Μάκος: Να ξεκινήσουμε με 6 πόντους

19:43 6/9/2012 - Πηγή: AEK365

Αναλυτικά ο Γρηγόρης Μάκος μίλησε

Για τον τραυματισμό του: «Έκλεισα τέσσερις εβδομάδες αποθεραπείας πλέον. Νιώθω αρκετά καλύτερα το πόδι μου, αλλά θα είναι σημαντικά τα αποτελέσματα της δεύτερης μαγνητικής που θα κάνω για να δούμε που βρισκόμαστε».

Για την ανανέωση της Εθνικής: «Η Εθνική είναι σαν μια απλή ομάδα που όταν περνάει ο καιρός, κάποιοι σταματούν και κάποιοι έρχονται. Το να συζητάμε για τις απώλειες των μεγάλων ονομάτων δεν ωφελεί. Υπάρχουν πολλοί καλοί νέοι παίκτες από τις μικρότερες

ομάδες, οι οποίοι ευτυχώς παίρνουν ευκαιρίες από τον Φερνάντο Σάντος για να δείξουν τι αξίζουν. Όλες οι διοργανώσεις των μικρών εθνικών είναι δυνατές πλέον και περισσότερα μάτια στραμμένα πάνω τους χρόνο με το χρόνο. Εξάλλου, ποιος ο λόγος να παίζεις μπάλα, αν δεν παρακολουθείσαι»;

Για τον όμιλο των προκριματικών του Μουντιάλ: «Όλες οι ομάδες θέλουν την προσοχή τους και το είδαμε πέρυσι στα δυο εκτός έδρας παιχνίδι με το Ισραήλ και τη Λετονία. Όταν κάναμε νίκη στο πρώτο -που ήταν το δύσκολο- και μετά φέραμε ισοπαλία στο θεωρητικά εύκολο. Και φέτος λοιπόν ο όμιλος είναι λίγο περίεργος. Εκτός από εμάς είναι πολύ αξιόλογη ομάδα και η Βοσνία. Μαζί με τη Σλοβακία θα διεκδικήσουμε τις δυο θέσεις, αν και εμείς πάμε για την πρωτιά».

Για το παιχνίδι με τη Λετονία: «Η αρχή είναι πάντα σημαντική. Θέλω να πιστεύω ότι θα πάρουμε τη νίκη και μετά παίζοντας στην έδρα μας με τη Λιθουανία, θα ξεκινήσουμε με έξι πόντους, κάτι το οποίο θα είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια».

Για το αν θα βοηθήσει την Εθνική η στροφή του πρωταθλήματος σε νέους παίκτες: «Ούτως ή άλλως, δε νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια ήταν υψηλό το επίπεδο του πρωταθλήματος μας. Βλέπω τώρα τις δυο πρώτες αγωνιστικές. Είναι καλό που παίζουν Έλληνες, αλλά δύσκολο να σηκώσουν το βάρος της φανέλας. Η ΑΕΚ, ας πούμε, δεν παίζει Ευρώπη και αυτό είναι λυπηρό. Παίζει όμως με πολλά νέα παιδιά και αυτό είναι θετικό. Ας ευχηθούμε κάτι καλό να βγει για όλες τις ομάδες από αυτή την κατάσταση».

Για το αν αναδεικνύονται ευκολότερα πλέον οι νέοι παίκτες: «Παλιότερα, παρόλο που έβγαιναν παίκτες, οι εθνικές ομάδες δεν ήταν σε τόσο καλό επίπεδο για να τους αναδείξουν. Η Εθνική ομάδα είναι ό,τι καλύτερο έχουμε για να βγούμε στην Ευρώπη και να δείξουμε ότι έχουμε αξιόλογους ποδοσφαιριστές που αξίζουν να προσεχθούν. Από το 2004 δυστυχώς πάμε από το κακό στο χειρότερο κι αυτό φαίνεται από τους παίκτες που φεύγουν -όπως είδαμε φέτος προς οποιαδήποτε κατεύθυνση».

Για την εμπειρία του στη Γερμανία: «Είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Εξάλλου, είναι η πρώτη φορά μακριά από το σπίτι και τους δικούς μου ανθρώπους. Μου φαίνεται αρκετά δύσκολο, αλλά έχω πέσει σε καλά χέρια. Η ομάδα είναι άψογη, με έχει στηρίξει πολύ και στον τραυματισμό μου, ενώ μου έδειξε από την αρχή πόσο πολύ με ήθελε. Θέλω να γυρίσω γρήγορα για ν' αποδείξω ότι είχαν δίκιο».

Για την απόφασή του να φύγει: «Οι περισσότεροι όταν άκουσαν ότι φεύγω από την ΑΕΚ για μια ομάδα β' κατηγορίας, απόρησαν. Όσοι ασχολ

Keywords
Τυχαία Θέματα