«Αυλαία» στον πρώτο γύρο στην Α1

20:19 19/12/2014 - Πηγή: AEK365

Η αυλαία του πρώτου γύρου της Α1 Γυναικών πέφτει αύριο Σάββατο με τη διεξαγωγή των πέντε αναμετρήσεων της 11ης αγωνιστικής που παρουσιάζουν πολύ μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Με τον Παναθηναϊκό να έχει καπαρώσει τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα και να έχει το ρεπό του, σ' αυτή την τελευταία στροφή του πρώτου γύρου κοντράρονται μεταξύ τους οι υπόλοιπες τέσσερις ομάδες που ακολουθούν (ΑΟ Θήρας - Ολυμπιακός, ΑΕΚ - Πανναξιακός)

σε δύο πολύ σημαντικά ντέρμπι, ενώ παράλληλα οι άλλοι τρεις αγώνες είναι εξαιρετικά κρίσιμοι στη μάχη της παραμονής.

Το πρώτο σερβίς θα δοθεί στο κλειστό της Χαλάστρας και στην αναμέτρηση Μακεδόνες - ΟΠΕΡ.
«Η νίκη είναι μόνοδρομος για να είμαστε μέσα στους στόχους μας. Η ομάδα με το λιγότερο άγχος θα κερδίσει. Το Ρέθυμνο έχει την εμπειρία και παίζει αρκετά καλά, αλλά κι εμείς έχουμε τον νεανικό ενθουσιασμό», τόνισε ο Μανώλης Σκουλικάρης ενώ Νίκος Ζιώγας σημείωσε από την πλευρά του: «Είναι ένα ακόμη δύσκολο ματς. Οι Μακεδόνες έχουν ανέβει το τελευταίο διάστημα αλλά κι εμείς πιστεύω ότι θα παίξουμε καλά και θα διεκδικήσουμε τη νίκη».

Στην Σαντορίνη ο ΑΟ Θήρας στο κλείσιμο μιας ονειρεμένης χρονιάς που έφερε την ομάδα στη μεγάλη κατηγορία υποδέχεται τον Ολυμπιακό που προέρχεται από τις δύο εντυπωσιακές εμφανίσεις κόντρα στην Γαλατάσαραϊ.
«Είναι ένα σπουδαίο παιχνίδι, το οποίο θέλουμε να ευχαριστηθούμε. Παίζουμε με τους πρωταθλητές, με μία πάρα πολύ καλή ομάδα και θέλουμε να κάνουμε μία καλή εμφάνιση για να έχουμε καλές γιορτές. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είμαστε ανταγωνιστικοί, αφού όπως πάντα μπαίνουμε στο γήπεδο για να διεκδικήσουμε τη νίκη», δήλωσε η Ελένη Μεμετζή η οποία δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα.
Χωρίς προβλήματα ταξίδεψε κι ο Ολυμπιακός στην Σαντορίνη με τον Γιάννη Νικολάκη να σημειώνει από την πλευρά του: «Παίζουμε ένα αρκετά κρίσιμο παιχνίδι με μια ομάδα που ναι μεν είναι πρώτη χρονιά στην Α1 αλλά έχει κάνει καλές μεταγραφές κι είναι εντός στόχων. Χρειάζεται προσοχή και σωστή διαχείριση της κούρασης μετά τα δύο παιχνίδια με την Γαλατά. Το ζητούμενο είναι να βγάλουμε ενέργεια και να δώσουμε το 100% ώστε να κλείσουμε νικηφόρα τη χρόνια».

