«Ντοπέ» με βιάγκρα παίκτες του ράγκμπι!

16:23 30/11/2012 - Πηγή: AEK365

Ο παίκτης των Chicago Bears, Μπράντον Μάρσαλ, υποστήριξε πως γνωρίζει παίκτες του αμερικανικού ράγκμπι οι οποίοι προσπαθούν να ντοπαριστούν παίρνοντας ακόμα και χάπια βιάγκρα!

Μάλιστα ο δημοσιογράφος των "Chicago Sun-Times", Σαν Γιένσεν με μήνυμα του στο Twitter ανέφερε τα εξής: "Είναι τόσο απαιτητικό το πρωτάθλημα, που οι παίκτες δοκιμάζουν τα πάντα που μπορούν να τους δώσουν ένα πλεονέκτημα. Έχω ακούσει κάποιες τρελές ιστορίες. Έχω ακούσει από παιδιά να παίρνουν

βιάγκρα, σοβαρά. Επειδή το αίμα είναι υποτίθεται αραιό, έχω ακούσει για κάποια απίστευτα πράγματα που δοκιμάζουν. Υπάρχουν κάποιες χημικές ουσίες μέσα σε αυτά τα πράγματα με τα οποία πρέπει να είναι κανείς πολύ προσεκτικός".

Όπως είναι φυσικό, το twitter πλημμύρισε από ειρωνικά μηνύματα που "απαντούσαν" στην αποκάλυψη του Μάρσαλ. Η δημοσιοποίηση της χρήσης βιάγκρα από τους αθλητές προκαλεί "πονοκέφαλο" στους επικεφαλής του NFL για έναν ακόμη λόγο. Μέσω της διοργάνωσης διαφημίζεται το φάρμακο "Levitra", που επίσης καταπολεμά την ανδρική στυτική δυσλειτουργία. Η χορηγία αποφέρει στη διοργάνωση περισσότερα από 5 εκατ. δολάρια το χρόνο, ενώ η εταιρία που το παράγει ξοδεύει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για να διαφημιστεί κατά τη διάρκεια των αγώνων. Έτσι οι επιπτώσεις σε περίπτωση που αποδειχθεί αληθής η αποκάλυψη του Μάρσαλ μπορεί να επιφέρει πολλαπλές επιπτώσεις στο πρωτάθλημα του «αμερικανικού ποδοσφαίρου».

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2008 σε άρθρο τους οι "New York Times" με τίτλο "Δίνει το βιάγκρα κάποιο πλεονέκτημα στους αθλητές;" μιλούσαν για την επίδραση του συγκεκριμένου χαπιού στις επιδόσεις των αθλητών επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: "Το βιάγκρα, ή αλλιώς κιτρική σιλδεναφίλη, συστηνόταν ως θεραπευτικό για την πνευμονική υπέρταση ή για την υψηλή πίεση του αίματος στις αρτηρίες ή στους πνεύμονες. Το φάρμακο δρα καταστέλλοντας ένα ένζυμο που ελέγχει την κυκλοφορία του αίματος, επιτρέποντας στα αγγεία να χαλαρώσουν και να διευρυνθούν. Ο ίδιος μηχανισμός επιτρέπει την κυκλοφορία του αίματος στο ανδρικό μόριο των ανίκανων ανδρών. Στην περίπτωση των αθλητών, η αυξημένη καρδιακή λειτουργία και η πιο αποδοτική μεταφορά οξυγόνου στους μύες μπορεί να αυξήσει την αντοχή".

Φυσικά υπάρχουν και σοβαρές επιπτώσεις αναφορικά με τη χρήση της συγκεκριμένης ουσίας ως μεθόδου ντόπινγκ. Συγκεκριμένα προκαλεί αδυναμία επεξεργασίας των συναισθημάτων, ενίσχυση του φόβου, της μοναξιάς και της εγκατάλειψης και αυτοκτονικές τάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα