Πληρώνεται ή όχι το δάνειο στην Εθνική Τράπεζα για το Καραϊσκάκη;

13:46 31/7/2014 - Πηγή: AEK365

Επειδή προέκυψε μια ξαφνική ευαισθησία των ανθρώπων του Ολυμπιακού αλλά και μερίδας του "ερυθρολευκου" Τύπου για τα χρήματα του ελληνικού λαού περιμένουμε ακόμα απαντήσεις στις σοβαρές καταγγελίες για μη εξυπηρέτηση του δανείου από την «Καραϊσκάκης ΑΕ» (ΦΩΤΟ)

Διαβάστε το αποκαλυπτικό θέμα από τις 8/1/2014 πάνω στο οποίο δεν υπάρχει καμία τοποθέτηση από πλευράς ΟΣΦΠ;

Η τηλεοπτική εμφάνιση του Στηβ Κακέτση στην εκπομπή

«Δίκη στον ΣΚΑΪ», στις 17/12/2013 είχε προκαλέσει τεράστια αίσθηση, καθώς ο γνωστός επιχειρηματίας είχε προχωρήσει σε μια σειρά σοβαρών καταγγελιών σε βάρος του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη. Μια από τις καταγγελίες-βόμβες που είχε κάνει τότε ο κ. Κακέτσης και μέχρι σήμερα έχει μείνει χωρίς απάντηση, αφορούσε το Γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», καθώς είχε υποστηρίξει ότι τα τελευταία δύο χρόνια το αφεντικό του ΟΣΦΠ (και μεγαλομέτοχος της Καραϊσκάκης Α.Ε.) δεν πληρώνει το δάνειο που είχε παρθεί από την Εθνική Τράπεζα για την ανέγερση του Σταδίου. Συγκεκριμένα, ο κ. Κακέτσης είχε πει: «Να μας πει γιατί δεν έχει πληρώσει την Εθνική Τράπεζα για το Καραϊσκάκη δύο χρόνια. Εδώ δεν έχει επέμβει ο Εισαγγελέας...».
Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη καταγγελία είναι πολύ σοβαρή για να μένει αναπάντητη τόσο καιρό. Όχι μόνο γιατί ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει κάθε δικαίωμα να γνωρίζει αν όντως υπάρχει κίνδυνος για το γήπεδο που χρησιμοποιεί η ομάδα του, αλλά και επειδή -ειδικά το τελευταίο διάστημα- ο συγκεκριμένος σύλλογος επιχειρεί να πλασαριστεί ως... τιμητής της νομιμότητας και... υπερασπιστής του Δημοσίου Χρήματος. Και τέτοιες καταγγελίες απειλούν το συγκεκριμένο προφίλ, ειδικά από την στιγμή που η εταιρεία «Καραϊσκάκης Α.Ε.» έχει απαλλαγεί από την υποχρέωση να καταβάλει το 15% επί του συνόλου των εσόδων από τη χρήση του γηπέδου για 15 χρόνια (από το 2004 έως το 2019!) στην ΓΓΑ (δηλαδή, στο Κράτος, που είναι ιδιοκτήτης του οικοπέδου στο οποίο χτίστηκε το γήπεδο) ακριβώς για να εξυπηρετεί το συγκεκριμένο δάνειο. Και αυτός είναι ένας επιπλέον πολύ σοβαρός λόγος για τον οποίο η εν λόγω εταιρεία είναι υποχρεωμένη να απαντήσει, αν είναι συνεπής απέναντι σε αυτή την δανειακή της σύμβαση ή, όχι.
Παρεμπιπτόντως, σε έκθεση του ορκωτού ελεγκτή-λογιστή της εταιρείας Deloitte με ημερομηνία 22 Νοεμβρίου 2013 (που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα karaiskaki.gr) αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Η εταιρεία έχει συνάψει την από 15.1.2008 σύμβαση ομολογιακού δανείου σύμφωνα με την οποία οφείλει να πληροί συγκεκριμένους χρηματοοικονομικούς δείκτες αλλά και πρόσθετους όρους. Όπως αναφέρεται και στην σημείωση 13 του Προσαρτήματος των οικονομικών καταστάσεων, για τη χρήση που έληξε 30.6.2013, υπάρχει απόκλιση από τους προβλεπόμενους όρους της σύμβασης και άρα συντρέχει γεγονός πιθανής καταγγελίας της σύμβασης από τον Διαχειριστή του ομολογιακού δανείου εκ μέρους των ομολογιούχων βάσει του άρθρου 21 της σύμβασης. Διευκρινίζεται ότι μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της παρούσας έκθεσης ελέγχου δεν είχε καταγγελθεί η προαναφερόμενη σύμβαση. Κατά συνέπεια το σύνολο των μακροπρόθεσμων υποχρεώσεων αξίας Ε31.134χιλ θα πρέπει να απεικονίζεται στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα