Ο Λεβαντόφσκι έβαλε στα... τέσσερα τη Ρεάλ

23:41 24/4/2013 - Πηγή: AEK365

CHAMPIONS LEAGUE - ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ-ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: 4-1

ΓΗΠΕΔΟ: Signal Iduna Park

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπ. Κάιπερς

Με ένα ιστορικό σόου του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που πέτυχε τέσσερα γκολ η Ντόρτμουντ "σκόρπισε" με 4-1 τη Ρεάλ και είναι αγκαλιά

με το εισιτήριο του τελικού. Πιο φρέσκια, πιο γρήγορη και πιο δυνατή η ομάδα του Κλοπ δεν άφησε περιθώρια στη Ρεάλ που έδειχνε αργή και αδύναμη.

Οι Γερμανοί άγγιξαν το γκολ μόλις στο 7ο λεπτό όταν με εκπληκτική επέλαση από το κέντρο ο Ρόις μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε με τον Λόπεθ να διώχνει πλάγια όπου ο Λεβαντόφσκι ολιγώρησε και κλείστηκε. Δύο λεπτά μετά όμως ο Γκέτσε έκανε τη σέντρα και ο Πολωνός με προβολή άνοιξε το σκορ. Η Ρεάλ προσπάθησε να απαντήσει στο 23' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρονάλντο όμως ο Βαϊντενφέλερ απόκρουσε. Στο 32' ο Μπλαζικόφσκι έκανε εντυπωσιακό σόλο αλλά λίγο πριν "πυροβολήσει" ο Ιγκουαΐν τον έκοψε σωτήρια για τη Ρεάλ. Δέκα λεπτά μετά ήρθε η ισοφάριση με ένα δώρο από τον Χούμελς που έχασε έξω από την περιοχή την μπάλα από τον Μόντριτς. Αυτός έδωσε τον Ιγκουαΐν που έκοψε για τον Ρονάλντο ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Μόλις στο 50' όμως στο δεύτερο μέρος η Ντόρτμουντ πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ όταν ο Ρόις βρήκε μέσα στην περιοχή στον Λεβαντόφσκι που γύρισε με σουτ έγραψε το 2-1. Πέντε λεπτά μετά ο Πολωνός χτύπησε και πάλι πετυχαίνοντας το ομορφότερο του γκολ όταν γύρισε και πάλι όμορφα μέσα στην περιοχή και με φοβερό σουτ κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 3-1. Στο 62' ο Γκιντογκάν εξαπέλυσε "ρουκέτα" έξω από την περιοχή όμως ο Ντιέγκο Λόπεθ έδιωξε εκπληκτικά. Τέσσερα λεπτά μετά η Ντόρτμουντ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αλόνσο στον Ρόις. Ο Λεβαντόφσκι το εκτέλεσε δυνατά και στο κέντρο γράφοντας το 4-1 σε μια μαγική για εκείνων βραδιά. Στο 77' ο Ρόις σκόραρε με εκπληκτικό πλασέ περνώντας την μπάλα πάνω από τον Λόπεθ αλλά ο επόπτης είχε σηκώσει λανθασμένα οφσάιντ. Δευτερόλεπτα αργότερα ο γκολκίπερ της Ρεάλ με μια ακόμα εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε το φοβερό σουτ του Λεβαντόφσκι. Ο διαιτητής στο 82' χαρίστηκε στον Κεντίρα και δεν του έδειξε δεύτερη κίτρινη ως όφειλε. Επτά λεπτά μετά ο Βαϊντενφέλερ πρόλαβε τον Ρονάλντο και γλίτωσε τη Ντόρτμουντ από ένα δεύτερο γκολ. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βαράν με σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφλερ, Πίστσεκ (83'Γκρόσγκροϊτς), Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Μπέντερ, Γκιντόγκαν (91'Σίμπερ), Μπλαστσικόφσκι (82'Κελ), Γκέτσε, Ρόις, Λεβαντόφσκι

ΡΕΑΛ Μ.: Ντιέγκο Λόπεθ, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Πέπε, Κοεντράο, Αλόνσο (80'Κακά), Κεντίρα, Μόντριτς (68'Ντι Μαρία), Οζίλ, Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (68'Μπενζεμά).

Keywords
Τυχαία Θέματα