Πότε και πώς «βγαίνει» ο Ωροσκόπος μας;

Σε κάθε ωροσκόπιο παίζονται διαρκώς «παιχνίδια εξουσίας» μεταξύ των πλανητών και πολύ συχνά ο ένας «καπελώνει» τον άλλον.

Ωροσκόπος-Ήλιος-Σελήνη: Το παιχνίδι των ισορροπιών


Ταύτιση και προβολή

Κατ' αρχάς δεν πρέπει να ξεχνάμε τη βασική διάκριση ανάμεσα στον Ήλιο και τη Σελήνη. Ο πρώτος εκφράζει στοιχεία της "αρσενικής" πλευράς και η δεύτερη της "θηλυκής". Υπ' αυτήν την έννοια είναι ευκολότερο για έναν άνδρα να λειτουργήσει τον Ήλιο του, ως κεντρικό εκφραστή της προσωπικότητας

του, παρά τη Σελήνη.

Αν εξαιρέσουμε τις περιπτώσεις ταύτισης με το θηλυκό στοιχείο, που μπορεί να προέλθει από μια ιδιόμορφη Σελήνη με έντονες όψεις (για διαφορετικούς λόγους, η Αφροδίτη και ο Ποσειδώνας πιέζουν περισσότερο προς αυτήν την κατεύθυνση), τα θηλυκά χαρακτηριστικά προσωποποιούνται συνήθως, στις γυναίκες της ζωής του.

Αντίστοιχα μια γυναίκα μπορεί άνετα να χρησιμοποιεί τη Σελήνη για λογαριασμό της, βιώνοντας τις Ηλιακές ιδιότητες στους άνδρες, που την περιβάλλουν. Μια έντονη όψη του Ήλιου της με τον Άρη η τον Ποσειδώνα, μπορεί επίσης να την... μπερδέψει, θεωρώντας ότι αυτή είναι το... αρσενικό.

Να διευκρινίσω εδώ ότι το "αρσενικό" και το "θηλυκό" αναφέρονται ως ψυχολογικές προτεραιότητες και δεν έχουν απαραίτητα σεξουαλική υπόσταση.

Αρσενικό-Θηλυκό

Η ενδεχόμενη κυριαρχία της Σελήνης, η επιβολή δηλαδή των στοιχείων της στην προσωπικότητα του ατόμου, έχει εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα στους ανδρικούς και τους γυναικείους χάρτες.

Όσον αφορά τις γυναίκες όλα κινούνται στη σφαίρα του... φυσιολογικού.

Η Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Παρθένος με Σελήνη στον Κριό, δεν δίστασε να εγκαταλείψει την καριέρα της στο Χόλυγουντ όταν ερωτεύθηκε τον Ροσελίνι.

Για τους άνδρες όμως, αυτή η Σελήνη μπορεί να δηλώνει από μια άνετη πρόσβαση στο κοινό-κάτι ιδιαίτερα πολύτιμο σε καλλιτέχνες και πολιτικούς-μέχρι την άμεση εξάρτηση τους από το θηλυκό στοιχείο.

Το είδος και οι συνέπειες της εξάρτησης εξαρτώνται πάντα από τους πλανήτες, που ασπεκτάρουν τη Σελήνη αλλά και τον τρόπο που τελικά θα επιλέξει το άτομο για να διαχειριστεί όλο αυτό το υλικό.

Η δημιουργική έκφραση είναι πάντα μια ουσιαστική εφαρμογή.

Ο Αλοίς Αλτζχάιμερ είχε σύνοδο Σελήνης-Κρόνου στην Παρθένο, σε αντίθεση με τη σύνοδο Άρη-Ποσειδώνα-Δήμητρας στους Ιχθύες. Αυτή τη περίπλοκη και ανησυχητική ένδειξη την μετέτρεψε ως γιατρός σε όπλο, περιγράφοντας την ομώνυμη ασθένεια.

Και ο Φρόιντ με τετράγωνο Σελήνης-Ποσειδώνα περιέγραψε με σαφήνεια το Οιδιπόδειο σύμπλεγμα, που συχνά προκύπτει από τη σχέση τους.

Άλλοι στη θέση τους, χωρίς μια δημιουργική διαχείριση της ενέργειας των πλανητών τους θα είχαν εγκλωβιστεί σε ένα φαύλο κύκλο προσωπικών αδιεξόδων και συμπλεγμάτων.

Πολλοί άνδρες με έντονες όψεις Σελήνης-Άρη, που στην πράξη κατέστησαν τη Σελήνη παντοδύναμη, δεν κατόρθωσαν να ξεφύγουν ποτέ από τη σχέση αγάπης-μίσους για το θηλυκό αρχέτυπο, προσωποποιημένο η μη.

Ακόμα και οι δημιουργοί σαν τον Τένεσι Ουίλιαμς

Keywords
Τυχαία Θέματα