O «Killer» και ο ποιητής Φανφάρας

Σχεδόν δέκα μέρες κρατάει η διαπραγμάτευση του ΠΑΟΚ με τους δύο υποψήφιους αγοραστές και ο τρόπος που αυτό συμβαίνει είναι σίγουρα διαφορετικός από τις προηγούμενες φορές.

Πολλές φορές έχουμε κατακρίνει τον τρόπο που κινείται επικοινωνιακά η ΠΑΕ, όμως στη παρούσα φάση το έλεγξε το πράγμα παρά τις αρχικές διαρροές που προήλθαν από καλοθελητές που εν τέλει έμειναν εκτός κόλπου.

Η περίπτωση Σαββίδη προηγείται και αυτό γιατί και το επιχειρηματικό του βεληνεκές είναι πολύ μεγαλύτερο από του καπετάνιου και επειδή άμεσα ρίχνει

δύο εκατ. ευρώ στην ομάδα και επειδή είναι πιο σοβαρός επικοινωνιακά.

Από τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει πάντως, ο Σαββίδης δεν είναι ο καλός άνθρωπος που θα σώσει τον ΠΑΟΚ, αλλά ένας στυγνός επιχειρηματίας που επιδιώκει στο κέρδος αλλά και στη δημιουργία σχέσεων που θα οδηγήσουν σε αυτό.

Εννοείται πως δεν περιμένω κανέναν να βάλει λεφτά στον ΠΑΟΚ για τη ψυχή της μάνας του, όμως η αγιοποίηση κάποιου επιχειρηματία που θέλει να αγοράσει την ΠΑΕ μάλλον δεν κάνει καλό.

Το τάιμινγκ που ο Σαββίδης χώθηκε, δίνει τροφή για σχόλια. «Ο Πούτιν θέλει να μπει στην Ελλάδα και για αυτό βάζει τον Σαββίδη να μπει στον ΠΑΟΚ» λέει ο ένας, ενώ ο άλλος βάζει όλα όσα έχουν κάνει οι Ρώσοι στη Βόρεια Ελλάδα τελευταία και το αναλύουν ακόμη περισσότερο. «Αφού δεν τους αφήνουν να μπούνε οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι, ασκούν πλέον επιθετική πολιτική και αγοράζουν τα πάντα».

Δε λέω πως τα παραπάνω δεν μπορεί να συμβαίνουν, αλλά σίγουρα δεν είμαστε σε θέση ούτε εγώ προσωπικά, ούτε κανείς άλλος πλην διπλωματών και πολιτικών αναλυτών να κατανοήσουν το τι κάνουν οι Ρώσοι. Άρα, ας τα αφήσουμε όλα αυτά στην άκρη.

Αυτό που μπορούμε να εικάσουμε χωρίς να ξεφτιλιστούμε, είναι πως ο Σαββίδης έχει ένα πολύ ισχυρό πολιτικό υπόβαθρο και ναι, δεν αποκλείεται τα κίνητρά του να είναι πολιτικά.

Στη δήλωση άλλωστε που έκανε για το ρώσικο δάνειο και τον ρόλο του GAP είναι ξεκάθαρο πως παίζει μπάλα με Σαμαρά. Πρέπει να είσαι χαζός για να μη το καταλάβεις.

Για τον Γιαννούλη Καμπάνη, αφού έχω ξεπεράσει το σοκ των εγγράφων που παρουσίασε, ο τρόπος που κινείται, αυτά που λέει και ο τρόπος που προποτάρεται από τους φίλους του, αποτελεί μία τεράστια προσπάθεια για να ξεπεράσω ακόμη περισσότερο το σοκ και να πιστέψω πως ακόμη και ο Σαββίδης να μην έρθει, ο καπετάνιος δεν θα πάρει τον ΠΑΟΚ.

Εχθές, στην ανακοίνωση που έβγαλε ο δικηγόρος του, ουσιαστικά παραπονιέται γιατί δεν τον ενημερώνει ο Βρύζας για τις επαφές που κάνει με τον Σαββίδη. Εκτός του ότι πρόκειται για μία εντελώς άκομψη κίνηση ασέβειας προς τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ και τον σύλλογο γενικότερα, η επιστολή δεν εστάλη στη ΠΑΕ σε ώρα λειτουργίας γραφείων και μοιράστηκε στα ΜΜΕ.
Όσο ανάγκη και να έχει ο ΠΑΟΚ από χρήμα, να ξέρει και ο Καμπάνης αλλά και ο δικηγόρος του, ανθρώπους που δεν κατανοούν το τι κάνουν και λένε και που απευθύνονται, μάλλον ο οργανισμός του συλλόγου δεν πρόκειται να τους δεχτεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα