Ο «Γαύρος» για ΕΣΗΕΑ-οφειλές

22:49 16/11/2012 - Πηγή: AEK365

Με αφορμή την επιστολή της ΕΣΗΕΑ για τους μήνες που είναι απλήρωτοι στην εφημερίδα «Ο ΓΑΥΡΟΣ», οι εργαζόμενοι εκεί εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ουσιαστικά εκφράζουν την αντίθεση τους με την κίνηση της Ένωσης και τονίζουν ότι έχουν προχωρήσει σε συμφωνία με την εργοδοσία.

Η ανοιχτή επιστολή των εργαζομένων στον ΓΑΥΡΟ έχει ως εξής:

«Αξιότιμα μέλη,

Σας αποστέλλουμε αυτή την επιστολή με αφορμή την ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Ένωσης (www.esiea.gr) την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012 της επιστολής-καταγγελίας

τριών ενώσεων, των ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ, με θέμα την εφημερίδα «ΓΑΥΡΟΣ», η οποία απευθυνόταν προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε).

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «ΓΑΥΡΟΣ» σεβόμαστε τον θεσμό των Ενώσεων και τον θεσμικό ρόλο τους και είναι αυτονόητο ότι θέλουμε πάντα την ΕΣΗΕΑ και τις συναρμόδιες Ενώσεις στο πλευρό της εφημερίδας και των εργαζομένων σε αυτή. Το ξεκαθαρίζουμε αυτό διότι μπορεί ορισμένοι να θεωρήσουν ότι εναντιωνόμαστε στα συνδικαλιστικά μας όργανα, κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Είμαστε υποχρεωμένοι, ωστόσο, να εκφράσουμε την έκπληξή μας για το γεγονός ότι δεν προηγήθηκε καμία ενημέρωση του εκπροσώπου μας στην Ένωση και καμία επικοινωνία με τον διευθυντή της εφημερίδας «ΓΑΥΡΟΣ», προτού προχωρήσετε στην ενέργεια αυτή, προκειμένου να ενημερωθείτε για τα τεκταινόμενα αλλά και για τις εξελίξεις.

Αυτό αποτελεί πρωτοφανές γεγονός, αφού σε καμία περίπτωση δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες που ακολουθούνται σε ανάλογες περιπτώσεις. Σας πληροφορούμε ότι οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «ΓΑΥΡΟΣ» είχαν έρθει σε συμφωνία με την εργοδοσία και τον εκδότη, αναφορικά με την καταβολή των οφειλομένων και το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα που θα τηρηθεί.

Η διαδικασία της διευθέτησης ξεκίνησε, οι αρχικές δεσμεύσεις αναφορικά με το πλάνο των πληρωμών τηρήθηκαν και αναμένουμε τη συνέχεια. Αυτό το εγχείρημα, λοιπόν, θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο από την έκδοση της σχετικής επιστολής-καταγγελίας προς το Σ.ΕΠ.Ε, επειδή δεν υπήρξε η προβλεπόμενη και απαραίτητη επικοινωνία ως είθισται σε ανάλογες περιπτώσεις.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι θα προβείτε άμεσα στην ανάρτηση της παρούσης, η οποία θα εκφράζει και το σύνολο των εργαζομένων στην εφημερίδα μας.

Ειδικά μετά τις εξελίξεις και την εφαρμογή του σχετικού πλάνου πληρωμών, το οποίο τηρήθηκε σε πρώτη φάση.
Περιμένουμε πως από εδώ και πέρα η συνεργασία ανάμεσα στους εργαζομένους της εφημερίδας «ΓΑΥΡΟΣ» και των Ενώσεων θα είναι καλύτερη και δεν θα μας παρακάμπτετε σε αντίστοιχες καταστάσεις.

Τέλος, στο πλαίσιο καλύτερης μελλοντικής συνεργασίας, σας ενημερώνουμε ότι η εφημερίδα «ΓΑΥΡΟΣ» από την πρώτη ημέρα έκδοσής της ήταν, είναι και παραμένει οικογένεια. Ανεξάρτητη και αδέσμευτη.

Με εκτίμηση,

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΓΑΥΡΟΣ»

Keywords
Τυχαία Θέματα