Γκέλα για ΟΣΦΠ

23:57 27/11/2014 - Πηγή: AEK365

Το αήττητο του Ολυμπιακού στην εφετινή Ευρωλίγκα έσπασε στη Βιτόρια. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν έπαιξαν άμυνα και παραδόθηκαν στις ορέξεις της Μπασκόνια που επικράτησε δίκαια με 89-70.

Το ματς

Αν εξαιρέσει κανείς το πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα κατό το οποίο ο Ολυμπιακός κατάφερε να διατηρήσει την επαφή του με το σκορ (10-9, 13-11), οι Βάσκοι έκαναν ότι ήθελαν στο παρκέ. Κάθε κακή άμυνα των "ερυθρόλευκων" τιμωρήθηκε

πολύ αυστηρά από την Μπασκόνια η οποία έχοντας σε πολύ καλή μέρα τους ψηλούς της (Μπέγκιτς, Σενγκέλια,Μπέρτανς) πήρε γρήγορα διαφοράψ (24-17, 44-37).

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι τελείωσαν το πρώτο ημίχρονο με 69% στα δίποντα και 41% στα τρίποντα την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός σούταρε με μόλις 22% έξω από τη γραμμή των 6.75μ. Το διάστημα όμως που οι Πειραιώτες έχασαν τα αυγά και τα πασχάλια ήταν το τρίτο δεκάλεπτο. Με αργές αντιδράσεις στην άμυνα, όπως σ' όλο το ματς και διαδοχικά λάθη στις επιθετικές επιλογές, ο Ολυμπιακός παραδόθηκε.

Η Μπασκόνια έφτασε τη διαφορά ακόμα και στους 20 πόντους (66-46) πριν ο Ολυμπιακός μειώσει σε 70-59. Αυτή όμως ήταν και η τελευταία ελληνική αναλαμπή στο παιχνίδι. Αφού ο Λαφαγέτ σπατάλησε τρεις διαδοχικές επιθέσεις, οι γηπεδούχοι ανέκτησαν τον πλήρη έλεγχο και έφτασαν δίκαια στη νίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα