Έρχεται η νέα σούπερ ήπειρος (VIDEO)

13:43 9/2/2012 - Πηγή: AEK365

Μια νέα ήπειρος θα δημιουργηθεί, σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα επόμενα 50 έως 200 εκατομμύρια χρόνια, η οποία θα προκύψει από την ένωση της Αμερικής με την Ευρασία.

Η... Αμασία, όπως θα ονομάζεται θα είναι φυσικά τεράστια και θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του βορείου ημισφαιρίου, ενώ ο Αρκτικός Ωκεανός και η Καραϊβική θα έχουν εξαφανιστεί.

Οι επιστήμονες ύστερα από διαχρονικά γεωλογικά δεδομένα από όλο τον κόσμο κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Ευρώπη, η Αφρική, και ακόμα και η Αυστραλία θα ενωθούν τελικά σταδιακά

με την Αμασία και μόνη της θα μείνει τελικά μόνο η Ανταρκτική.

Όπως μάλιστα φαίνεται από το βίντεο των επιστημόνων, η Ελλάδα κατά τη διάρκεια αυτων των μετατροπών κάνει ένα ολόκληρο ταξίδι σε όλη τη γη.

Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος θα γίνει ξανά σαν την Παγγαία που υπήρχε πριν από 300 εκατομμύρια περίπου χρόνια, όταν όλες οι ήπειροι ήταν ενωμένες σε μια ενιαία χερσαία μάζα, με επίκεντρο τη σημερινή Δυτική Αφρική.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον γεωφυσικό Ρος Μίτσελ του πανεπιστημίου Γέιλ, έκαναν υπολογισμούς αναλύοντας παλαιομαγνητικά δεδομένα από πετρώματα σε όλο τον κόσμο, τα οποία δείχνουν τον μαγνητικό προσανατολισμό των ηπείρων στο παρελθόν.

Οι γεωλόγοι του Γέιλ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι κάθε διαδοχική σούπερ-ήπειρος στον πλανήτη μας σχηματίζεται σε απόσταση περίπου 90 μοιρών από την προηγούμενη.

Keywords
Τυχαία Θέματα