Οβελίας και... στοίχημα πάνε μαζί

13:15 20/4/2014 - Πηγή: AEK365

Κυριακή του Πάσχα και κάπου ανάμεσα στο αρνί, το κοκορέτσι και τα πασχαλινά αυγά, βρίσκεται και το κουπόνι μας, το οποίο για τα δεδομένα της ημέρας είναι αρκετά μεγάλο και περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. Στην Αγγλία μετά την ήττα-σοκ της Τσέλσι εντός έδρας από τη Σάντερλαντ, η Λίβερπουλ έχει κόντρα στη Νόριτς σήμερα μοναδική ευκαιρία να «κλειδώσει» τον τίτλο. Στην Ισπανία η

Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Αθλέτικ Μπιλμπάο και θα επιδιώξει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα και να μείνει κοντά στη μάχη τίτλου.

Νίκη για Βαγιεκάνο, κρατά η Μούρθια

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά ποδοσφαίρου με το δυνατό σημείο της ημέρας που είναι ο «Άσσος» της Βαγιεκάνο κόντρα στην Μπέτις σε απόδοση 2.00, ενώ από τη Β' Ισπανίας επιλέγουμε το Χ2 της Μούρθια με αντίπαλο τη Σπόρτινγκ Χιχόν. Η Βαγιεκάνο προέρχεται από τρεις συνεχόμενες εντός έδρας νίκες επί της Μπέτις, ενώ παράλληλα είναι αήττητη στα έξι τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της (τέσσερα για Πριμέρα, δύο για Σεγούντα) κόντρα στους «μπέτικος» (3-3-0). Οι δύο τελευταίες εντός έδρας νίκες της Βαγιεκάνο επί της Μπέτις ήρθαν αμφότερες με σκορ 3-0. Ταυτόχρονα, οι Μαδριλένοι είναι αήττητοι στην τελευταία εξάδα αγώνων με τους «μπέτικος» και στις δύο έδρες, με πέντε νίκες και μία ισοπαλία. Έχοντας σαφώς λιγότερη πίεση για τη νίκη από τη σημερινή της αντίπαλο, η Βαγιεκάνο θα επιδιώξει σήμερα την επιστροφή στα τρίποντα. Η ομάδα του Πάκο Χέμεθ, με εξαίρεση την «πεντάρα» του «Μπερναμπέου» από τη Ρεάλ στις 29 Μαρτίου, έχει παρουσιάσει ένα εξαιρετικό πρόσωπο από τις αρχές Μαρτίου και μετά, μετρώντας πέντε νίκες στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές (5-2-1). Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι οι Μαδριλένοι μετρούν μόνο τρίποντα στα τέσσερα τελευταία ματς πρωταθλήματος μέσα στο «Βαγιέκας». Ως εκ τούτου, ο σημερινός στόχος είναι το 5/5 μέσα στο «σπίτι» τους, προκειμένου να επιτευχθεί ακόμα ένα «άλμα» παραμονής (στο +5 από το «υπόγειο» αυτή τη στιγμή). Αποθεραπεύθηκε και είναι διαθέσιμος ο επιθετικός Σέμπα Φερνάντες, εξέτισε και επιστρέφει ο αμυντικός Γκάλβεθ.

Με DNB Σάλκε και Γκρόιτερ Φιρτ

Από τη Γερμανία έχουμε ξεχωρίσει δύο σημεία. Ένα για την Bundesliga που είναι ο «Άσσος» Draw No Bet της Στουτγάρδης με αντίπαλο τη Σάλκε σε απόδοση 1.95 και ένα από τη Zweite Liga που είναι το «Διπλό» της Γκρόιτερ Φιρτ με αντίπαλο την Πάντερμπορν που πληρώνει 2.00. Η Στουτγάρδη έχει 41 νίκες επί της Σάλκε, περισσότερες από κάθε άλλο αντίπαλο. Μετά τον ΠΑΟΚ, ο Χουμπ Στέφενς βρίσκει ξανά φέτος αντίπαλο την... πρώην του Σάλκε, οι φίλοι της οποίας τον είχαν ψηφίσει το 2004 προπονητή της χρονιάς. Ο Ολλανδός ανέλαβε το δύσκολο έργο να σώσει τη Στουτγάρδη και απέναντι στη Γκλάντμπαχ, οι Σουηδοί έκαναν το καλύτερο παιχνίδι τους από τότε που ανέλαβε, παίρνοντας έναν πολύτιμο βαθμό. «Είχαμε καλύτερες ευκαιρίες, οπότε είμαστε απογοητευμένοι. Είναι κρίμα που δεν νικήσαμε, αλλά στη θέση που είμαστε μετράει κάθε βαθμός», τόνισε ο σκόρερ Ντανιέλ Ντιντάβι. Πλέον, βρίσκονται έναν βαθμό πάνω από τη 16η θέση και το Αμβούργο και θέλουν να συνεχίσουν σε τροχιά... παραμονής. Με 28 βαθμούς σε 30 ματς, η Στουτγάρδη διανύει τη δεύτερη χειρότερη σεζόν στην ιστορία της, αλλά ελπίζει ακόμα. Χάνει τον Ιμπραχίμα Τραορέ το καλοκαίρι, αφού τον ανακοίνωσε η Γκλάντμπαχ. Στο άλλο παιχνίδι η Γκρόιτερ είναι νικήτρια και στα έξι τελευταία της με την Πάντερμπορν ανεξαρτήτως έδρας!

