Επίθεση Κιντή σε Ντέμη με... λάθος στοιχεία!

20:20 29/3/2013 - Πηγή: AEK365

Αδιάβαστος πιάστηκε ο Γιώργος Κιντής στη νέα του προσπάθεια να βγάλει ψεύτη και κακοδιαχειριστή πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το gazzetta.gr, ο Κιντής αφού έστειλε μέιλ στον Ντέμη κατηγορώντας

τον πως είπε ψέματα στις χθεσινές δηλώσεις του έξω από τα δικαστήρια -εκνευρισμένος προφανώς επειδή, όπως αναφέρει ο ίδιος, ο Ντέμης δεν θέλει να του μιλάει- έστειλε τα "στοιχεία" που δήθεν είχε σε επιλεγμένα ΜΜΕ, για να εκθέσει τον Νικολαϊδη. Το αποτέλεσμα ήταν να εκτεθεί ο ίδιος, αφού τα στοιχεία ήταν ελλειπή και η πραγματικότητα ήταν πως όλα τα χρέη προς το δημόσιο ήταν ρυθμισμένα όταν ο Ντέμης αποχώρησε από την προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΚ. Επίσης στο μέιλ ο Κιντής κατηγορεί τον Ντέμη επειδή δεν πήγε δύο φορές να καταθέσει για την υπόθεση Empire αφού προφανώς δεν θέλει να εμπλακεί ούτε σε αυτή την υπόθεση, την οποία ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ και του Πανιωνίου την ξεκίνησε λέγοντας πως λείπουν 5.000.000 από τα ταμεία της ΑΕΚ και κατέληξε πως αγνοείται απλά αθλητικό υλικό, ενώ έχει παραδεχθεί πως η προμήθεια 5.600.000 για πέντε χρόνια σε αθλητικό υλικό που είχε συμφωνήσει ο Ντέμης με τον Γλου ήταν προς το συμφέρον της ΑΕΚ. Αναλυτικά το δημοσίευμα της Gazzetta:
Με ένα email που του απέστειλε σήμερα, ο Γιώργος Κιντής χρέωσε στον Ντέμη Νικολαΐδη ότι τα όσα δήλωσε στα media εξερχόμενος από τα δικαστήρια της Ευελπίδων σχετικά με το ύψος των οφειλών της ΠΑΕ ΑΕΚ προς το Δημόσιο ήταν ανακριβή. Ο πρώην συνεργάτης του Νικολαΐδη παρέθετε μια σειρά από παρατηρήσεις των ορκωτών ελεγκτών στους ισολογισμούς της ΠΑΕ της περιόδου 2005 - 2008 και κατέληγε στο συμπέρασμα ότι "άφησες στους επόμενους (α) €2,4 εκ. ληξιπρόθεσμα και (β) €6,9 εκ. ρυθμισμένα χρέη προς το Δημόσιο που δημιουργήθηκαν ΟΛΑ επί των ημερών σου. Ήτοι συνολικά €9,3 εκ. Θα μου επιτρέψεις, συνεπώς, να σου γράψω (επειδή όπως είπαμε δε γουστάρεις να μου μιλάς) ότι είναι ανακριβή αυτά που δήλωσες χθες στον Τύπο". Τα στοιχεία που είχε ο Κιντής τον οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι επί των ημερών Νικολαΐδη, δηλαδή προτού αυτός αποχωρήσει από την ΠΑΕ, η εταιρεία είχε δημιουργήσει ληξιπρόθεσμες αρρύθμιστες οφειλές.

Αυτό που πιθανότατα αγνοούσε ή δεν κατάφερε να διαβάσει σωστά στα στοιχεία του ο Κιντής είναι η τελευταία ρύθμιση χρεών που έκανε η ΠΑΕ ΑΕΚ επί των ημερών του Νικολαΐδη, στις 20 Νοεμβρίου 2008 όταν ρύθμισε οφειλές ύψους 4,3 εκατ. ευρώ (για οφειλές από 1/02/08 έως και 30/9/08), καταβάλλοντας τις 800 χιλιάδες ευρώ (το 20% της οφειλής) σε μετρητά προκειμένου να επιτευχθεί αυτή η ρύθμιση. Μάλιστα αυτή η ρύθμιση είναι η τελευταία στην σχετική λίστα που έφτιαξε η εταιρεία ελεγκτών BBDO στον διαχειριστικό έλεγχο που έκανε στην ΠΑΕ για λογαριασμό του Πέτρου Παππά.

Την 1η Δεκεμβρίου 2008, όταν ο Νικολαΐδης αποχώρησε από την προεδρία της ΠΑΕ, η εταιρεία όφειλε συνολικά περί τα 8,5 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο, χρέη που ξεκινούσαν να δημιουργούνται πριν από το 2003 και μέχρι το 2008.

Αναλυτικά όταν έφυγε ο Νικολαΐδης εκκρεμούσαν: α) ρυθμισμένα χρέη ύψους 4,1 εκατ. ευρώ που αφορούσαν οφειλές προς το Δημόσιο πριν από το 2003 μέχρι και το 2007, με ρύθμιση που είχε γίνει το 2007, β) ρυθμισμένες οφειλές 3,5 εκατ. ευρώ από την ρύθμιση της 20/11/2008 και γ) οφειλή 993 χιλιάδων ευρώ που ήταν το υπόλοιπο της οφειλής της ΠΑΕ για το άρθρο 44, του οποίου οι δόσεις καταβάλλονταν.

Ολα αυτά τα στοιχεία, που έχει στην κατοχή του ο Νικολαΐδης, τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό του ότι την ημέρα της αποχώρησής του η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. Οταν ανέλαβε την ευθύνη της, το 2004 η ΠΑΕ είχε οφειλές προς το Δημόσιο (μετά και από την υπαγωγή της στο άρθρο 44) ύψους περίπου 15 εκατ. ευρώ.

Στο ίδιο email ο Κιντής κάνει παράπονα στον Νικολαΐδη επειδή "δε γουστάρεις να μιλάς και στην Πταισματοδίκη Νέας Ιωνίας. Πώς αλλιώς να εξηγήσω το ότι, παρότι κλητεύθηκες νόμιμα δύο φορές, δεν προσήλθες (παρανόμως) να καταθέσεις ως μάρτυρας για τη μήνυσή μου;", αφού τον έχει ορίσει ως μάρτυρα στην μήνυση σε βάρος μετόχων, μελών διοίκησης και στελεχών της ΠΑΕ και της Empire. Τον προειδοποιεί μάλιστα ότι "Φοβούμαι πάντως Ντέμη, ότι μπορεί να γουστάρει να σου μιλήσει η πταισματοδίκης Νέας Ιωνίας, διατάσσοντας τη βιαία προσαγωγή σου κατ' άρθρο 229 ΚΠΔ. Εκεί να δω πόσο μάγκας είσαι", παρότι ο ίδιος σημειώνει στο email ότι ο Νικολαΐδης του έχει δώσει την υπόσχεσή του ότι θα πάει να καταθέσει..."

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι τα ίδια ψευδή στοιχεία σε βάρος του Ντέμη φιλοξενούνται και σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" που μπορείτε να διαβάσετε με ένα κλικ ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα