Κερδίζει η Βόλφσμπουργκ, προβάδισμα οι «βιόλα»

13:12 16/4/2015 - Πηγή: AEK365

Τα βλέμματα στο σημερινό ποδοσφαιρικό κουπόνι πέφτουν στα πρώτα ματς για τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, από όπου προκύπτουν τρεις ενδιαφέρουσες επιλογές. Το «καρέ» των ποδοσφαιρικών μας προτάσεων κλείνει με Κόπα Λιμπερταδόρες. Στο μπάσκετ η μοναδική επιλογή μας έρχεται από τη δεύτερη αναμέτρηση μεταξύ ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Παναθηναϊκού για τα πλέι οφ της Euroleague.

Στο Betarades.gr μπορείτε να διαβάσετε τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, καθώς και να ενημερώνεστε έγκαιρα για την εξέλιξη των αγώνων μέσω του ΟΠΑΠ livescore, που μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα.

Κυρίαρχοι οι «λύκοι»

Το δυνατό μας σημείο έρχεται από την αναμέτρηση της Βόλφσμπουργκ με τη Νάπολι, όπου πηγαίνουμε με τον «Άσσο» για τους «λύκους» σε απόδοση 1.85. Το πρώτο βήμα για πρόκρισή της στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ θέλει να κάνει απόψε η Βόλφσμπουργκ, η οποία υποδέχεται τη Νάπολι στην έδρα της. Το συγκρότημα του Χέκινγκ δε δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να κάμψει την αντίσταση της Ίντερ στον προηγούμενο γύρο της διοργάνωσης, σημειώνοντας δύο νίκες κόντρα σε αυτή (3-1 εντός και 2-1 εκτός έδρας). Κάτι ανάλογο ελπίζει να συμβεί και στις αναμετρήσεις με τους «παρτενοπέι». Στο πρωτάθλημα της Μπουντεσλίγκα οι «λύκοι» διατηρούνται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Να τονιστεί ότι η Βόλφσμπουργκ προέρχεται από δέκα σερί εντός έδρας νίκες σε όλες τις διοργανώσεις.

Μετά από πέντε αναμετρήσεις, στις οποίες σημείωσε τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες, η Νάπολι επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα την Κυριακή (12/04) επικρατώντας της Φιορεντίνα με 3-0 στην έδρα της για το πρωτάθλημα της Serie A. Πήρε την πρόκριση από τη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στη Ντιναμό Μόσχας επικρατώντας 3-1 εντός έδρας, ενώ η δεύτερη αναμέτρηση στη Ρωσία ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ. Εξαιρετικά αβέβαιο παραμένει το μέλλον του Ράφα Μπενίτεθ στην τεχνική ηγεσία των Ιταλών.
Όρθια η Φιορεντίνα στην Ουκρανία

Συνεχίζουμε με το «2 DNB» της Φιορεντίνα επί της Ντιναμό Κιέβου σε απόδοση 2.25 (Draw NoBet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Να εκμεταλλευτούν τη εξαιρετική τους έδρα θέλουν οι Ουκρανοί, για να κάνουν το μεγάλο βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Μέσα στο Κίεβο άλλωστε κέρδισαν και τα πέντε φετινά ευρωπαϊκά τους παιχνίδια κι αυτό θέλουν να κάνουν κι απόψε, κόντρα σε έναν αντίπαλο που δείχνει αρκετά «πληγωμένος», με ό,τι κινδύνους βέβαια αυτό συνεπάγεται.

Σε κρίση βρίσκονται οι «βιόλα» το τελευταίο διάστημα και καλούνται να την ξεπεράσουν ενόψει ενός πολύ κρίσιμου, όσο και δύσκολου, αγώνα στο Κίεβο. Μετά τον εντός έδρας αποκλεισμό στο Κύπελλο με τριάρα από τη μισητή Γιουβέντους, ακολούθησε ακόμα μία βαριά ήττα με το ίδιο σκορ (3-0), αυτή τη φορά στο «Σαν Πάολο» από τη Νάπολι. Με βάση, πάντως, τον αποκλεισμό της Ρόμα στη φάση των «16», θεωρούμε ότι οι «βιόλα» έχουν πολλές... τύχες στο σημερινό ματς.

Νίκη για Κλαμπ Μπριζ

Η τρίτη μας πρόταση από το Γιουρόπα Λιγκ είναι ο «Άσσος» της Κλαμπ Μπριζ επί της Ντνίπρο σε απόδοση 2.00. Ένα «ζευγάρι» που δεν περίμενε κανείς στα προημιτελικά είναι αυτό ανάμεσα σε Κλαμπ Μπριζ και Ντνίπρο. Αμφότερες οι ομάδες αποτελούν ευχάριστες εκπλήξεις της διοργάνωσης και δείχνουν ικανές για να απειλήσουν τον οποιοδήποτε αντίπαλο. Οι Βέλγοι μάλιστα, είναι η μοναδική αήττητη ομάδα του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς μετρούν ρεκόρ 11-3-0 απ' τα προκριματικά του Ιουλίου μέχρι και τη φάση των «16», όπου απέκλεισαν με δύο νίκες την Μπεσίκτας (συνολικό σκορ 5-2). Νωρίτερα, στους «32», έκαναν... πλάκα εναντίον της Άαλμποργκ, επί της οποίας σημείωσαν επίσης δύο νίκες με συνολικό σκορ 6-1. Η χρονιά εξελίσσεται ιδανικά για την Κλαμπ Μπριζ, που κατέκτησε ήδη το Κύπελλο και βρίσκεται στην πρώτη θέση των πλέι οφ τίτλου στο Βέλγιο, στο +2 από Γάνδη και Άντερλεχτ.

Η Ντνίπρο μπήκε ως αουτσάιντερ κόντρα σε Ολυμπιακό και Άγιαξ στις δύο προηγούμενες φάσεις του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά μέσα στο γήπεδο έδειξε ότι είναι ιδιαίτερα δυνατό σύνολο και πήρε πανάξιες και δίκαιες προκρίσεις. Για πρώτη φορά στην ιστορία της η ουκρανική ομάδα φτάνει σε τόσο προχωρημένο στάδιο οποιασδήποτε ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ο αντίπαλος (Κλαμπ Μπριζ) δεν της απαγορεύει να ονειρεύεται τη συμμετοχή στα ημιτελικά.

Προβάδισμα η Ιντερνασιονάλ

Το «καρέ» των ποδοσφαιρικών προτάσεων κλείνει με το «2 DNB» της Ιντερνασιονάλ (Βραζιλία) επί της Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε (Χιλή) για τους ομίλους του Κόπα Λιμπερταδόρες, σε απόδοση 2.30. Σε απίστευτο σε εξέλιξη παιχνίδι, η Ουνιβερσιδάδ είχε ηττηθεί στα μέσα Μαρτίου με το εκπληκτικό 5-3 στην έδρα της Σαμόρα. Προηγήθηκε στο 21', έφτασε αργότερα στην ισοφάριση με 3-3, αλλά κάπου εκεί ήταν που έμεινε από δυνάμεις και δέχθηκε δύο άλλα γκολ μέχρι το τέλος, που σφράγισαν και την ήττα της. Εντός των συνόρων έχει επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα και έρχεται από τρεις σερί νίκες. 3-1 εκτός έδρας την Παλεστίνο, 4-2 εντός την Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα, ενώ στο πιο πρόσφατο, κέρδισε το Σάββατο με 4-0 την Κομπρελόα.
Άτολμη στην έδρα της Έμελεκ ήταν η Ιντερνασιονάλ, έπρεπε να κυνηγήσει κάτι παραπάνω από την ισοπαλία, δεδομένου ότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω από νωρίς στο ματς. Από τότε ακολούθησε ένας μικρός μαραθώνιος, με επτά αγώνες για το τοπικό πρωτάθλημα, με απολογισμό πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες. Προκρίθηκε στα ημιτελικά και τα βρήκε δύσκολα στο πρώτο ματς, παίρνοντας με το ζόρι την ισοπαλία στην έδρα της Μπραζίλ Ντε Πελότας. Την προσεχή Κυριακή ακολουθεί και ο επαναληπτικός στην έδρα της. Μετά το πέρας των τεσσάρων πρώτων αγωνιστικών η Ιντερνασιονάλ βρίσκεται στη δεύτερη θέση του ομίλου με επτά βαθμούς, ενώ η Ουνιβερσιδάδ είναι ουραγός με τρεις βαθμούς.

Κρατάει στην αρχή το «τριφύλλι»

Περνάμε στο μπάσκετ, όπου η μοναδική μας επιλογή είναι το χάντικαπ +4.5 πόντων για τον Παναθηναϊκό στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα για τα πλέι οφ της Euroleague, σε απόδοση 1.95. Το δεύτερο παιχνίδι της σειράς θα διεξαχθεί απόψε ξανά στη Μόσχα. Ο Ιβάνοβιτς και οι παίχτες του θα πρέπει να πήραν ένα καλό μάθημα από την προχθεσινή συντριβή. Για παράδειγμα οι «αλχημείες» όπως αυτή με τον Χαραλαμπόπουλο στη βασική πεντάδα αποκλείεται να ξαναδούμε. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω ο Χαραλαμπόπουλος έφταιγε πολύ στην αμυντική συμπεριφορά του ΠΑΟ στα πρώτα 5-6 λεπτά του αγώνα που έδωσαν ώθηση στην ΤΣΣΚΑ. Είναι πολύ σημαντικό να κόψει το ρυθμό της ΤΣΣΚΑ στα πρώτα λεπτά ώστε να της δείξει ότι δε θα έχει παρόμοιο βράδυ όπως του πρώτου αγώνα. Βέβαια το σύνολο της ΤΣΣΚΑ είναι τόσο γεμάτο και ποιοτικό που πάντα θα βρίσκει λύσεις ανάλογα με την εξέλιξη ενός αγώνα. Με δεδομένο ότι ο έμπειρος προπονητής Ιβάνοβιτς έμαθε από τα λάθη του ίσως δούμε διαφορετική αρχή για τον Παναθηναϊκό και αξίζει ένα ποντάρισμα στο +4.5 του Παναθηναϊκού στην πρώτη περίοδο. Άλλωστε σε πολλά παιχνίδια σε Euroleague και VTB η ΤΣΣΚΑ «φορτσάρει» μετά από το πρώτο δεκάλεπτο. Επιλογή λοιπόν ο Παναθηναϊκός +4.5 στο πρώτο δεκάλεπτο.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα