Επικυρώθηκε η βαθμολογία της Super League

20:51 24/4/2014 - Πηγή: AEK365

Οι Ακρίτες ήθελαν να έχουν ένα παράθυρο δεκτό σε περίπτωση που προκύψει υποβιβασμός ομάδας για εξωαγωνιστικό λόγο ώστε να διεκδικήσουν αυτοί τη θέση της και να μην παίξουν στα μπαράζ αλλά δεν πέρασε.

Υπέρ της ολικής επικύρωσης ψήφισαν 12 ΠΑΕ, οι: Ατρόμητος, Καλλονή, Βέροια, Εργοτέλης, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός,

Παναιτωλικός, Πανθρακικός, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, Πλατανιάς. Λευκό ψήφισε η ΕΠΟ ενώ δεν είχαν δικαίωμα ψήφου ή απουσίαζαν ο Άρης, ο Απόλλων Σμύρνης, ο Λεβαδειακός και ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Με ψήφους 14-1 αποφασίστηκε να μην συζητηθούν οι προτάσεις για την διαιτησία. Μόνο ο Παναθηναϊκός ζήτησε να εξεταστούν οι προτάσεις μεταξύ των οποίων και αυτή για ξένο αρχιδιαιτητή. Αντίθετοι με τους «πράσινους» ήταν οι Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Βέροια, Εργοτέλης, Καλλονή, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Πανθρακικός, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, Πλατανιάς, Ξάνθη, ΕΠΟ.

Σε ότι αφορά τις προτάσεις για τροποποιήσεις στο καταστατικό της ΕΠΟ, η Super League ζητάει ψήφο για κάθε ΠΑΕ στις εκλογές της Ομοσπονδίας, εφταμελής εκπροσώπηση στο Δ.Σ. της ΕΠΟ αντί για 3+1 που είναι τώρα και τροποποίηση του καθεστώτος για τα χρήματα από τα πρόστιμα στις ομάδες. Από 70-30% που είναι υπέρ της ΕΠΟ να γίνει 80-20 υπέρ της Λίγκας, αναλογία που ίσχυε και πριν από λίγα χρόνια.

Το συμβούλιο της Λίγκας πάντως, οι τόνοι δεν ανέβηκαν ενώ δεν έλειψαν οι απουσίες. Μαρινάκης, Αλαφούζος, Βρύζας, Βελλής, Κομπότης δεν έδωσαν το παρών για διάφορους λόγους.

H ανακοίνωση της Super League.

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1. Επικυρώθηκε ο βαθμολογικός πίνακας αγωνιστικής περιόδου 2013-2014 του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ. Υπέρ της ολικής επικύρωσης ψήφισαν 12 ΠΑΕ (Ατρόμητος, Βέροια, Εργοτέλης, Καλλονή, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, Πανθρακικός, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, Πλατανιάς). Υπέρ της μερικής επικύρωσης (θέσεις 1-5) ψήφισαν δύο ΠΑΕ (Αστέρας Τρίπολης, SKODA Ξάνθη). Η ΕΠΟ ψήφισε λευκό. Απουσίαζαν οι ΠΑΕ Άρης, Απόλλων Σμύρνης, Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννινα.

2. Εγκρίθηκε ομόφωνα το τηλεοπτικό πρόγραμμα αγώνων Play Off Super League ΟΠΑΠ αγωνιστικής περιόδου 2013-2014.

3. Εγκρίθηκαν οι εισηγήσεις της Super League προς την ΕΠΟ περί τροποποιήσεων στο καταστατικό ΕΠΟ, Πειθαρχικό Κώδικα και ΚΑΠ. Επί των εν λόγω προτάσεων η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ψήφισε λευκό.

4. Με εισήγηση του προεδρείου και ενόψει του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. (μειοψήφησε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός), όπως τα θέματα διαιτησίας που σχετίζονται με την εν γένει αναβάθμιση του Πρωταθλήματος συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.».

Keywords
Τυχαία Θέματα