«Αυτό είναι το χρώμα του δέρματος μου και αυτό αγαπώ»

11:09 1/12/2014 - Πηγή: AEK365

Στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, ο Μικαέλ Ποτέ έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης από οπαδούς των πρωταθλητών Κύπρου με τον ίδιο να μην κρύβει το σοκ που υπέστη.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα GOAL της Κύπρου, ο Ποτέ τόνισε: «Σοκαρίστηκα. Δεν περίμενα στην Κύπρο

να βρω ανθρώπους που κάνουν τις μαϊμούδες. Άκουσα συνθήματα, αλλά είδα και χειρονομίες, γι' αυτό αντέδρασα. Έμεινα έκπληκτός από αυτό που έβλεπα.
Μου έχει συμβεί ξανά στη Γερμανία, όμως δεν περίμενα ότι θα το αντιμετωπίσω και εδώ».
Ο Ποτέ διερωτήθηκε γιατί αυτοί οι οπαδοί δεν κάνουν τα ίδια και στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Απορώ για τη συμπεριφορά τους, τη στιγμή που στην ομάδα τους υπάρχουν ποδοσφαιριστές με το δικό μου χρώμα δέρματος».
Ακολούθως προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, το οποίο φαίνεται να ενοχλεί περισσότερο. «Εγώ έγινα δέκτης ρατσιστικών συνθημάτων και χειρονομιών, τα παιδιά μου τι φταίνε; Έχω τρία μωρά, τα οποία είδαν το περιστατικό από την τηλεόραση και μετά τον αγώνα με ρωτούσαν τι έγινε και γιατί μου έκαναν αυτές τις κινήσεις. Δεν ήξερα τι να τους απαντήσω»
Ερωτηθείς για την κίνησή του να φιλήσει το χέρι του, απάντησε: «Φίλησα το χέρι μου, δείχνοντας ότι αυτό είναι το χρώμα δέρματός μου και αυτό αγαπώ».
Πάντως ο Ποτέ έδειξε στεναχωρημένος και από τη στάση κάποιων αντίπαλων παικτών. «Ο Μοράις την ώρα του αγώνα είχε το θράσος να έρθει να ζητήσει τον λόγο από εμένα, γιατί αντέδρασα, αντί να τα βάλει με τους οπαδούς της ομάδας του για τον τρόπο που μου συμπεριφέρθηκαν», είπε με έμφαση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε κάποιους οι οποίοι του ζήτησαν και συγγνώμη.
Ο αριστερός μπακ του ΑΠΟΕΛ (σ.σ. Αντωνιάδης) και ένα μέλος του προπονητικού τιμ της αντιπάλου ομάδας ήρθαν και μου απολογήθηκαν εκ μέρους όλων αυτών που έκαναν τις χειρονομίες, και τους ευχαριστώ».
Συνεχίζοντας, ο Μικαέλ Ποτέ είπε ότι επιθυμία του είναι να μην ξαναζήσει κάτι τέτοιο, όπως και ο κάθε άνθρωπος στη Γη. «Εύχομαι κάποιοι να αντιληφθούν το σφάλμα τους και να έρθουν να μου πουν ότι έκαναν λάθος, ότι αυτό που έγινε δεν θα επαναληφθεί. Θα τους συγχωρέσω»

Keywords
Τυχαία Θέματα