Μάχη «αιωνίων» με φόντο το Κύπελλο

Για πέμπτη διαδοχική χρονιά, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα λύσουν τις διαφορές τους στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, που θα διεξαχθεί σήμερα (10/03, 18.30, ΝΕΤ) στο Ελληνικό.

Οι «αιώνιοι» μετρούν από δύο νίκες, με τους Πειραιώτες να έχουν πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου τις τελευταίες δύο χρονιές. Αμφότεροι οι αντίπαλοι θα έχουν στο

πλευρό τους τη συμπαράσταση μόλις 900 φιλάθλων τους, όπως άλλωστε συνέβη και τα προηγούμενα χρόνια, στην προσπάθεια της αστυνομίας να διατηρήσει τον έλεγχο, αποφεύγοντας σκηνές που δεν τιμούν την ιστορία ούτε του θεσμού ούτε των ομάδων. Οι «αιώνιοι», με κοινή ανακοίνωσή τους, ζήτησαν από τον κόσμο τους να περιφρουρήσει τον τελικό, που θα έπρεπε να είναι γιορτή για το μπάσκετ κι όχι πόλεμος στις κερκίδες.

Το ουσιαστικό ενδιαφέρον, βέβαια, επικεντρώνεται στο παρκέ και φυσικά την τεράστια μονομαχία των πάγκων ανάμεσα στο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έχουν μοιραστεί τις νίκες στις φετινές αναμετρήσεις τους (ο καθένας κέρδισε στην έδρα του), αν και ειδικοί και μη συμφωνούν πως ο σημερινός (10/03) τελικός θα είναι μια εντελώς διαφορετική υπόθεση.

Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός στηρίζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό στις αμυντικές επιδόσεις τους, ενώ στον υποθετικό τομέα οι πρωταθλητές Ευρώπης φαίνεται να υπερτερούν στο σετ παιχνίδι. Από την άλλη, οι Πειραιώτες θα επιχειρήσουν να τρέξουν, με πρόθεση να ανοίξουν το ρυθμό και παράλληλα το σκορ του τελικού. Μεγάλη απουσία για τον τυπικά γηπεδούχο Ολυμπιακό είναι ο Έισι Λο, που έμεινε εκτός αποστολής εξαιτίας κάκωσης στο αριστερό γόνατο. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα από τη στιγμή που τόσο ο Μάικ Μπατίστ όσο και ο Στράτος Περπέρογλου προπονήθηκαν κανονικά το τελευταίο διήμερο, θέτοντας εαυτόν στη διάθεσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα