Ελληνικό μέγαρο κινδυνεύει να πέσει στην Τουρκία

09:03 13/4/2014 - Πηγή: AEK365

Eγγυήσεις όσον αφορά κινδύνους από πιθανές ζημιές στην στατικότητα ελληνικής ιδιοκτησίας Μεγάρου στην Κωνσταντινούπολη λόγω έργων σε διπλανό οικόπεδο ζήτησε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας.

Πρόκειται για το ιστορικό Σισμανόγλειο Μέγαρο στο Πέρα - ιδιοκτησίας του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας - το οποίο ενδεχομένως να πάθει ζημιές από την κατεδάφιση του κινηματογράφου «Εμέκ» ακριβώς διπλα του. Η κατεδάφιση του κινηματογράφου «Εμέκ», έχει ήδη ξεκινήσει

και συνεχίζεται παρά το γεγονός ότι επιφέρει ζημία στα γύρω κτίρια, Σερκιλντοργιάν και στην πολυκατοικία Μελέκ.

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας ζήτησε εγγυήσεις από την κατασκευαστική εταιρεία Καμέρ, έναντι του σχεδίου αυτού για πιθανή ζημία που μπορεί να προέλθει στο Σισμανόγλειο.

Έλαβαν τις εγγυήσεις

Αρμόδιοι του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας δήλωσαν στην τουρκική εφημερίδα Birgun, ότι στην περίπτωση που προκληθεί οποιαδήποτε καταστροφή στο Σισμανόγλειο Μέγαρο από την κατεδάφιση αυτή, ότι ζήτησαν η φθορά που θα γίνει να αποζημιωθεί από την εταιρεία και ότι έλαβαν εγγυήσεις.

Το Σισμανόγλειο, του οποίου η πρόσοψη είναι στη Λεωφόρο Ανεξαρτησίας, φιλοξενεί πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας.

ΠΗΓΗ:Onalert

Keywords
Τυχαία Θέματα