Ένας τζιχαντιστής αποκαλύπτει γιατί τα θύματα τους είναι ήρεμα πριν αποκεφαλιστούν

21:58 11/3/2015 - Πηγή: AEK365

Όλοι έχουμε απορήσει και προτείνει διάφορες θεωρίες σχετικά με το πώς γίνεται τα θύματα των τζιχαντιστών που πρόκειται να αποκεφαλιστούν είναι τόσο ήρεμα λεπτά πριν από την εκτέλεσή τους. Την απάντηση τελικά τη δίνει ένα πρώην μέλος του Ισλαμικού Κράτους σε συνέντευξή του στο Sky News.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, ο οποίος εμφανίζεται στην ως «Σαλέχ» αναφέρει ότι τα θύματα πριν από την τελική τους εκτέλεση υποβάλλοντας σε πολλούς εικονικούς αποκεφαλισμούς, με αποτέλεσμα να πιστεύουν εκείνους που προσπαθούν να τους πείσουν

ότι δεν έχει έρθει η ώρα τους προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς της οργάνωσης.

Μιλώντας στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο από την Τουρκία, ο πρώην τζιχαντιστής αποκαλύπτει ότι και ο ίδιος έπαιξε πολλές φορές τον ρόλο του «καθησυχαστή», διαβεβαιώνοντας τους ομήρους ότι δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιου είδους αναφορές βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Πέρσι οι New York Times είχαν αποκαλύψει ότι ο Αμερικανός δημοσιογράφος Τζέιμς Φόλεϊ είχε υποστεί αρκετούς εικονικούς αποκεφαλισμούς, καθώς επίσης εικονικούς πνιγμούς και άγριους ξυλοδαρμούς. Σύμφωνα με αξιωματούχους της αντιτρομοκρατικής επίσης, αυτός είναι ο λόγος που όλα τα θύματα εμφανίζονται τόσο ήρεμα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη πρακτική επιβεβαιώνεται από κάποιον που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος. Και αποτελεί επίσης μία καλή ερμηνεία για ποιον λόγο οι αποκεφαλισμοί δεν φαίνονται στα βίντεο.

Στη συνέντευξή του, ο «Σαλέχ» επιβεβαιώνει επίσης ότι ο μασκοφόρος δήμιος, γνωστός ο «τζιχαντιστής Τζον», είναι ο Μοχάμεντ Εμουάζι, ο υπεύθυνος για τον αποκεφαλισμό ομήρων. Ο ίδιος ο Σαλέχ υποστηρίζει ότι είχε την ευκαιρία να τον παρακολουθήσει επί το έργον κατά τον αποκεφαλισμό του Ιάπωνα ομήρου Κεντζι Γκότο.

«Ίσως επειδή χρησιμοποιεί το μαχαίρι. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι τόσο δυνατός. Ένας σκοτώνει και οι υπόλοιποι τον σέβονται. Οποιοσδήποτε Σύρος (στο Ισλαμικό Κράτος) μπορεί να σκοτώνει. Τους ξένους όμως, μόνο ο Τζον», υποστηρίζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα