Ματζουράκης: Ο Καραγκούνης επόμενος τεχνικός της Εθνικής

16:11 18/10/2014 - Πηγή: AEK365

Πιθανή αποχώρηση του Κλαούντιο Ρανιέρι αν η Εθνική δεν κερδίσει τα Νησιά Φερόε βλέπει ο Γιάννης Ματζουράκης ο οποίος πρόσθεσε πως ο Γιώργος Καραγκούνης είναι έτοιμος να αναλάβει καθήκοντα ομοσπονδιακού τεχνικού.
Ο προπονητής της Καλλονής μίλησε στην ρουμανική ιστοσελίδα sportsnews.ro

-Τι συμβαίνει στην Εθνική Ελλάδας;
«Η ομάδα έχει υποστεί πολλές αλλαγές μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Εξαφανίστηκαν οι περισσότεροι παίκτες της παλιάς φρουράς που αποτέλεσαν τον πυρήνα της ομάδας και η τρέχουσα αποστολή στερείται ομοιογένειας. Είναι μεγάλο λάθος η

απουσία Κατσουράνη. Είναι ακόμα μεγαλύτερος και θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο την Εθνική, αλλά η θέα του προπονητή δεν έχει μεταφερθεί στην Ινδία, όπου παίζει».
-Ο Κλαούντιο Ρανιέρι σε τρία ματς των προκριματικών δεν έχει βαθμό;
«Ο Κλαούντιο Ρανιέρι δέχεται σφοδρή κριτική μετά την αποτυχία με τη Βόρεια Ιρλανδία, αλλά τα στελέχη της ΕΠΟ τον στηρίζουν. Μετά το ματς αυτό υπήρξε κουβέντα με τον πρόεδρο της ομοσπονδία και του ζητήθηκε να είναι πιο σκληρός με τους παίκτες».
-Πιο συγκεκριμένα, τι χρεώνετε στον Ιταλό;
«Ο Κλαούντιο Ρανιέρι πήρε ένα σπίτι, ήθελε να το ανακαινίσει, αλλά σήμερα είναι ερειπωμένο και χωρίς στέγη. Για να είμαι πιο ακριβείς, η φιλοσοφία του κατέστρεψε την ομάδα! Αλλαξε το σύστημα σε 4-4-2, αλλά οι παίκτες δεν ανταποκρίνονται!Δεν μπορείς να αλλάξεις το στιλ της μίας ομάδας που έπαιζε χρόνια με συγκεκριμένο, εν μία νυκτί. Και ο Φερνάντο Σάντος προσπάθησε να το αλλάξει, αλλά όταν τα πράγματα δεν πρόκειται να πάνε, όπως τα ήθελε, επέστρεψε στα παλιά. Είμαι, επίσης, απ' αυτούς που έχουν κρίνει τον Ρανιέρι που δεν ήξερε τους παίκτες για το γεγονός ότι δεν έγινε κάποια φιλική αναμέτρηση πριν την έναρξη των προκριματικών».
-Αν δεν αλλάξει γρήγορα η κατάσταση, ο Ρανιέρι θα αποχωρήσει;
«Είναι δύσκολο να πω για το μέλλον του Ρανιέρι, παρόλα αυτά αν κερδίσει η Ελλάδα το επόμενο ματς, είναι πιθανόν να αποχωρήσει. Η ομοσπονδία έφερε σε θέση τεχνικού διευθυντή τον Καραγκούνη και μπορεί να είναι έτοιμος για να γίνει ο επόμενος ομοσπονδιακός τεχνικός».
-Φοβάστε για πιθανή απουσία της Ελλάδας από το Euro 2016;
«Ελπίζω να μην συμβεί αυτό. Η Εθνική Ελλάδας έχει παίξσει τρία ματς στα προκριματικά και η κατάσταση μπορεί να διορθωθεί, ωστόσο δεν νομίζω ότι η ομάδα είναι πιθανόν να πάρει την 1η θέση στο γκρουπ. Η Ρουμανία είναι το φαβορί για την κορυφή του ομίλου, ενώ δεν βλέπω την Βόρεια Ιρλανδία να μείνει στην πρώτη θέση. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει τίποτε περισσότερο από την 2η θέση στον όμιλο, διότι η Ρουμανία έχει καλή ομάδα και είναι συνεπής».
-Ωστόσο έχει αλλαγές η Ρουμανία, ο Πιτούρκα έπελεξε να πάει στη Σαουική Αραβία.
«Πήγε; Ακουσα ότι είχε συνομιλίες με την Αλ Ιτιχάντ, δεν ήξερα ότι παραιτήθηκε. Πράγματι, είναι μία αλλαγή που μπορεί να γίνει αισθητή στην ομάδα είτε ως καλό είτε ως κακό. Εχει σημασία ο νέος προπονητής να μην κάνει πολλές αλλαγές γιατί η ποιότητα της Ρουμανίας βρίσκεται στην ομοιογένεια».
- Ποια υποστήριζε στο Ελλάδα-Ρουμανία;
«Ημουν με την Ελλάδα ειλικρινά γιατί είναι χώρα μου, παρόλα αυτά ενδιαφέρομαι και για τη Ρουμανία, όπου έχω γεννηθεί και έχω ζήσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα