Αμάν ένας Γιόβετιτς…

00:00 26/8/2014 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Σ.-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: 3-1
Γήπεδο: Etihad

Επίδειξη δύναμης έκανε η Σίτι στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν κόντρα στη Λίβερπουλ, καθώς κέρδισε με 3-1.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Μάντσεστερ Σίτι να προσπαθεί να πάρει την κατοχή της μπάλας και να ελέγξει το ρυθμό χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει στο πρώτο δεκάλεπτο κάποια επικίνδυνη στιγμή μπροστά στην εστία της Λίβερπουλ. Ο Στέρλινγκ εκδήλωσε την πρώτη προσπάθεια των «κόκκινων» κερδίζοντας απλά ένα κόρνερ με την Σίτι

να επιστρέφει στην ανούσια κατοχή μπάλας. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο 25λεπτο του πρώτου μέρος με το ενδιαφέρον να κλέβει ένα πλάνο στις εξέδρες του Etihad με τους Μπαλοτέλι, Λαλάνα και Νταλγκλίς να παρακολουθούν το ματς. Από το 30ο λεπτό και έπειτα η Σίτι άρχισε να ανεβάζει την κατοχή της μπάλας πιο ψηλά στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να γίνει πιο πιεστική για την άμυνα της Λίβερπουλ. Στο 39΄Τζέκο και Ζαμπαλέτα συδυνάστηκαν όμορφα από τα δεξιά αλλά οι «κόκκινοι» απομάκρυναν ωστόσο δεν συνέβη το ίδιο, δύο λεπτά μετά. O Νασρί «τσίμπησε» την μπάλα πάνω από την άμυνα της Λίβερπουλ, Τζέραρντ και Μορένο δεν κατάφεραν να απομακρύνουν και ο Γιόβετιτς με δυνατό δεξί σουτ, νίκησε τον Μινιολέ για το 1-0 της Σιτι, σκορ με το οποίο έληξε και το πρώτο μέρος.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια καλή στιγμή για τη Λίβερπουλ αλλά τον βοηθό να διακόπτει τη φάση στην οποία ο Στάριτζ σκόραρε απέναντι στον Χαρτ ως οφσάιντ ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Τζέκο καθυστέρησε να περάσει την μπάλα στον Νασρί, ο οποίος περίμενε μόνος του στο ύψος του πέναλτι. Με την συμπλήρωση δέκα λεπτών όμως η Σίτι βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα ξανά με τον Γιόβετιτς. Ο Νασρί κινήθηκε από τα αριστερά στην πλάτη των «κόκκινων» και δέχθηκε την 18η πάσα της συγκεκριμένης επίθεσης, την κατάλληλη στιγμή έσπασε την μπάλα παράλληλα στον Μαυροβούνιο επιθετικό, ο οποίος με αριστερό πλασέ νίκησε για δεύτερη φορά τον Μινιολέ, διαμορφώνοντας το 2-0. Ο Ρότζερς προσπάθησε αμέσως να αλλάξει τα πράγματα και πέρασε στο γήπεδο τον Μάρκοβιτς αντί του Κουτίνιο. Στο 61ο λεπτό, ο Κομπανί σταμάτησε την τελευταία στιγμή τον Στάριτζ, ο οποίος ήταν έτοιμος να σκοράρει απέναντι στον Χαρτ ενώ οκτώ λεπτά, το ματς τελείωσε. Ο Αγουέρο, ο οποίος είχε περάσει δευτερόλεπτα μόλις στον αγωνιστικό χώρο αντί του Τζέκο, δέχθηκε υπέροχη κάθετη πάσα του Νάβας και πλάσαρε έξοχα τον Μινιολέ για το 3-0 υπέρ της Σίτι. To μόνο που κατάφερε η Λίβερπουλ ήταν να μειώσει στο 83ο λεπτό με αυτογκόλ του Ζαμπαλέτα έπειτα από ωραία προσπάθεια και σέντρα του Στάριτζ προς τον Λάμπερτ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμικέλις, , Φερνάντο, Γιαγιά Τουρέ, Νασρί, Σίλβα (Νάβας 64'), Γιόβετιτς (Φερναντίνιο 79'), Τζέκο (Αγουέρο 68')

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Τζόνσον, Μορένο, Σκρτελ, Λόβρεν, Τζέραρντ, Χέντερσον, Άλεν (Τσαν 75'), Κουτίνιο (Μάρκοβιτς 59'), Στέρλινγκ (Λάμπερτ 78'), Στάριτζ

Keywords
Τυχαία Θέματα