Η προοπτική του κόσμου και ο Βιντιάδης

09:09 5/2/2013 - Πηγή: AEK365

GOAL

Με τη Γ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ ασχολείται η εφημερίδα η οποία γράφει: "Στα χέρια του κόσμου της ΑΕΚ! Τέσσερις ώρες κράτησε η Γ.Σ.. Στην επιτροπή κατάληψης οι παραιτήσεις των μελών του Δ.Σ και ορισμός νέου που θα διερευνήσει αν υπάρχει πιθανότητα να μπει ο Βιντιάδη". Στο ρεπορτάζ του το GOAL αναφέρει χαρακτηριστικά επί του θέματος:
"Το πρώτο βήμα για να υπάρξουν ουσιαστικές εξελίξεις στην ΑΕΚ

υπήρξε χθες. Κατά τη διάρκεια μιας μαραθώνιας και θυελλώδους γενικής συνέλευσης, το μέλλον της ΠΑΕ πέρασε εν πολλοίς στα χέρια του κόσμου. Αυτός με την πίεση που άσκησε κατάφερε να πάρει τις παραιτήσεις των μελών του ΔΣ στα χέρια του -ώστε να τις ενεργοποιήσει όταν κριθεί σκόπιμο-, αυτός θα επιβάλει το όριο στην υπόθεση Βιντιάδη, αυτός μπορεί και να κινήσει τις μελλοντικές εξελίξεις. Εφόσον το επιθυμεί και εάν μπορεί να είναι ξεκάθαρη η επόμενη μέρα της εταιρείας και όσα μπορεί να προκύψουν.

Από τη στιγμή που ο Βιντιάδης δεν μπήκε καν στον κόπο να ενημερώσει με δημόσια τοποθέτηση τη ΓΣ για τις προθέσεις του, ήταν επόμενο πως θα βίωνε έντονη αμφισβήτηση. Το νυν διοικητικό σχήμα δεν θα μπορούσε να παρατείνει κι άλλο τη θητεία του, από τη στιγμή που δεν μπορεί να εξασφαλίσει πόρους, και από την άλλη η υπόθεση Βιντιάδη (την οποία τόσο πιστεύει) αποδεικνύεται αναξιόπιστη. Αυτό που ζητήθηκε και επετεύχθη ήταν η υποβολή παραιτήσεων απ' όλα τα μέλη του συμβουλίου.

Βέβαια και τα έξι μέλη, μαζί με τους τέσσερις που προστέθηκαν έπειτα από πίεση του κόσμου, ώστε να ελέγξουν τις διαδικασίες. Προκηρύχθηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 25 εκατ. ευρώ (με τιμή μετοχής 1 ευρώ) και περιθώριο ως το τέλος του μήνα. Σε αυτό το διάστημα θα υπάρξουν οριστικές επαφές με τον Βιντιάδη, ώστε να φανεί εάν και κατά πόσο μπορεί να αναλάβει το βάρος της χρηματοδότησης. Παράλληλα, θα προχωρήσουν οι διαδικασίες των επαφών με το Δημόσιο για μείωση της μηνιαίας οφειλής. Και αν δεν προκύψει κάτι, να πάει η ομάδα σε λύση Πρωτοδικείου.

Όλα δείχνουν πως οδεύει στο Πρωτοδικείο

Υπό κλίμα έντονης αμφισβήτησης και μεγάλης έντασης διεξήχθη η χθεσινή συνέλευση. Το ερώτημα που ετίθετο επίμονα προς τα μέλη της διοίκησης ήταν γιατί επιμένουν να καλύπτουν τον Βιντιάδη και δεν προχωρούν σε τέλος της διαδικασίας. Σήμερα στις 5 θα συνεδριάσει το νέο ΔΣ, οι παραιτήσεις του οποίου βρίσκονται στα χέρια της επιτροπής κατάληψης. Οι εκπρόσωποι των μετόχων (Σίμος για Νοτιά και Γεώργας για Supporters) πιέστηκαν προκειμένου να δώσουν λύση -που δεν μπορούν όπως τόνισαν- ή να κινήσουν τις διαδικασίες ώστε να πάει η ομάδα σε διοίκηση Πρωτοδικείου.

Εάν ενεργοποιηθούν οι παραιτήσεις τους και δεν βρεθεί άλλος που θα αναλάβει, όπως έκανε ο Δημητρέλος, τότε η ομάδα αναγκαστικά θα οδηγηθεί σε αυτή τη λύση. Τα πράγματα έτσι κι αλλιώς βρίσκονται σε οριακή κατάσταση, οι παίκτες παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις. Οπως αποφασίστηκε, θα τους παραχωρηθούν οι εισπράξεις της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ, αλλά και πάλι δεν καλύπτουν τις υποχρεώσεις που υπάρχουν προς αυτούς. Σήμερα αναμένεται να ζητηθεί από τη διοίκηση να δεσμευθεί απέναντί τους για όσα συμβαίνουν".

SPORTDAY

"Ή αυτός ή εμείς", είναι ο τίτλος της εφημερίδα στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ και αναφέρεται στη στάση των οπαδών, τονίζοντας: "Οι οπαδοί δεν πιστεύουν στα... 13,5 ευρώ του Βιντιάδη και του δίνουν 20 ημέρες παράταση, πριν καλέσουν τον κόσμο να σώσει την ΠΑΕ". Χαρακτηριστικά η SD γράφει:
"Η υπόθεση Βιντιάδη μοιάζει με ιστορία δίχως τέλος, που παίζει με τα όρια αντοχής του κόσμου αλλά πρωτίστως των ποδοσφαιριστών που έχουν κουραστεί να κάνουν υπομονή και να βάζουν πλάτη, από τη στιγμή που πολλοί εξ αυτών αντιμετωπίζουν σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα. Σήμερα αναμένεται αρχικά μέσω των αρχηγών τους να ζητήσουν από τη διοίκηση να ξεκαθαρίσει την κατάσταση απέναντί τους. Τα ταμεία είναι άδεια και η πληροφόρηση που υπάρχει είναι πως υπολογίζεται να τους μοιραστεί το 70% των εσόδων του ματς με τον ΠΑΟΚ στις 16 Φεβρουαρίου, χρήματα που προφανώς δεν αρκούν για να καλυφθούν οι πολύ μεγαλύτερες οφειλές. Εφόσον οι παίκτες δεν πειστούν από αυτά που θα ακούσουν, ουδείς μπορεί να αποκλείσει ακόμη πιο δυναμικές αντιδράσεις.

Ψάχνουν εναλλακτικό σχέδιο

Στον Δημήτρη Βιντιάδη δόθηκε μία τελευταία προθεσμία 20 ημερών για να κάνει επαφές με το Δημόσιο για το θέμα της ρύθμισης των χρεών της ΠΑΕ και να συμμετέχει στη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου βάζοντας λεφτά, ωστόσο η αλήθεια είναι πως πλέον λιγοστοί είναι εκείνοι που εξακολουθούν να ελπίζουν σε λύση στο πρόβλημα της ΑΕΚ από τον 32χρονο εφοπλιστή. Μάλιστα δεν λείπουν κι όσοι έχουν αρχίσει να εκφράζουν τη δυσπιστία τους για τις δυνατότητες και τις πραγματικές προθέσεις του ενδιαφερόμενου επενδυτή, καθώς η ιστορία αυτή άρχισε τον Αύγουστο και στις αρχές Φεβρουαρίου παραμένει στο ίδιο σημείο.

Πολλοί έχουν αρχίσει να συμβιβάζονται με την ιδέα πως μόνο ο κόσμος της ΑΕΚ μπορεί να δώσει λύση, εφόσον ενώσει τις δυνάμεις του. Πάντως κι αυτό είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα έχει αποτέλεσμα, λόγω της οικονομικής κρίσης. Ήδη έχει αρχίσει να ωριμάζει η σκέψη πως ο ορισμός διοίκησης Πρωτοδικείου είναι αναπόφευκτος και πως θα χρειαστεί να εκπονηθεί ένα σχέδιο δράσης για τη σωτηρία της ΠΑΕ. Σημειώνεται πως μέχρι τέλη Μαρτίου η ΑΕΚ χρειάζεται 5-6 εκατ. ευρώ για την αδειοδότηση εν όψει της επόμενης σεζόν".


ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Πρώτο θέμα τον Βιντιάδη έχει η εφημερίδα η οποία γράφει: "Κατώτερος και των χαμηλότερων προσδοκιών. Με δική του ευθύνη η Γ.Σ. πήρε χαοτική μορφή. Έκανε και τους πιο αισιόδοξους να αμφιβάλλουν πως έχει κάτι στα χέρια του. Αναγκάζει όσους είχαν την ελπίδα ότι μπορεί να δώσει λύση, να αναρωτιούνται αν είναι... ο "Τσάκας" της ΑΕΚ;" Επίσης η ΏΡΑ γράφει: "Ούτε πήγε ο ίδιος στα Σπάτα, ούτε έστειλε εκπρόσωπό του, ούτε δεσμεύτηκε με γραπτή του δήλωση! Ο Δημητρέλος επωμίστηκε πάλι το έργο της... μεταφοράς των θέσεών του, που εμφανίστηκαν πιο αόρατες και πιο θολές από ποτέ. Υποτίθεται ότι έχει 13,5 εκατ. ευρώ, αλλά δεν τα βάζει αν δεν γίνει ειδική ρύθμιση για τα χρέη της ΑΕΚ. Η προσπάθεια γι' αυτό όμως, μπορούσε κι έπρεπε να ξεκινήσει εδώ και μήνες και δεν είναι δυνατό να λες δημόσια αυτή την εποχή ότι ζητάς ειδικές ρυθμίσεις από την Πολιτεία".

LIVE SPORT

"Στα χέρια του κόσμου" γράφει και η LIVE SPORT ότι μπορεί να περάσει η ΑΕΚ: "Ελεγκτικός μηχανισμός με 4 νέα μέλη στο Δ.Σ. Η παράταση μέχρι 25/2 για Βιντιάδη και το... Πρωτοδικείο". Επίσης η L.S. τονίζει ότι η ΑΕΚ έχει γίνει "όμηρος του Ψωμιάδη, έπειτα από την 7η αναβολή".

Keywords
Τυχαία Θέματα