«Καταπληκτική η εμπειρία στην Εθνική»

14:32 20/8/2014 - Πηγή: AEK365

Δεν συμπεριλήφθηκε στην τελική 12άδα της Εθνικής Ελλάδας ο Γιάννης Αθηναίου ενόψει του Μουντομπάσκετ 2014, ωστόσο κρατά τις εμπειρίες από την προετοιμασία. Ο νεαρός άσος σε δηλώσεις του στον Sentra 103,3 μίλησε για την εμπειρία του να είναι μέλος της Εθνικής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αθηναίου:

Για τον αποκλεισμό του από την αποστολή για το Mundobasket: «Δεν είναι το καλύτερο όταν κόβεσαι από μία τόσο μεγάλη διοργάνωση, αλλά δεν το βλέπω σαν αποτυχία

στην όλη μου πορεία στην εθνική ομάδα. Ίσα ίσα που ήταν κάτι καταπληκτικό για μένα. Πρώτη φορά το έζησα και μακάρι να το ξαναζήσω. Δώσαμε, και τα παιδιά συνεχίζουν να δίνουν, τον καλύτερό μας εαυτό ώστε να πάμε έτοιμοι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και πλέον μέσα από τα φιλικά η ομάδα βρίσκει τα πατήματά της...».

Για τη δική του εξαιρετική σεζόν (σε Άρη, Αρμάνι Μιλάνο και Eθνική): «Δόξα τω Θεώ όλα πήγαν καλά. Να έχουμε υγεία και όλα είναι στο χέρι σου... Όλα πήγαν πολύ καλά και αποκορύφωμα ήταν η κλήση μου στην εθνική ομάδα. Το χάρηκα που βρέθηκα και προσπάθησα κι εγώ όσο μου δόθηκε η ευκαιρία να βρίσκομαι στην ομάδα για το παγκόσμιο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και θεωρώ πως ήταν ένα πολύ μεγάλο βήμα για μένα και κοιτάω μπροστά. Είναι πρωτόγνωρο και ξεχωριστό να ξέρεις πως φοράς αυτά τα ρούχα και αντιπροσωπεύεις την ομάδα και τη χώρα σου. Πραγματικά είναι τεράστια η τιμή».

Για την εικόνα που βγάζει η Εθνική ομάδα: «Με σιγουριά μπορώ να πω πως θα είναι ομάδα, με όλη τη σημασία της λέξης. Παλεύαμε ο ένας για τον άλλον. Αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Είναι μικρά κομμάτια, που όταν λείπουν οι σούπερ σταρ, κάνουν την ομάδα να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Άλλωστε, οι ομάδες προχωρούν και όχι οι μονάδες. Ο κόουτς έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία που περιλαμβάνει πολύ αλλά σωστό τρέξιμο, γρήγορο ρυθμό και σκληρή άμυνα. Χρειάζεται χρόνος ώστε τα παιδιά να ανταπεξέλθουν αλλά και να γνωριστεί ο ένας με τον άλλον. Μην ξεχνάμε πως κάποιοι γνωριζόμασταν πρώτοι φορά σε αγωνιστικό ακόμα και προσωπικό επίπεδο. Στο δεύτερο τουρνουά ήμασταν πολύ καλύτεροι και παιχνίδι με παιχνίδι είχαμε καλύτερες αντιδράσεις, ειδικά μετά τις δύο άσχημες ήττες. Αυτό είναι σημαντικό γιατί τα παιχνίδια θα είναι συνεχόμενα. Ήταν ένα πολύ καλό μάθημα και ευχαρίστησε τον κόουτς πως η ομάδα άλλαζε... τσιπ».

Για το πού θέλει βελτίωση η ομάδα: «Είχαμε ένα θεματάκι στην αρχή με τα ριμπάουντ. Μετά ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι. Η ομάδα επειδή είναι ομάδα και ο ένας κουβαλάει τον άλλον, θα πρέπει να έχει πάντα συγκέντρωση στα πράγματα που πρέπει να βγάλουμε στο γήπεδο. Αυτό είναι το πρόβλημα που θεωρώ πως είχαμε. Είχαμε έλλειψη συγκέντρωσης αλλά στο επόμενο ματς τα κάναμε όλα άψογα γιατί ήμασταν απλά συγκεντρωμένοι. Δεν γίνεσαι σούπερ αμυντικός ή σούπερ ριμπάουντερ από τη μία μέρα στην άλλη. Είναι θέμα συγκέντρωσης για να περάσεις τις πληροφορίες του προπονητή μέσα στο παρκέ».

Keywords
Τυχαία Θέματα