Εισαγγελική έρευνα για δημοσιογράφο που κορόιδεψε τον Πούτιν

22:12 20/3/2014 - Πηγή: AEK365

Ένας Ρώσος δημοσιογράφος... τόλμησε να αναρτήσει μήνυμα στη σελίδα του στο Facebook καλώντας τον Βλαντιμίρ Πούτιν να στείλει τις Ένοπλες Δυνάμεις στην περιοχή του για να προστατεύσουν το ντόπιο πληθυσμό από τους διεφθαρμένους αξιωματούχους. Μετά από αυτό διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα εναντίον του.

Η εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Βόλογκντα, περιοχής που απέχει 500 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μόσχας, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα σε βάρος του Ρόμαν Ρομανένκο, αρχισυντάκτη

τοπικής εφημερίδας. Όπως διευκρίνισε η Οξάνα Βινογκράντοβα, η έρευνα διεξάγεται κατόπιν αιτήματος του κυβερνήτη της περιοχής, Ολέγκ Κουβτσινίκοφ.

Στις αρχές Μαρτίου, μετά την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία, ο Ρομανένκο ανάρτησε το μήνυμά του στον «τοίχο» του στο Facebook. Πρόσθετε μάλιστα, σε ειρωνικό ύφος, ότι το Κρεμλίνο δεν πρόκειται να υποστεί διεθνείς κυρώσεις εάν βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων του Βόλογκντα.

«Είναι σαν να προσπαθώ να εξηγήσω ένα ανέκδοτο σε κάποιον που δεν έχει αίσθηση του χιούμορ» δήλωσε ο Ρομανένκο στο Γαλλικό Πρακτορείο, διευκρινίζοντας ότι έδωσε κατάθεση στον ανακριτή την Δευτέρα.

«Παρατηρώ ότι η ατμόσφαιρα έχει χαλάσει στη Ρωσία. Μου θυμίζει την εποχή της νεότητας των γονιών μου» είπε αναφερόμενος στην εποχή της πρώην ΕΣΣΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα