Η θεία του Κιμ Γιονγκ Ουν πέθανε από εγκεφαλικό όταν έμαθε για την εκτέλεση του άντρα της

23:47 28/11/2014 - Πηγή: AEK365

Η θεία του Κιμ Γιονγκ Ουν και αδερφή του πατέρα του, Κιμ Κιονγκ Χι, φαίνεται να υπέστη εγκεφαλικό, ενώ συνομιλούσε με τον ηγέτη της Βορείου Κορέας , διαφωνώντας για την εκτέλεση του συζύγου της. Αυτά ανέφερε ένας αξιωματούχος που κατάφερε να αποστατήσει από τη Βόρειο Κορέα.

Ο σύζυγός της, Γιανγκ Σονγκ Τάεκ, εκτελέστηκε τον Δεκέμβριο, καθώς θεωρήθηκε εμπόδιο στην άνοδο του Ουν στην εξουσία. Πριν από την εκτέλεσή του, είχε χαρακτηριστεί ως το δεύτερο πιο ισχυρό άτομο στη Βόρεια Κορέα.

«Κατά την ταραγμένη περίοδο των προσπαθειών για την οικοδόμηση μιας ακμάζουσας χώρας το περασμένο έτος, πήραμε την απόφαση να απομακρύνουμε τους φραξιονιστές» είχε αναφέρει στην πρωτοχρονιάτικη ομιλία του ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, λίγο μετά την εκτέλεση του θείου του.

Λίγο μετά την εκτέλεση, η σύζυγος του Γιανγκ υπέστη το τρίτο εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με τον Κανγκ Μιουνγκ-ντο, έναν αποστάτη, γαμπρό του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, Κανγκ Σουν Σαν.

Όπως διευκρίνισε, μιλούσε στο τηλέφωνο με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, όταν υπέστη το εγκεφαλικό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και πέθανε λίγο αργότερα. Ο θάνατός της δεν ανακοινώθηκε γιατί πέθανε λίγο μετά το σύζυγό της και η κυβέρνηση δεν ήθελε οι πολίτες να συνδέσουν τους δύο θανάτους, σύμφωνα με τον αποστάτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα