Αριθμοί που ζαλίζουν

15:19 8/10/2012 - Πηγή: AEK365

Για ακόμα μια φορά ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανάγκασαν όλο τον πλανήτη να ασχολείται με τα κατορθώματα τους καθώς τα δικά τους γκολ διαμόρφωσαν το τελικό 2-2 στο "Clasico" με τους δυο ποδοσφαιριστές να φτάσουν σε σπουδαίες επιδόσεις σε προσωπικό επίπεδο.
Πιο συγκεκριμένα, ο Μέσι έχει συμμετοχή σε 27 γκολ στα ντέρμπι Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης με τον Αργεντινό να έχει σκοράρει

17 φορές και να έχει δώσει 10 ασίστ. Παράλληλα έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Μπαρτσελόνα που φτάνει τα 100 γκολ πρωταθλήματος μέσα στο "Καμπ Νου" έχοντας συνολικά 150 σε 164 παιχνίδια. Επιπλέον γίνεται ο πρώτος παίκτης μετά τον Ρόναλντ Κούμαν που πετυχαίνει σε "Clasico" δυο γκολ με εκτελέσεις φάουλ. Επίσης ο Μέσι με τα δυο γκολ που πέτυχε έφτασε τα 17 σε ντέρμπι και θέλει δυο ακόμα για να ξεπεράσει τον σπουδαίο Αλφρέντο Ντι Στέφανο που έχει 18 γκολ σε αγώνες Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης. Τέλος κάθε φορά που ο Μέσι σκοράρει εντός έδρας η Μπαρτσελόνα δεν χάνει ποτέ μετρώντας 82 νίκες και 6 ισοπαλίες.
Από την άλλη μεριά έχουμε τον Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει γκολ σε έξι διαδοχικά "Clasico" ξεπερνώντας τον Ιβάν Ζαμοράνο φτάνοντας συνολικά τα 120 γκολ στο πρωτάθλημα σε 108 παιχνίδια της Ρεάλ Μαδρίτης. Παράλληλα προσπάθησε να μιμηθεί τον μεγάλο Φέρεντς Πούσκας ο οποίος στις 27 Ιανουαρίου 1963 με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης σημείωνε χατ τρικ μέσα στο "Καμπ Νου" και κατάφερε να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Ούγγρου καθώς χρειάστηκε τα λιγότερα παιχνίδια, 16, για να φτάσει τα 10 γκολ σε "Clasico". Επιπλέον ισοφάρισε το ρεκόρ του Μέσι πετυχαίνοντας γκολ σε πέντε σερί εκτός έδρας ντέρμπι ενώ κάθε φορά που ο Κριστιάνο Ρονάλντο βάζει γκολ η Ρεάλ Μαδρίτης μετρά 64 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα