Ο Ξενιάδης, η ΑΕΚ και η αδειοδότηση

11:02 28/5/2012 - Πηγή: AEK365

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΩΡΑ

Το ενδιαφέρον του Βασίλη Ξενιάδη για την ΑΕΚ, αποκαλύπτοντας συνάντηση του επιχειρηματία με τους Δημητρέλο, Χατζηχρήστο και Κασνακίδη τονίζει σήμερα η ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΩΡΑ: "Παζαρεύουν την ΑΕΚ με Ξενιάδη", γράφει η εφημερίδα και προσθέτει: "Επί τρεις

ώρες συζητούσαν τα πάντα για την αδειοδότηση και τη σωτηρία της ΑΕΚ. Κλειδί η εγγυητική 5 εκατ. ευρώ που πρέπει να δείξει ο Ξενιάδης". Επίσης, η εφημερίδα γράφει πως "η ΑΕΚ βλέπει Καλλέργη. Ο Τόνι Σαβέφσκι εξετάζει την περίπτωση του 22χρονου μεσοεπιθετικού που έπαιζε στον Φωκικό. Τον θέλει και ο Αστέρας Τρίπολης".

ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Αφού προχωρά στην είδηση ότι η ΑΕΚ "έκλεισε τον Κυριάκο Σακκόπουλο", η εφημερίδα αναφέρεται στο Κράτος και ρωτάει "που ήταν" όταν... "η ΕΠΟ ενημέρωνε τον μονίμως ευνοούμενο του ελληνικού αθλητισμού ότι είχε... δώσει η ίδια παρατύπως σε παίκτη που δεν δικαιούταν δελτίο να κάνει ένσταση, κλέβοντας από την ΑΕΚ ένα πρωτάθλημα; Όταν μέσα σε μία νύχτα, έβγαινε από το φάκελο των έργων του 2004 το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας για να μπει το Καραϊσκάκη; Όταν στερούσαν από την Ένωση το δικαίωμα να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ το 2005, το 2008, αλλά και φέτος; Τώρα η Πολιτεία μέσω της Εφορίας βάζει τρικλοποδιές σε κάθε προσπάθεια της ΑΕΚ να πληρώσει τις υποχρεώσεις της και την οδηγεί στην πτώχευση...". Επίσης σε ρεπορτάζ τονίζεται πως ο Βάργκας έχει δώσει κατ'αρχήν θετική απάντηση στην πρόταση που του έγινε για ανανέωση του συμβολαίου του".

SPORTDAY

Για οργή της ΑΕΚ "για τις ανώνυμες δηλώσεις προϊσταμένου της Εφορίας" γράφει η εφημερίδα σήμερα, "πατώντας" στη χθεσινή δήλωση του Δημητρέλου και προσθέτει: "λλείψει ρευστού, οι «κιτρινόμαυροι» προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο μέχρι να βρουν... χρήμα. Με τα υπάρχοντα δεδομένα, η έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης να μην αδειοδοτηθεί η ΠΑΕ είναι καταδικασμένη να απορριφθεί την Τρίτη, ενώ ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός μοιάζει πλέον αναπόφευκτος.

Οι ελλείψεις στο φάκελο της ΑΕΚ είναι πολλές, με κυριότερες την έλλειψη φορολογικής ενημερότητας (τεράστιες οι οφειλές προς την Εφορία, ενώ εκκρεμεί η δόση 1,235 εκατ. ευρώ για το άρθρο 44), αλλά και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε πρώην παίκτες και ομάδες, ενώ οι διακανονισμοί των οφειλομένων με τους παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ δεν αρκούν. Για να πάρει η ΑΕΚ την αδειοδότηση απαιτούνται 3,5 εκατ. ευρώ, χρήματα που δεν υπάρχουν στα ταμεία και δεν βάζουν οι μέτοχοι.

Ο Ανδρέας Δημητρέλος θα προσπαθήσει να κερδίσει χρόνο σχηματίζοντας μέτωπο με τις άλλες ομάδες της Σούπερ Λίγκας που έχουν ανάλογα προβλήματα ζητώντας παράταση μέχρι τα τέλη Ιουνίου για την εξέταση της έφεσης στο θέμα της αδειοδότησης ή πιο «ήπιες» συνέπειες σε περίπτωση μη αδειοδότησης κι όχι απαγόρευση μεταγραφών ή ανανεώσεων για παίκτες άνω των 22 ετών. Μάλιστα προτίθεται να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ ελπίζει πως κερδίζοντας χρόνο θα βρεθεί κάποιος να βάλει χρήματα στην ομάδα ή τουλάχιστον πως μετά τ

Keywords
Τυχαία Θέματα