Μπήκε ο Κυριάκος και την έσωσε

18:47 8/3/2015 - Πηγή: AEK365

BUNDESLIGA 24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ-ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ 0-3
ΓΗΠΕΔΟ: BENTELER ARENA
Για 70 λεπτά η Μπάγερ Λεβερκούζεν τα είχε βρει σκούρα κόντρα στη μαχητική Πάντερμπορν και χρειάστηκε τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να τη βγάλει από τη δύσκολη θέση.
Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός πέρασε στο παιχνίδι ως αλλαγή στο 55ο λεπτό, στη θέση του Σπάχιτς, και στο 73' από σέντρα του Γκονζάλο Κάστρο, έπιασε τη κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για

το 0-1 της Λεβερκούζεν.
Από τη στιγμή που η άμυνα της Πάντερμπορν "ξεκλειδώθηκε" τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για την ομάδα του Ρότζερ Σμιντ με τον Νοτιοκορεάτη Μιν Σον να "σφραγίζει" τη νίκη με δυο δικά του γκολ. Στο 84' έκανε το 0-2, η ασίστ και πάλι από τον Γκονζάλο Κάστρο, και στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό 0-3 με τον Μιν Σον να φτάνει τα 40 γκολ στη Bundesliga.
Με τη νίκη της αυτή, η Μπάγερ Λεβερκούζεν επέστρεψε στη πρώτη τετράδα και παραμένει στη μάχη για τη 3η θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Πάντερμπορν πάλεψε το παιχνίδι, αλλά αν θέλει να μείνει στη κατηγορία θα πρέπει να μάθει να βάζει γκολ.
ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ: Κρούζε, Χάινλοθ (77' Λάκιτς), Στρόντιεκ, Χουνεμάιερ, Χάρτχερζ, Ζίγκλερ (65' Μπάκαλορζ), Ρουπ, Κοτς (70' Ουέμερ), Στόπελκαμπ, Μέχα, Κούτσκε
ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Χίλμπερτ, Τοπράκ, Σπάχιτς (55' Παπαδόπουλος), Ουέντελ, Κάστρο, Ράιναρτζ, Μπελαραμπί (78' Ρόλφες), Μιν Σον, Κίσλινγκ, Ντρμιτς (68' Μπραντ)

ΚΟΛΩΝΙΑ-ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ 4-2
ΓΗΠΕΔΟ: RHEIN NECKAR ARENA
Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε η Κολωνία που επικράτησε 4-2 της Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν μόλις η δεύτερη νίκη εντός έδρας για τη Κολωνία μετά τη νίκη επί της Μπορούσια Ντόρτμουντ τον Οκτώβριο. Επίσης η Κολωνία παρέμεινε αήττητη σε εντός έδρας ματς κόντρα στην Άιντραχτ για 12 σερί παιχνίδι.
Τα αμυντικά προβλήματα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης έκαναν την εμφάνιση τους ξανά και ένα από αυτά εκμεταλλεύτηκε ο Ντέιβερσον για να κάνει το 1-0. Στο 28' από βολέ του τερματοφύλακα Χορν, ο Βραζιλιάνος μέσος κρέμασε τον Τραπ για το 1-0 της Κολωνίας.
Ακίνδυνη στο πρώτο μέρος ήταν η Άιντραχτ που παραλίγο να δεχτεί και δεύτερο γκολ όταν στο 42' ο Ολκόφσκι βρήκε το κενό στην άμυνα, έδωσε στον Ούτζα και εκείνος βρέθηκε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά ο Τραπ κράτησε το σκορ στα επίπεδα του 1-0.
Στην επανάληψη, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης μπήκε πιο δυνατά με τη Κολωνία να μην δείχνει διάθεση να επιτεθεί. Η υπεροχή των φιλοξενούμενων καρποφόρησε στο 58ο λεπτό όταν από ωραία ατομική προσπάθεια, ο Οσίπκα έδωσε στον Πιαζόν, αυτός στον Μάιερ που σούταρε για να αποκρούσει ο Χορν αλλά στην επαναφορά ο Γερμανός στράικερ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.
Νέα χαμένη ευκαιρία για τον Ούτζα στο 60' καθώς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά έστειλε τη μπάλα πολύ ψηλά.
Στο 71' ευκαιρία για την Άιντραχτ όταν το δυνατό σουτ του Τσάντλερ έδιωξε ο Χορν για να ακολουθήσει ένα δεκάλεπτο-φωτιά για τη Κολωνία.
Ο Μαρσέλ Ρίσε με δεξί σουτ στη κλειστή γωνία έκανε το 2-1 στο 72' και στο 79' ο Ούτζα εκμεταλλεύεται τα παιδαριώδη λάθη της άμυνας, δίνει στον Οσάκο που βρέθηκε απέναντι από τον Τραπ και πλάσαρε για το 3-1.
Στο 82' ο Ούτζα από δημιουργός έγινε εκτελεστής με ωραίο διαγώνιο σουτ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 4-1 με τον Νιγηριανό στράικερ να φτάνει τα εννέα γκολ.
Στις καθυστερήσεις, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης κέρδισε πέναλτι σε παρατεταμένο τράβηγμα του Ουίμερ στον Σεφέροβιτς. Ο Ουίμερ αποβλήθηκε και ο Μαξ Μάιερ ευστόχησε από τα 11 βήματα για το τελικό 4-2.

ΚΟΛΩΝΙΑ: Χορν, Ολκόφσκι, Μάροχ, Ουίμερ, Χέκτορ, Φογκτ, Λέμαν, Πέστσκο, Ρίσε (89' Σβέντο), Ούτζα (87' Μαβρά), Ντέιβερσον (63' Οσάκο)
ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ: Τραπ, Τσάντλερ, Ζαμπράνο, Ρους, Οσίπκα, Χασέμπε (75' Ινούι), Άιγκνερ, Πιαζόν (84' Μάντλουνγκ), Στεντέρα, Σεφέροβιτς, Μάιερ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα