Προβάδισμα στο ντέρμπι ο Ολυμπιακός, κερδίζει ο Παναιτωλικός

13:53 26/10/2014 - Πηγή: AEK365

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν χθες η νικήτρια στο «clasico» επικρατώντας στην έδρα της 3-1 της Μπαρτσελόνα. Η δράση την Κυριακή συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και μεγάλα ντέρμπι, επίσης. Ξεχωρίζει, αναμφίβολα, η «μάχη των αιωνίων», με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο. Σπουδαίο ματς και στην Πρέμιερ Λιγκ, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να φιλοξενεί την Τσέλσι, ενώ πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις διεξάγονται και στα υπόλοιπα πρωταθλήματα.

id="yui_3_16_0_1_1414306357838_38314" >

«Ερυθρόλευκο» προβάδισμα στο ντέρμπι

Περνάμε αμέσως στα σημερινά μας προγνωστικά ποδοσφαίρου και ξεκινάμε με το σούπερ ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, στο οποίο θα πάμε με το χάντικαπ -1 γκολ του Ολυμπιακού σε απόδοση 1.90 (το στοίχημα επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης του Ολυμπιακού με 2 γκολ διαφορά και πάνω, αν ο Ολυμπιακός κερδίσει με 1 γκολ διαφορά, τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμα). Καλή η Ατλέτικο Μαδρίτης, καλή και η Γιουβέντους, αλλά σαν τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεν έχει! Το είπε άλλωστε ξεκάθαρα και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μερικές στιγμές μετά τον ιστορικό θρίαμβο επί των «μπιανκονέρι». «Εμένα με ενδιαφέρει να κερδίσουμε την Κυριακή», σημείωσε δύο φορές στη ροή του λόγου του ο ισχυρός άνδρας των ερυθρολεύκων, δίνοντας το στίγμα του για το πολύ μεγάλο σημερινό παιχνίδι. Δε θα μπορούσε να είναι καλύτερη η κατάσταση στο εσωτερικό του Ολυμπιακού ενόψει του ντέρμπι. Οι ερυθρόλευκοι έδιωξαν τα οποιαδήποτε σύννεφα υπήρχαν πάνω απ' το «Γ. Καραϊσκάκης» με τη φοβερή εμφάνιση και τη νίκη κόντρα στη Γιουβέντους, αποτέλεσμα που τους προσφέρει πολλές πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση του θεσμού. Τέτοιες νίκες ανεβάζουν στα... ουράνια την ψυχολογία, διαμορφώνουν χαρακτήρα νικητή και είναι βέβαιο ότι ο Ολυμπιακός σήμερα θα μπει με διάθεση και ορμή για να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό στο «καυτό» γήπεδο του. Είναι, μάλιστα, κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός προσεγγίζει το σημερινό ματς ως ευκαιρία για ρεβάνς της περσινής ταπείνωσης στην έδρα του απ' τον Παναθηναϊκό. Οι παίκτες ξέρουν τι έγινε (κάποιοι ήταν εκεί), άπαντες μιλούν γι' αυτό, η εκδίκηση βρίσκεται στο μυαλό τους.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, τώρα, στο Φάληρο άλλαξε ο ρους της ιστορίας για τον περσινό Παναθηναϊκό, στο ίδιο γήπεδο αναζητά το «restart» για φέτος. Οι πράσινοι επιστρέφουν στον τόπο του... εγκλήματος, που είχε προκαλέσει μεγάλη έκπληξη πέρυσι και τους είχε δώσει την απαιτούμενη ψυχολογική ώθηση για να φτάσουν στην επίτευξη των στόχων τους: κατάκτηση Κυπέλλου και εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η απουσία του περσινού MVP του 0-3, Μάρκους Μπεργκ (1 γκολ, 1 ασίστ) «πονάει» τον Παναθηναϊκό εδώ και καιρό, το ίδιο θα συμβεί και σήμερα, με τους πράσινους όμως να μη τη χρησιμοποιούν ως δικαιολογία. Όπως είπε και ο Μίτσελ, το γεγονός ότι το «τριφύλλι» πάει στο ντέρμπι έχοντας παίξει εκτός έδρας αγώνα την Πέμπτη με την Αϊντχόφεν αλλάζει εντελώς τα δεδομένα συγκριτικά με το περσινό ματς, όπου οι φιλοξενούμενοι ήταν «φρέσκοι» και οι γηπεδούχοι «άδειοι» μετά το θρίαμβο επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. (Και) σε αυτό το κομμάτι, το πλεονέκτημα είναι με τον Ολυμπιακό, που δεν είχε καν ταξίδι μεσοβδόμαδα. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν τομείς όπου οι πράσινοι υπερέχουν των «αιωνίων» αντιπάλων τους. Απόντος του Μπεργκ, είναι λιγότερο απειλητικοί εντός περιοχής, τους λείπει το σημείο αναφοράς στην επίθεση. Όσο για την άμυνα, εκεί είναι που φέτος υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι μοναδικές ομάδες που δε σκόραραν φέτος εις βάρος του Παναθηναϊκού είναι οι Νίκη Βόλου (1-0) και Ολυμπιακός Βόλου (0-1), χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια άξιζαν να μείνουν «άσφαιρες». Κοντολογίς, αποτελεί τεράστιο ερωτηματικό αν η φετινή ομάδα μπορεί να ανταπεξέλθει στις πολύπλευρες απαιτήσεις ενός τόσο δύσκολου αγώνα. Η ισοπαλία στην Ολλανδία με την Αϊντχόφεν είναι δεδομένο ότι ανεβάζει την αυτοπεποίθηση των πρασίνων, ειδικά μετά το σοκ της εντός έδρας ήττας απ' τον ΟΦΗ, ωστόσο το πρόβλημα εντοπίζεται στη διαχείριση των αγώνων κατά τη διάρκεια τους και όχι πριν.

«Τρίποντο» ο Παναιτωλικός

Παραμένουμε στη Σούπερλιγκ, με την επόμενη επιλογή μας να είναι ο «Άσσος» σε απόδοση 1.80 στην αναμέτρηση Παναιτωλικός - Πανθρακικός. Πανέτοιμος για την πρώτη του φετινή νίκη είναι ο Παναιτωλικός, μια ομάδα που έχει αδικήσει τον εαυτό της μέχρι στιγμής. Είναι ο μοναδικός σύλλογος που δεν έχει «τρίποντο» στο πρωτάθλημα, ωστόσο δεν τίθεται καμία αμφιβολία ότι έχει κάνει κάποιες πολύ ποιοτικές εμφανίσεις και άξιζε σίγουρα να έχει τουλάχιστον μια νίκη. Άπαντες στο Αγρίνιο θεωρούν ότι η στιγμή για το πρώτο «τρίποντο» ήρθε σήμερα κόντρα στον ντεφορμέ Πανθρακικό. Στον αντίποδα, μένει μέχρι να... φύγει ο Άκης Μάντζιος, ο οποίος θα είναι αυτός που θα «πληρώσει» το κάκιστο ξεκίνημα του Πανθρακικού. Ο Έλληνας κόουτς συναντήθηκε μεσοβδόμαδα με τη διοίκηση, η απόφαση ήταν ότι παραμένει στον πάγκο της ομάδας, εντούτοις το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι Θρακιώτες αναζητούν ήδη τον αντικαταστάτη του, με το όνομα του Σάκη Τσιώλη να «ακούγεται» πολύ έντονα. Ο μοναδικός τρόπος για να αλλάξει τη μοίρα του ο Μάντζιος είναι αν ο Πανθρακικός σήμερα φύγει με τη νίκη απ' το Αγρίνιο. Εδώ ανοίγει μια άλλη κουβέντα, βέβαια, με το αν και κατά πόσον τον θέλουν οι παίκτες!

Κερδίζει η Ουντινέζε

Συνεχίζουμε με Serie A και τον αγώνα Ουντινέζε - Αταλάντα, με την πρότασή μας να είναι ο «Άσσος» σε απόδοση 1.98. Μετά τις τρεις σερί νίκες της επί των Νάπολι (1-0), Λάτσιο (1-0) και Πάρμα (4-2), αλλά και το ισόπαλο αποτέλεσμα με αντίπαλο την Τσεζένα (1-1) η Ουντινέζε την προηγούμενη αγωνιστική γνώρισε τη δεύτερη ήττα της στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας ποδοσφαίρου της Ιταλίας -μετά από αυτή που υπέστη στο Τορίνο από τη Γιουβέντους με 2-0- από την Τορίνο με 1-0 εκτός έδρας. Σήμερα, βέβαια, έχει τις δυνατότητες να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, αντιμετωπίζοντας μία Αταλάντα, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα μπορεί να κέρδισε την Πάρμα (1-0), αλλά αυτή ήταν μόλις η πρώτη νίκη της μετά από τέσσερις σερί ήττες από Φιορεντίνα (1-0), Ίντερ (2-0), Γιουβέντους (3-0) και Σαμπντόρια (1-0)! Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, πως το γκολ κόντρα στην Πάρμα ήταν το πρώτο για την Αταλάντα μετά από τέσσερις αγωνιστικές, στις οποίες είχε δεχθεί επτά γκολ από τις αντιπάλους της.

Παίρνει αποτέλεσμα η Μάιντζ

Επόμενη... στάση η Μπουντεσλίγκα και το «Χ2» σε απόδοση 2.30 στο ματς Βόλφσμπουργκ - Μάιντζ. Τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε παιχνίδια που έδωσε σε όλες τις διοργανώσεις έχει η Βόλφσμπουργκ, η οποία δείχνει πως αφήνει πίσω της το κακό ξεκίνημα στη φετινή σεζόν. Πιο συγκεκριμένα το συγκρότημα του Ντίτερ Χέκινγκ μετράει τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα επί των Βέρντερ Βρέμης (2-1 εντός έδρας), Άουγκσμπουργκ (1-0 εντός έδρας) και Φράιμπουργκ (2-1 εκτός έδρας), ενώ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ επικράτησε της Κράσνονταρ (4-2 εκτός έδρας) και μοιράστηκε από ένα βαθμό κόντρα στη Λιλ (1-1 εντός έδρας). Και η Μάιντζ, όμως, είναι σε καλή κατάσταση και συνεχίζει αήττητη μετά από οχτώ αγωνιστικές στην Μπουντεσλίγκα. Σε αυτές μετράει τρεις νίκες και πέντε ισοπαλίες μέχρι στιγμής, έχοντας συλλέξει συνολικά 14 βαθμούς που τη διατηρούν ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα της κατηγορίας και σήμερα μπορεί να πάρει τουλάχιστον το βαθμό.

Δε χάνει η Άαλεσουντ

«Ανηφορίζουμε» στη Νορβηγία, όπου έχουμε ξεχωρίσει το παιχνίδι Βίκινγκ - Άαλεσουντ, με την επιλογή μας να είναι το «Χ2» σε απόδοση 2.00. Σε μία τραγική χρονιά, η Βίκινγκ έχει μείνει επτά αγωνιστικές χωρίς νίκη και όχι μόνο δεν διεκδικεί την έξοδό της στην Ευρώπη όπως άλλες χρονιές, αλλά έχει κατρακυλήσει στη 10η θέση και μαθηματικά τουλάχιστον δεν έχει εξασφαλίσει την παραμονή της. Βέβαια για να κινδυνέψει είναι σχεδόν απίθανο. Έχοντας μόλις μία ήττα στα έξι τελευταία της παιχνίδια, η Άαλεσουντ, από την άλλη, κατάφερε να βγει απ' τη δύσκολη θέση στην οποία βρισκόταν και ανέβηκε στη 12η θέση, έχοντας οκτώ βαθμούς περισσότερους απ' τη Σόγκνταλ που κατέχει τη θέση για τα μπαράζ παραμονής, τρεις αγωνιστικές πριν απ' το τέλος και σήμερα έχει τα φόντα για να πάρει αποτέλεσμα στην έδρα της Βίκινγκ.