Νίκη για Σάο Πάολο, διπλό σε DNB η Γκρέμιο

Από το πρωτάθλημα της Βραζιλίας που έκανε πρεμιέρα αυτό το Σαββατοκύριακο ξεχωρίζουμε σήμερα δύο σημεία. Πρόκειται για τον «Άσσο» της Σάο Πάολο κόντρα στην Μποταφόγκο σε απόδοση 1.90 και τον «Διπλό» της Γκρέμιο με αντίπαλο την Ατλ. Παραναένσε που πληρώνει 2.00. Στη δεύτερη θέση της περσινής βαθμολογίας τερμάτισε η Γκρέμιο έχοντας έναν βαθμό παραπάνω απ' την Ατλέτικο Παραναένσε τσεκάροντας το «εισιτήριο» για το Κόπα Λιμπερταδόρες. Φέτος έκανε δικό της τον μέσο Ντουντού απ' την Ντιναμό Κιέβου, τον μέσο Εντίνιο απ' τη Φλουμινένσε και τον Αργεντινό μέσο Ρουίζ απ' τη Σαν Λορέντζο ενώ έφυγε ο μέσος Γκιγιέρμε για τη Χόφενχαϊμ, ο επιθετικός Βάργκας για τη Νάπολι, ο τερματοφύλακας Ντίντα για την Ιντερνασιονάλ και ο αμυντικός Τέλες για τη Γαλατάσαραϊ. Στο Κόπα Λιμπερταδόρες τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της παίρνοντας την πρόκριση για τη φάση των «16» και θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Σαν Λορέντζο, ενώ στο τοπικό πρωτάθλημα του Πόρτο Αλέγκρε, το Gaucho, έχασε στον τελικό απ' την Ιντερνασιονάλ σε διπλά παιχνίδια. Αναφορικά με τη Σάο Πάολο, η περσινή ήταν άλλη μία μέτρια χρονιά αφού τερμάτισε στην ένατη θέση της βαθμολογίας μένοντας φυσικά εκτός Κόπα Λιμπερταδόρες, αλλά και πάλι μακριά απ' τον τίτλο. Τη φετινή σεζόν ενισχύθηκε με την απόκτηση του επιθετικού Πάτο απ' την Κορίνθιανς, του Κολομβιανού επιθετικού Παμπόν απ' τη Βαλένθια και του μέσου Περέιρα απ' την Ίντερ, ενώ έχασε τον μέσο Ζάντσον που πήγε στην Κορίνθιανς και τον επιθετικό Γουέλιτον που έφυγε για τη Σπαρτάκ Μόσχας. Στο κύπελλο Βραζιλίας προκρίθηκε στη δεύτερη θέση αποκλείοντας με δύο νίκες τη Μασέιο.

Επιστρέφει ο Αρόγιο για Γαλατά, εκτός ο Ναβάρο από Μπαρτσελόνα

Για την Euroleague σήμερα γίνεται το τρίτο παιχνίδι ανάμεσα στη Γαλατασαράι και την Μπαρτσελόνα αυτή τη φορά στην Τουρκία. Εμείς θα πάμε με τα +8.5 των γηπεδούχων που πληρώνει απόδοση 1.90. Το εύκολο έργο που φαίνεται να έχει η Μπαρτσελόνα στη σειρά ήταν πολύ πιθανό και έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα με το 2-0. Βέβαια η φετινή ατυχία της Γαλατασαράι, με τους τραυματισμούς, δε σταμάτησε ούτε στα κρίσιμα παιχνίδια των πλέι-οφ της Ευρωλίγκας. Στον πρώτο αγώνα, όσο έπαιζε ο Αρόγιο, η Γαλατασαράι ήταν μπροστά στο σκορ. Στο δεύτερο παιχνίδι χωρίς αυτόν δεν υπήρξε καν αντίσταση. Σήμερα όπως φαίνεται θα παίξει αφού ο τραυματισμός του δεν ήταν πολύ σοβαρός. Εδώ υπάρχει το ερώτημα όμως. Αν παίξει θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα του ή θα είναι μάταιη η συμμετοχή του; Η Μπαρτσελόνα θέλει νίκη έστω και μένα έναν πόντο για να καθαρίσει την πρόκριση. Η απουσία του αρχηγού Ναβάρο επηρεάζει πάντα τους Καταλανούς. Με ρίσκο θα επιλέξουμε την Γαλατασαράι +8.5 με την ελπίδα να αγωνιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο Αρόγιο. Τρεις φορές φέτος αγωνίστηκε η Μπαρτσελόνα στην Κωνσταντινούπολη. Ηττήθηκε από την Ούλκερ στην κανονική περίοδο 70-75, νίκησε την Ούλκερ 76-73 στο ΤΟΡ-16 και νίκησε στην παράταση της Εφές 89-84. Ας κάνει άλλο ένα κλειστό παιχνίδι στην ίδια πόλη με άλλον αντίπαλο.

Το Betarades.gr εύχεται σε όλο τον κόσμο Χριστός Ανέστη με υγεία και χαρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα