Χένες: Δεν κάνει καλό τέτοια χαώδης διαφορά

11:45 16/4/2013 - Πηγή: AEK365

Φέτος η Μπάγερν Μονάχου κατέκτησε, και μαθηματικά, το πρωτάθλημα Γερμανίας έξι αγωνιστικές πριν την λήξη έχοντας διαφορά 20 βαθμών από τον δεύτερο γεγονός που προβληματίζει τον Ούλι Χένες σε ό,τι αφορά στον ανταγωνισμό που δεν υπάρχει στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Σε δηλώσεις του στο Kicker ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου τόνισε: "Η διαφορά μας από τις άλλες ομάδες είναι χαώδης. Αυτό δεν είναι καλό, αφού μειώνεται ο ανταγωνισμός και, κατά συνέπεια, το ενδιαφέρον του κόσμου. Η Bundesliga

ξεχώριζε γιατί υπήρχαν πολλές ομάδες που διεκδικούσαν και στο τέλος κατακτούσαν το πρωτάθλημα. Δεν ήταν όπως στην Ισπανία, όπου ο τίτλος πηγαίνει σε δυο, μόνο, ομάδες. Κάτι πρέπει να κάνουμε. Είμαι πολύ προβληματισμένος από την άνεση με την οποία η Μπάγερν Μονάχου κατέκτησε τον τίτλο".
Στην συνέχεια ο Χένες πρόσθεσε: "Μίλησα με τους ανθρώπους της Μπορούσια Ντόρτμουντ και τους εξήγησα την κατάσταση. Και αυτοί φαίνονται προβληματισμένοι, δεν θέλουν να υπάρχουν τόσες μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις ομάδες ακόμα και αν είμαστε εμείς αυτοί που βρίσκονται μπροστά. Πρέπει να συζητήσουμε όλοι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και να βρούμε τρόπους, ώστε να ξανακάνουμε την Bundesliga ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Θα είναι για το καλό όλων μας".
Στον πρόεδρο της Μπάγερν Μονάχου απάντησε ο επικεφαλής της Bundesliga, ο Ράινχαρντ Ράουμπαλ ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε: "Είναι αλήθεια πως η διαφορά που χωρίζει την πρώτη Μπάγερν Μονάχου από τις υπόλοιπες ομάδες είναι τεράστια. Αυτό, ωστόσο, συμβαίνει για πρώτη φορά. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε έντονος ανταγωνισμός και μεγάλη αγωνία μέχρι το τέλος. Θεωρώ λοιπόν πως πρόκειται για σύμπτωση και τίποτα παραπάνω. Μια σύμπτωση που επαναλαμβάνεται στα περισσότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, φέτος. Η Ιταλία, η Ισπανία, η Αγγλία, αλλά και η Γαλλία τελευταία, βιώνουν την ίδια κατάσταση με την Γερμανία. Οι πρωταθλητές είναι γνωστοί από καιρό, πολύ πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Οπότε δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Ας περιμένουμε το επόμενο πρωτάθλημα και μετά θα μπορέσουμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα".

Keywords
Τυχαία Θέματα