Under στο Μπολόνια - Καζέρτα

Ολοκληρώνουμε με μπάσκετ και τον αγώνα Μπολόνια - Καζέρτα, στο οποίο θα πάμε με το Under 148.5 πόντους σε απόδοση 1.90. Ομάδες που θέλουν τα πλέι-οφ αλλά δεν δηλώνεται σαν βασικός στόχος εν αντιθέσει με την παραμονή. Γενικά παρόμοιας δυναμικότητας. Και οι δύο είναι ομάδες έδρας όμως όταν περάσουν περίοδο φορμαρίσματος είναι ικανές για μεγάλες ζημιές. Πέρσι η Καζέρτα έμεινε μία θέση πίσω από τα πλέι-οφ ενώ ισοβάθμησε με τις Πιστόια και Εμίλια. Η Μπολόνια καθάρισε την παραμονή τις τελευταίες αγωνιστικές. Τα δύο περσινά παιχνίδια τους είχαν πολύ χαμηλά σκορ. 65-57 εντός η Καζέρτα και 74-66 εντός η Μπολόνια. Τα δείγματα τους φέτος δηλώνουν για ακόμα ένα χαμηλό σκορ. Ήττες 62-75 και 69-78 από Ρόμα και Μπρίντιζι αντίστοιχα, νίκη της Μπολόνια 74-69 επί της Κάπο Ντ'Ορλάντο και ήττα στο Σάσσαρι 76-89 που απέναντι στην ακραία επιθετική Ντινάμο Σάσσαρι που όμως είχε αρκετά κενά διαστήματα στις περιόδους 2 και 4. Επιλογή λοιπόν το Under 148.5.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στην στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Keywords
ολυμπιακος, βαγγέλης μαρινάκης, serie a, δραση, γκολ, μαρινακης, εμφάνιση, mvp, παναθηναικος, σημαίνει, σοκ, οφη, λιλ, betarades, livescore, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , προγνωστικα στοιχηματος, αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, ολυμπιακοί αγώνες, αλλαγη ωρας 2013, betarades, αποτελεσματα, κουπονι, νικη βολου, ααλεσουντ, νικητη, εδρα, ηττα, κοντρα, μπαρτσελονα, μπασκετ, ολλανδια, οφη, παιχνιδια, ρεαλ, ψυχολογια, ωθηση, mvp, αγρινιο, ακης, αξιζει, αμυνα, αξιζε, αουγκσμπουργκ, αυτοπεποιθηση, βαγγέλης μαρινάκης, βρισκεται, γκολ, γεγονος, γηπεδο, δεδομενο, δειτε, διοικηση, δειχνει, δωσει, εγινε, ευκαιρια, ειπε, υπαρχει, εβδομαδα, ενημερωθειτε, εμφάνιση, εξι, επτα, ερωτηματικο, ευρωπη, ιδιο, υπηρχαν, ιντερ, ιστορικο, λειπει, λιλ, μαθηματικα, μοιρα, μυαλο, νικη, νορβηγια, ξεκινημα, ομαδα, οκτω, ολυμπιακος βολου, ονομα, ορμη, ουντινεζε, παε ολυμπιακος, παμε, πεμπτη, πιθανοτητες, ροη, πρωι, ρεαλ μαδριτης, ρομα, σεζον, σερι, σιγουρα, συγκεκριμενα, σοκ, στιγμα, σουπερ, τορινο, τσελσι, ισχυρος, φαληρο, φιορεντινα, φοντα, εκδικηση, εμφανισεις, κομματι, κυριακη, μεινει, ομαδες, ουρανια, παιχνιδι, serie a, σημαίνει, ταξιδι, θετικα
Τυχαία Θέματα
iNews > Αθλητικά > AEK365