Στο Κατσάνειο ο Ηρακλής υποδέχεται το Μαρκόπουλο με τις κυανόλευκες να παίζουν τα ρέστα τους στην υπόθεση της παραμονής και τις φιλοξενούμενες να παίζουν πάλι χωρίς την Πράδο και με αμφίβολη την Κοκκίου.
«Αν θέλουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία, αυτό το ματς είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για να πάρουμε μια νίκη ψυχολογίας, η οποί παράλληλα θα κρατήσει σε κοντινή μας απόσταση το Μαρκόπουλο», είπε ο Γιάννης Ορφανός ο οποίος αυτή τη φορά υπολογίζει στις Πάντεβα, Παλτιμσιζόγλου, Δαμιανίδου ενώ σχολιάζοντας το γεγονός ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με την παλιά του ομάδα τόνισε: «Πάντα όταν παίζεις με την πρώην ομάδα σου είναι κάτι το ιδιαίτερο, κι έτσι αισθάνομαι κι εγώ, αλλά το μυαλό μου είναι στο πως θα μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα μου τον Ηρακλή να πάρει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα».
Στο Μαρκόπουλο ο Βέσκο Ιβάνοβιτς δεν θα έχει σίγουρα στη διάθεση του την Πράδο (δύο εβδομάδες τουλάχιστον νοκ άουτ) ενώ η Κοκκίου ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη, αλλά η συμμετοχή της είναι αμφίβολη.
«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Ο Ηρακλής δεν έχει νίκη αλλά αυτό τον κάνει πιο επικίνδυνο γιατί θα ρισκάρει. Αν πάρουμε το τρίποντο είμαστε καλά, αλλά αν χάσουμε θα βρεθούμε σε δύσκολη θέση».


Την ίδια ώρα στο κλειστό γυμναστήριο του κολλεγίου το Ανατόλια υποδέχεται σε ένα εξίσου σημαντικό παιχνίδι την Ηλιούπόλη.
Η Μαριαλένα Δραγουμάνου ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στο γόνατο της και τέθηκε στη διάθεση του Σωκράτη Τζιουμάκα ο οποίος σημείωσε: «Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα για την πρώτη εντός έδρας νίκη απέναντι σε μια ομάδα ίδιου επιπέδου με εμάς και με την οποία έχουμε τους ίδιους στόχους. Η Ηλιούπολη ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα κάνοντας μαζεμένες νίκες ενώ εμείς τώρα δείχνουμε να βρίσκουμε τον εαυτό μας».
Η Ηλιούπολη ταξιδεύει στην Θεσσαλονίκη χωρίς την Νατάσα Μαρκοπούλου (λόγω θλάσης είχε χάσει και το ματς με την Σαντορίνη) με την Δήμητρα Λυκογιάννη να δηλώνει: «Είναι ένα ντέρμπι μεταξύ δύο ομάδων που έχουν τους ίδιους στόχους. Προερχόμαστε από ένα παιχνίδι στο οποίο θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τουλάχιστον έναν βαθμό αλλά δεν τα καταφέραμε και σίγουρα υπάρχει ένας προβληματισμός, ωστόσο συνεχίζουμε την προσπάθεια».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής:

Χαλάστρας, 13.00, ΑΣ Μακεδόνες - ΟΠ Ρεθύμνου (Βασιλειάδης-Μπουγιούκας, Καραγιάννης)
Θήρας, 16.00, ΑΟ Θήρας - Ολυμπιακός ΣΦΠ (Μιχαήλογλου-Καψάσκης, Τριανταφύλλου)
Κατσάνειο, 18.00, ΓΣ Ηρακλής - ΑΟ Μαρκοπούλου (Γεωργιάδης-Τσιούλα, Κωνσταντινίδης)
Ανατόλια, 18.00, ΣΑΑΚ Ανατόλια - ΓΣ Ηλιούπολης (Δανιηλίδου-Κυριακόπουλος, Γεωργιάδης)
Ιωνικού, 20.00 (ΝΕΡΙΤ Sports) ΑΕΚ - ΑΟΝ Πανναξιακός (Κυριοπούλου-Μεταξά, Ράπτης)

Η βαθμολογία: 1.Παναθηναϊκός 30, 2.Ολυμπιακός 21, 4.ΑΕΚ 21, 3.Πανναξιακός 21, 5.ΑΟ Θήρας 16, 6.Ηλιούπολη 9, 7.ΟΠΕΡ 9, 8.Μαρκόπουλο 8, 9.Μακεδόνες 6, 10.Ανατόλια 6, 11.Ηρακλής 0
*Ολυμπιακός, ΑΕΚ έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο

Keywords
Τυχαία Θέματα