Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 20/9 έως 23/9

Από τον Ερμή με αγάπη

Για μια ακόμη φορά ο Ερμής ετοιμάζεται να τερματίσει το ανάδρομο ταξίδι του.
Ταλαντεύεται, στέκει κι αναλογίζεται όλα αυτά που είδε κι έμαθε, γυρνώντας προς τα πίσω στο μετερίζι της Παρθένου. Θέλει να τα μοιραστεί, να σου τα πει.

Και να το μήνυμα που σου στέλνει:

Γύρω σου οι εξελίξεις τρέχουν κι εσύ παραμένεις ένας παθητικός θεατής.
Ο πολιτισμός της εικονικής πραγματικότητας σε έχει καθηλώσει για τα καλά, σου έκλεψε το αυτεξούσιο σου, τη σπίθα σου για δημιουργία.. Εδώ και χρόνια,

βουτήχτηκες σε αυτήν, τόσο παθητικά που νομίζεις ότι όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω σου δεν είναι παρά ένα σήριαλ, που αν δεν σου αρέσει θα πατήσεις ένα κουμπί κι όλα θα φτιάξουν. Δεν συμμετέχεις πια στα δρώμενα της ζωής σου, έχεις εγκαταλειφθεί στο έλεος των χειραγωγών σου.
Και το χειρότερο είναι ότι σχεδόν μεταλλάχτηκες εσύ ο ίδιος σε άνθρωπο-εικόνα, σε ένα reality που κάποιοι άλλοι ορίζουν πατώντας τα κουμπιά σου. Κι έχουν επιλέξει να ψηφίζουν αέναα την παραμονή σου σε αυτό το reality, πείθοντάς σε ότι εκεί ανήκεις.

Μαθαίνεις κατευθυνόμενα. Συγκινείσαι, οργίζεσαι κι ελπίζεις κατευθυνόμενα. Ονειρεύεσαι κι ερωτεύεσαι κατευθυνόμενα. Οι προβληματισμοί σου στένεψαν, η παιδεία σου αλλοτριώθηκε από την κουλτούρα ενός «χρήσιμου» τίποτα.

Χρήσιμου για αυτούς που σε θέλουν να στέκεις μαγεμένος κι άπραγος, καθηλωμένος από λεπτομέρειες χωρίς αξία. Σε αυτούς που δουλεύουν για σένα χωρίς εσένα.

Άλλοι σε τρομοκρατούν κι άλλοι σε παραπλανούν κι εσύ αρκείσαι να επικρίνεις, να υποψιάζεσαι και να επιλέγεις τελικά τον καταλληλότερο δυνάστη σου. Αυτόν που κερδίζει ό,τι και να γίνει.

Δείχνεις με το δάκτυλο τους ενόχους που σου υποδεικνύουν. Χειροκροτείς τις πρωτοβουλίες που σου υποδεικνύουν, τις αλλάζεις κι αυτές σαν τα κανάλια της TV. Κι όλο αυτό το μεταφέρεις στις ελάχιστες στιγμές πραγματικής ζωής που σου έχουν απομείνει.
Βλέπεις τον συνάνθρωπό σου να υποφέρει και τον προσπερνάς πια, θεωρώντας τον μια άψυχη εικόνα.

Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις αλλά η τηλεοπτική εικόνα είναι χίλιοι κρίκοι που σε κρατούν δέσμιο.

Που πήγαν οι αντιστάσεις σου, τι απέγινε η δημιουργικότητά σου;
Μάλλον χρειάζεσαι μια γενναία αναβάθμιση.

Βρίσκεσαι υπό κατοχή. Έχεις καταληφθεί από το πνεύμα της προπαγάνδας και της αδράνειας, έμαθες να πετά χαμηλά χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.
Πώς σκέφτεσαι αλήθεια να καθυποτάξεις αυτόν τον «δαιμονισμένο» εαυτό σου; Πώς θα τον ξαναφέρεις στα μέτρα σου;

Το πρώτο που μπορείς να κάνεις είναι να βγεις έξω στον καθαρό αέρα. Εκεί που τα δράματα κι οι χαρούμενες στιγμές δεν είναι κονσέρβες. Εκεί που ανταμείβεσαι με αληθινές εκφράσεις κι αγκαλιές κι όχι με τηλεοπτικού τύπου «wow!» και υποκρισία.
Να περπατήσεις κάτω από το φεγγάρι, να πιαστείς χέρι-χέρι, να χορέψεις.
Να αφεθείς στο ένστικτό σου, να αντλήσεις από τις πηγές που το σύμπαν σου παρέχει πλουσιοπάροχα. Μια αχτίδα φεγγαρόφωτος φτάνει για να ζωντανέψει το εσωτερικό σου δαιμόνιο.

Το δεύτερο που επιβάλλεται να κάνεις είναι να ψάξεις μόνος σου για να βρεις την αλήθεια και την αλήθεια σου. Να αναβαπτιστείς στις επιστήμες σου να μελετήσεις, να ερευνήσεις αλλά και κάτι ακόμη: Να ξαναζωντανέψεις τις αναζητήσεις της νιότης σου, που θυσιάστηκαν στο όνομα μιας υποτιθέμενης ασφάλειας.

Μεγάλωσες κι έβαλες μυαλό...
Μετάφραση;

Έφτιαξες πολλές φυλακές για να νοιώσεις ασφαλής κι εννοώ πνευματικές φυλακές.
Τιμώρησες το «αιρετικό» πνεύμα σου για να ενταχθείς στην μετριότητα, την επέβαλες και την συνήθισες. Για να βρεις την ησυχία σου όπως λες, καταλαβαίνεις όμως πια ότι αυτή η ησυχία είναι νεκρική.
Τώρα λοιπόν που έπαθες και έμαθες ότι η εικονική αλήθεια δεν είναι παρά ένα κατευθυνόμενο ψέμα, μπορείς να γκρεμίσεις αυτές τις φυλακές και να αφήσεις το πνεύμα σου να πετάξει ελεύθερο. Όχι πως κάτι τέτοιο θα είναι εύκολο, αφού ακόμη κι αν ξεπεράσεις την ατολμία σου, θα έχεις να αντιμετωπίσεις τους δεσμώτες σου και τα «πιασάρικα» τρικ που ελέγχουν το μυαλό σου.

Έχεις όμως τον τρόπο και την δύναμη να τους νικήσεις.
Καλή επιτυχία λοιπόν στον αναγεννημένο νέο κόσμο σου!

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

Keywords
Τυχαία Θέματα