Το γηπεδικό πρόβλημα συζητήθηκε στο ΔΣ της ΕΠΣ Πειραιά

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ, Λεωνίδας Αθανασιάδης συμμετείχε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣ Πειραιά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ ενημέρωσε το ΔΣ σχετικά με τις ενέργειες που είναι δυνατόν να υλοποιηθούν άμεσα στο θέμα των αιτημάτων των αθλητικών εγκαταστάσεων που απασχολούν το ποδόσφαιρο του Πειραιά.

Για την υλοποίηση της ανακατασκευής του ποδοσφαιρικού γηπέδου του ΣΕΦ, ο κ. Αθανασιάδης ενημέρωσε επίσημα το ΔΣ

ότι η Περιφέρεια Αττικής, μέσω και του ΕΣΠΑ, δέσμευσε ποσό 350.000 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στο μεγαλύτερο μέρος του ποσού που απαιτείται για την άμεση δημοπράτηση και υλοποίηση του έργου ανακατασκευής του γηπέδου ποδοσφαίρου, του οποίου η μελέτη είναι ήδη έτοιμη και απατούνται να προωθηθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες συντονιστικές διαδικασίες, ώστε άμεσα να δημοπρατηθεί το έργο και να προκύψει ανάδοχος για την έναρξη των εργασιών.

Όπως ενημερώθηκε το σώμα και ο Αντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ από τον πρόεδρο της ΕΠΣΠ, Στέλιο Μπρατσόλη, δεσμεύτηκαν εγγράφως επιπλέον 150.000 ευρώ (με έγγραφο που εστάλη εγγράφως από την ΓΓΑ στο ΔΣ του ΣΕΦ και το οποίο ενημέρωσε εγγράφως την ΕΠΣΠ), άρα το συνολικό ποσό το οποίο υφίσταται είναι 500.000 ευρώ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης υπέδειξε την άμεση οργανωτική συντονιστική διαδικασία που πρέπει να προωθηθεί και μέσω της παρέμβασης ελέγχου και συνεννόησης της ΕΠΣΠ με τους αρμόδιους της ΓΓΑ, του ΣΕΦ, της Αντιπεριφέρειας Πειραια, ώστε με βάση την υφιστάμενη μελέτη να πραγματοποιηθούν και να υλοποιηθούν όσα οργανωτικά απαιτούνται για να προκύψει ανάδοχος και να υλοποιηθεί το έργο που περιμένουν με αγωνία τα σωματεία του κεντρικού Πειραιά, αλλά και όλα τα σωματεία της δύναμης της ΕΠΣΠ.

Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε το ΔΣ της ΕΠΣΠ για τις δυνατότητες που υφίστανται για κατασκευή γηπέδου ήπιας μορφής σε έκταση της παραλιακής ζώνης που αντιστοιχεί στο Δήμο Μοσχάτου Ταύρου. Για το θέμα αυτό θα απαιτηθεί συνάντηση του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου με την ΕΠΣΠ και με τους φορείς του δημοσίου που έχουν την ιδιοκτησία της παραλιακής έκτασης.

Παράλληλα, σε συνέχεια της συζήτησης που έγινε στο Συμβούλιο και για γήπεδο στην περιοχή του λιμανιού από το Πέραμα έως τον χώρο της Παλαιάς Ξυλείας (και με δεδομένο ότι τέτοιο διαχρονικό αίτημα θέτει ο ποδοσφαιρικός, και κυρίως ο κεντρικός, Πειραιάς από το 1990) και σε συνέχεια της τελευταίας συνάντησης που πραγματοποίησε η ΕΠΣΠ με τον πρώην Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων & Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη, είχε ειπωθεί η δυνατότητα υλοποίησης γηπέδου σε έκταση του λιμανιού που θα παραχωρείτο στο Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας, δεδομένου ότι όπως είχε ενημερώσει ο τότε Υπουργός, υπήρχε δυσκολία δημιουργίας στο χώρο «Παλατάκι», γιατί ο ΟΛΠ μετετράπη πλέον σε ΑΕ.

Ο Αθανασιάδης ενημέρωσε το σώμα ότι σε συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠ, Γιώργο Ανωμερίτη, θα κάνει ότι μπορεί, ώστε στο νέο σχεδιασμό του ΟΛΠ να προβλεφθεί και γήπεδο ποδοσφαίρου, παράλληλα με το σχεδιασμό άλλων χώρων πολιτισμού και εξυπηρέτησης πολιτών, όπ

Keywords
Τυχαία Θέματα