Κορυφαίος Γερμανός αθλητής ο Νοβίτσκι

Μπορεί να χρειάστηκε να φτάσει 33 χρόνων, ωστόσο ο Ντιρκ Νοβίτσκι δικαιώθηκε για την πορεία του στον αθλητισμό και αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής στην Γερμανία για το 2011.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο αστέρας των Ντάλας Μάβερικς και της Εθνικής Γερμανίας κατακτά αυτή τη διάκριση, αν και κατά πολλούς το δικαιούταν από παλαιότερα.

Ωστόσο, έστω και με καθυστέρηση κάποιων χρόνων, οι 1.500 δημοσιογράφοι της πατρίδας του τον αντάμειψαν και τον ανέδειξαν κορυφαίο Γερμανό αθλητή, αφήνοντας στη 2η θέση τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της F1, Σεμπάστιαν Φέτελ.

Παρά το γεγονός

ότι ο Νοβίτσκι δεν μπόρεσε να δώσει το «παρών» στην εκδήλωση που έγινε, ο Νοβίτσκι έκανε την εμφάνισή του σε ζωντανή σύνδεση μέσω δορυφόρου από τις ΗΠΑ, τονίζοντας με αρκετή δόση χιούμορ, αλλά παράλληλα και σοβαρότητας: «Ευχαριστώ που με ψηφίσατε. Αποδείξατε για πρώτη φορά πως κάτι καταλαβαίνετε από μπάσκετ».

Όσον αφορά στην καλύτερη αθλήτρια της χώρας, αυτή ήταν για δεύτερη φορά η πρωταθλήτρια του διάθλου, Μαγκνταλένα Νόινερ, ενώ καλύτερη ομάδα ψηφίστηκε η Ντόρτμουντ, λόγω της κατάκτησης της Bundesliga.

Keywords
Τυχαία Θέματα