Πέτριτς: Πάντα ήμουν ηγέτης

15:34 9/1/2014 - Πηγή: AEK365

Το νέο του μεταγραφικό απόκτημα παρουσίασε στους εκπροσώπους του Τύπου η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με τον Μλάντεν Πέτριτς να δείχνει έτοιμος να αναλάβει ρόλο ηγέτη στην ομάδα καθώς, όπως σημείωσε, σε όλες τις ομάδες που ήταν είχε τον συγκεκριμένο ρόλο.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μλάντεν Πέτριτς:
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που όλα εξελήχθηκαν καλά που υπέγραψα. Είμαι χαρούμενος

που είμαι εδώ, το πρώτο μου μέλημα να είμαι γρήγορα έτοιμος και να μπορέσω να βοηθήσω».
- Γιατί επέλεξε τον Παναθηναϊκό: «Αισθάνθηκα από την αρχή ότι με ήθελαν, εξ αρχής οι συζητήσεις ήταν καλές. Ο κ. Νταμπίζας μου είπε τι χρειαζόταν και αυτό ήταν θετικό. Μίλησα και με τον προπονητή της Εθνικής σχετικά με αυτή τη προοπτική, μου έδωσε και αυτός τη συυγκατάθεσή του ότι πρόκειται για ένα καλό πρωτάθλημα, για μια καλή προοπτική και ήρθα».
- Για το πότε θα είναι έτοιμος και με τι θα είναι ικανοποιημένος: «Σε δύο με τρεις εβδομάδες θα είμαι έτοιμος να βοηθήσω όπως μου είπες και ο γιατρός, εγώ πιστεύω πως ίσως είμαι και νωρίτερα. Να πάμε καλά στα πλέι οφ και να βγούμε στο Γιουρόπα θα είμαι ευτυχής, αν καταφέρουμε κάτι καλύτερο, ακόμα καλύτερα, αλλά με μια καλή πορεία στα πλέι όφ θα είμαι ικανοποιημένος».
- Για την συνύπαρξή του με τον Μπεργκ που τον γνωρίζει από το Αμβούργο και αν θα τον βοηθήσει να προσαρμοστεί πιο εύκολα: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι πάλι εδώ με τον Μπεργκ, είναι ένας πολύ καλός παίκτης και αυτό τον έχετε δει και εσείς. Θυμάμαι ότι παίξαμε πολύ καλά στο Αμβούργο και ευελπιστώ πως θα κάνουμε και εδώ το ίδιο. Γνωρίζω και τον Πράνιτς και τον Σίλντενφελντ τους είδα όλους χτες υπάρχει ένα καλό κλίμα και όπως θα γνωρίζετε πολλοί από εσάς και η γυναίκα μου είναι Ελληνίδα και θα με βοηθήσει και αυτό να προσαρμοστώ πιο εύκολα στην Ελλάδα».
- Για το αν μπορεί να βοηθήσει και σαν δεκάρι: «Στο Αμβούργο δεν έπαιζα μόνο πίσω από τον επιθετικό, παίζαμε με δύο επιθετικούς οπότε μπορώ να παίξω σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, δεν έχω κάποιο πρόβλημα, δεν αλλάζει κάτι, μπορώ να παίξω και πίσω και μπροστά από τον επιθετικό».
- Για το αν αισθάνεται ότι θα έχει τον ρόλο του ηγέτη: «Σε κάθε ομάδα που αγωνίστηκα ήμουν ηγέτης, ανεξάρτητα αν είχα νεότερους η έμπειρους ποδοσφαιριστές. Πάντα ήμουν leader. Δεν πρέπει να κοιτάς την ηλικία του παίκτη αλλά την αξία και πιστεύω ότι έχουμε παιδιά με πολύ ταλέντο και μπορώ να έχω αυτό το ρόλο».
- Για την πρώτη του επαφή με τη Λεωφόρο και αν μπορεί να πει κάτι στα ελληνικά στους φίλους του ΠΑΟ: «Τα ελληνικά μου δεν είναι ακόμα πολύ καλά, αλλά πιστεύω πως θα τα καταφέρω να τα μάθω. Ήδη μιλάω πέντε γλώσσες. Είναι ωραίο γήπεδο, είναι μικρό, αλλά μ'αρέσει που ο κόσμος είναι κοντά στον αγωνιστικό χώρο. Δεν μ' αρέσει να μιλάω πολύ όμως υπόσχομαι πως όλοι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό γι' αυτούς».
- Για την τελευταία κουβέντα που του είπε ο Γιώργος Καραγκούνης πριν έρθει στην Ελλάδα: «Μου ευχήθηκε καλή τύχη...»
- Για το αν θα είναι και πάλι του χρόνου συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό: «Μιλήσαμε πολύ σχετικά με τον ΠΑΟ όταν ήμασταν στη Φούλαμ και όλοι ξέρετε ότι αγαπάει αυτή την ομάδα. Δεν ξέρω αν θα έρθει, αλλά πιστεύω πως θα ήθελε να ολοκληρώσει την καριέρα του σε αυτή την ομάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα