Μπροστά Μέσι, πίσω... χωνί

21:07 25/6/2014 - Πηγή: AEK365

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014 6ος ΟΜΙΛΟΣ - 3η αγωνιστική

ΝΙΓΗΡΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: 2-3

ΓΗΠΕΔΟ: Ζοσέ Πινίεϊρο Μπόρντα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)

Με τον Μέσι να πραγματοποιεί ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση

η Αργεντινή επικράτησε με 3-2 της Νιγηρίας και τελείωσε με το απόλυτο στον όμιλο. Παρ' όλα αυτά η "αλμπισελέστε" παρουσιάστηκε και πάλι με πολλά προβλήματα στην άμυνα και αδύναμο κέντρο ανασταλτικά. Πλέον η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει την Ελβετία ή το Εκουαδόρ. Η Νιγηρία προκρίθηκε επίσης και θα παιξει με τους Γάλλους.

Τρελός ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά με την Αργεντινή να ανοίγει το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Ντι Μαρία βγήκε τετ α τετ με τον Ενγιεάμα, πλάσαρε με την μπάλα να κάνει καραμπόλα δοκάρι-πλάτη Ενγιέμα-δοκάρι. Στη επαναφορά ο Μέσι με πολύ ωραίο σουτ στην κίνηση έκανε το 1-0. Με τη σέντρα όμως οι Νιγηριανοί απάντησαν με εκπληκτικό σουτ του Μούσα από πλάγια θέση. Μετά την ισοφάριση η Αργεντινή συνέχεια να πιέζει. Είχε μια καλή φάση στο 9' με σουτ του Ντι Μαρία και στο 30' απείλησε και πάλι με τον μεσοεπιθετικό της Ρεάλ. Στο 38' ο Αγκουέρο βγήκε τραυματίας με τον Λαβέτσι να παίρνει τη θέση του. Ο Μέσι στο 43' εκτέλεσε φάουλ με τον Ενγιεάμα να διώχνει. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου όμως δεν του άφησε περιθώρια και με ιδανική εκτέλεση έκανε το 2-1.

Με το καλημέρα στο δεύτερο μέρος όμως η Νιγηρία ισοφάρισε εκ νέου. Σκόρερ και πάλι ο Μούσα που έστειλε αυτή τη φορά την μπάλα στα δίχτυα, με πλασέ. Η Αργεντινή όμως απάντησε άμεσα. Απείλησε στο 49' με σουτ του Ντι Μαρία και στο επόμενο λεπτό έκανε το 3-2 με ένα τυχερό γκολ του Ρόχο. Στο 55' ο Ενγιεάμα έκλεισε τον Ιγκουαΐν που δεν κατάφερε να τον πλασάρει. Τέσσερα λεπτά μετά ο Μέσι πιεζόμενος πλάσαρε άουτ ενώ στο 80' η κεφαλιά του Γκαράι βρήκε στόχο. Ο Ντι Μαρία στο 85' από πλάγια θέση δεν κατάφερε για μια ακόμα φορά να νικήσει τον Ενγιεάμα. Τελευταία φάση του ματς ένα σουτ του Άμπροουζ στο 87'.

ΝΙΓΗΡΙΑ: Ενγιεάμα, Γιόμπο, Άμπροουζ, Μούσα, Οντεμβινγκί (80'Νοουοφόρ), Εμενίκε, Όμπι Μίκελ, Οσανίβα, Ονάζι, Μπαμπατούντε (65'Ουτσέμπο), Ομερούο.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Γκαράι, Σαμπαλέτα, Γκάγκο, Φερνάντες, Ρόχο, Μασεράνο, Ντια Μαρία, Αγκουέρο (38'Λαβέτσι), Μέσι (62'Άλβαρες), Ιγκουαΐν (90'Μπίλια).

Keywords
Τυχαία Θέματα