοναύτης Βαλεντίν Λεμπέντεφ.

1944

οι πρώτοι Ελληνοεβραίοι φτάνουν από την Αθήνα στο κολαστήριο του Άουσβιτς.

1944

μια τεράστια έκρηξη στο λιμάνι της Βομβάης σκοτώνει 300 ανθρώπους και προκαλεί ζημιές 20 εκατ. λιρών.

1945

γεννιέται στη Βρετανία, ο κιθαρίστας Ρίτσι Μπλάκμορ, από τα βασικά ιδρυτικά μέλη του χαρντ ροκ συγκροτήματος Deep Purple.

1948

γεννιέται ο Αναστάσιος Παπαληγούρας, Ελληνας πολιτικός.

1953

οι Βιετμίνχ με 40.000 στρατιώτες εισβάλλουν στο Λάος.

1956

οι Ρεί Ντόλπι, Τσάρλς Γκίνσμπεργκ και Τσάρλς Αντερσον κάνουν επίδειξη της εφεύρεσής τους, της βιντεοκάμερας, που μπορούσε να καταγράφει εικόνα και ήχο, ταυτοχρόνως. Το CBS αγοράζει τρεις, προς 75.000 έκαστη.

1958

το διαστημόπλοιο "Σπούτνικ 2" καίγεται στην ατμόσφαιρα μαζί με το μοναδικό επιβάτη του, τη σκυλίτσα Λάικα.

1959

στη Γαλλία, η αριστερή πτέρυγα των Γκολιστών σχηματίζει τη Δημοκρατική Εργατική Ένωση.

1960

το Μόντρεαλ κερδίζει το 5ο του συνεχόμενο Stanley Cup με τη νίκη επί του Τορόντο.

1962

κουβανέζικο στρατιωτικό δικαστήριο καταδικάζει 1.179 Kουβανούς εξόριστους, που συμμετείχαν τον περασμένο χρόνο στην αποτυχημένη εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων.

1964

ο Ζωρζ Πομπιντού ορκίζεται πρωθυπουργός της Γαλλίας.

1964

πεθαίνει η Αμερικανίδα ζωολόγος και βιολόγος Ρέιτσελ Κάρσον, το βιβλίο της οποίας "Σιωπηλή Άνοιξη" θεωρείται ότι, ενέπνευσε το παγκόσμιο οικολογικό κίνημα.

1969

ο πρώτος αγώνας μπέιζμπολ εκτός αμερικανικού εδάφους γίνεται στο Jarry Park του Μόντρεαλ Expos- St. Louis Cardinals (8-7).

1971

ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Νίξον, χαλαρώνει τον εμπορικό αποκλεισμό της κομμουνιστικής Κίνας, επιτρέποντας μη στρατηγικές εξαγωγές.

1973

γεννιέται στη Νέα Υόρκη ο ηθοποιός Άντριεν Μπρόντι, που τιμήθηκε το 2002 με Όσκαρ για την ερμηνεία του στον "Πιανίστα" του Ρομάν Πολάνσκι.

1973

γεννιέται ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής Ρομπέρτο Αγυάλα.

1975

πεθαίνει ο Αμερικανός ηθοποιός Φρέντρικ Μαρτς, που τιμήθηκε το 1932 με Όσκαρ για την ερμηνεία του, στην ταινία "Δρ. Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ"

1977

γεννιέται η Αμερικανίδα ηθοποιός Σάρα Μισέλ Γκέλαρ

1980

ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ συμφωνεί να γίνουν δεκτοί στις ΗΠΑ 3.500 Κουβανοί.

1980

ο Γκάρι Νιούμαν κυκλοφορεί σε βιντεοακασέτα τη συναυλία που έδωσε στις 28 Σεπτεμβρίου 1979 στο Λονδίνο, με τίτλο The Touring Principle. Είναι ο πρώτος καλλιτέχνης του ροκ που επιχειρεί μια κυκλοφορία αυτού του είδους.

1981

ο σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης ανακηρύσσεται επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κολούμπια στο Σικάγο.

1981
το Διαστημικό Λεωφορείο Columbia προσγειώνεται στη Βάση Edwards στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς την πρώτη του αποστολή διάρκειας 54,5 ωρών.

1983

στις ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Ρόναλντ Ρέιγκαν ισχυρίζεται ότι, η κυβέρνησή του σέβεται τους περιορισμούς, που επέβαλε το Κογκρέσο σε ό,τι αφορά τη χορήγηση δωρεάν βοήθειας προς τους Κόντρας της Νικαράγουας.

1985

ο Αχμεντ Σάλα κερδίζει το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαραθωνίου.

1986

πεθαίνει η Γαλλίδα συγγραφέας και φεμινίστρια Σιμόν ντε Μπουβουάρ, σύντροφος του Γάλλου φιλόσοφου Ζαν Πολ Σαρτρ.

1986

ως αντίποινα για τον βομβαρδισμό του δυτικού Βερολίνου που προκάλεσε το θάνατο δυο Αμερικανών στρατιωτών, ο πρόεδρος της Αμερικής, Ρίγκαν, διέταξε το βομβαρδισμό της Λιβύης κατά τη διάρκεια του οποίοι σκοτώθηκαν 60 άνθρωποι.

1988

τα ρωσικά στρατεύματα αποχωρούν από το Αφγανιστάν, έπειτα από την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της ΕΣΣΔ., του Αφγανιστάν, του Πακιστάν και των ΗΠΑ.

1988

γεννιέται ο ποδοσφαιριστής, Βασίλης Πλιάτσικας, που ξεκίνησε την καριέρα του το 2005 στην ΑΕΚ

1989

αποκαλύπτεται ότι, ο τραπεζίτης Γιώργος Κοσκωτάς φυγάδευσε στην Ελβετία 8 εκατομμύρια δολάρια.

1991

η οικολογική οργάνωση "Greenpeace" ανακοινώνει ότι, η πετρελαιοκηλίδα, που διέρρευσε από το κυπριακό δεξαμενόπλοιο "Χέιβεν", ανοικτά της Γένοβας, καταλαμβάνει έκταση μήκους 25 χλμ. και πλάτους 3-5 χλμ.

1992

ΟΗΕ και ΕΟΚ αποφασίζουν την επιβολή αεροπορικού εμπάργκο κατά της Λιβύης, επειδή αρνείται να παραδώσει τους δύο υπόπτους για την καταστροφή του αμερικανικού τζάμπο της PANAM πάνω από το Λόκερμπι της Σκοτίας.

1994

την ενοχή του Γιάννη Καλαμπόκα για το φόνο του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα προτείνει ο εισαγγελέας του Εφετείου Λάρισας.

1994

αποτεφρώνεται η σωρός του Κερτ Κομπέιν. Στο πιστοποιητικό θανάτου αναγράφεται ως επάγγελμά του: Ποιητής / Μουσικός του πανκ-ροκ.

1995

για πρώτη φορά οι ισραηλινές αρχές σφραγίζουν στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, παλαιστινιακό διαβατήριο.

1996

σε καθεδρικό ναό της Αστόρια, στις ΗΠΑ, γιορτάζει την Ανάσταση ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

1997

στην Τουρκία, η υπουργός Εσωτερικών ζητά την απόλυση από τις δημόσιες υπηρεσίες όλων των φανατικών ισλαμιστών, καθώς και το κλείσιμο όλων των ιερατικών σχολών που προωθούν το φανατισμό του Ισλάμ.

1999

οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ βομβαρδίζουν... από λάθος κομβόι Αλβανών μεταναστών από το Κόσοβο και σκοτώνουν 75 άτομα.

2000

ο ντράμερ των Metallica, Λαρς Ούλριχ, καταθέτει μήνυση κατά του διαδικτυακού τόπου ανταλλαγής μουσικής αρχείων Napster, ανοίγοντας τον δρόμο για την καταπολέμηση του «κατεβάσματος» δωρεάν μουσικής από το Ίντερνετ, η οποία θεωρήθηκε παράνομη.


2003

έξι χώρες (Γερμανία, Κίνα, ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ιαπωνία) ανακοινώνουν την ολοκλήρωση του χάρτη του ανθρώπινου γονιδιώματος (DNA). Με ακρίβεια 99,99%, έχει αποκρυπτογραφηθεί το 99% του ανθρώπινου Γονιδιώματος.

2003

Αμερικάνοι στρατιώτες συλλαμβάνουν τον Αμπού Αμπάς, αρχηγός Παλαιστινιακής οργάνωσης.

2009

ο πρώην κιθαρίστας των Beatles Τζορτζ Χάρισον τιμάται μεταθανατίως με ένα αστέρι στο περίφημο Πεζοδρόμιο της Φήμης στο Λος Άντζελες.

2010

Σεισμός μεγέθους 6.9 της κλίμακας ρίχτερ στην περιοχή Γιουσού στην Κίνα σκοτώνει 2.700 άτομα.

2012

σοκ από τον θάνατο του ποδοσφαιριστή Πιερμάριο Μοροζίνι κατά τη διάρκεια του αγώνα της Πεσκάρα με τη Λιβόρνο (ΦΩΤΟ).

2013

στο Περού λεωφορείο πέφτει σε χαράδρα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 33 άτομα.

2013

φωτιά σε ξενοδοχείο στην Ξιάνγκιανγκ στην Κίνα σκοτώνει 10 άτομα.

Keywords
video, σαν σημερα, Τόμας Έντισον, ολυμπιακοί αγώνες, deep purple, Μιχάλης Κακογιάννης, κωστας σημιτης, γαλλια, Χριστούγεννα, ηπα, ρωσία, ελλαδα, αθηνα, party, ουγγαρια, θεατρο, τεξας, φιλμ, απεργια, τραπεζες, δημοψηφισμα 2015, νέα, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, volvo, ακελ, εσσδ, βομβα mall, ροκ, purple, cbs, cup, louis, columbia, λιβυη, ΑΕΚ, greenpeace, χλμ, οηε, εοκ, μπεν, ανάσταση, νατο, napster, ιαπωνια, dna, beatles, σεισμος, σοκ, φωτο, κινηση στους δρομους, γερμανος, εθνος, υπουργειο εσωτερικων, απεργια υπα, σεισμος ιαπωνια , απεργια 7 απριλιου, απεργια μμε, απεργια 11 μαιου, απεργια ταξι, απολυσεις στο δημοσιο, δημοψηφισμα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, σεισμος τωρα, Καλή Χρονιά, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, η ημέρα της γης, φωτια, απεργια 26 σεπτεμβριου, αλλαγη ωρας 2012, εκλογες ηπα, τελη κυκλοφοριας 2013, τελος του κοσμου, Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014, τελη κυκλοφοριας 2016, η ζωη, συναλλαγμα, πασο, διαβατηριο, χωρες, ρωσία, αβρααμ, αιτηση, αουσβιτς, αυτοκινητο, αφγανισταν, βελγιο, γερμανια, δημοκρατια, δωρεαν, εοκ, ηθοποιος, ηπα, θιασος, ισπανια, καριερα, κινα, λεξικο, λονδινο, μουσικη, οηε, οθωμανικη αυτοκρατορια, πυλη, ρωσικα, τζαμπο, τιτανικος, υψος, cbs, volvo, αβρααμ λινκολν, αγωνες, αεροδρομιο, αμερικη, ανάσταση, αποζημιωση, ατμοσφαιρα, βγαινει, βιβλιο, γινει, γινεται, δανειο, διοικητης, εγινε, εκθεση, εκρηξη, ελβετια, εργα, εξι, εσσδ, εσωτερικων, ετων, ζωη, ζητα, ιντερνετ, υπηρεσιες, εικονα, φιλμ, ισλαμ, ηχο, κακογιαννης, καιγεται, κυβερνηση, κινηση, κυπελλο, κογκρεσο, κομμα, κοσοβο, χτυπα, λαικα, λαθος, λευκωσια, λεωφορειο, μπεν, μηνυση, νατο, νεα υορκη, νικη, νιξον, νοα, νουβελα, ξενοδοχειο, ομαδα, ολλανδος, οπερα, ουασιγκτον, πακισταν, πανεπιστημιο αθηνων, παρισι, πλιατσικας, πλοιο, υπογραφη, πρωι, ρει, ρεκορ, ριβιερα, ροκ, ρολο, σισι, σικαγο, σημιτης, σοκ, τεξας, το εθνος, τουρκια, τοροντο, τραγουδιστρια, τρενο, φτανει, φορα, χλμ, αγωνας, αυλος, beatles, μποεμ, columbia, cup, deep purple, δικαιωμα, εξαγωγες, ενωση, ηρωας, εισβολη, υγρο, κωστας, λαζαρος, louis, μεινει, napster, νεκροι, ποιητης, purple, party, ριχτερ, σκλαβος, σκοτωνει, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα