Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 18 έως 21 Ιανουαρίου

Τα παιδία παίζει

Είναι γνωστό πως ο μικρός Ερμής είναι έξυπνος, σκανταλιάρης και όταν χρειαστεί εξαιρετικά ευπροσάρμοστος, όπως όλα σχεδόν τα παιδάκια. Κι αυτές οι ιδιότητες θα του φανούν -και θα μας φανούν- πολύ χρήσιμες στην παρούσα φάση, αφού το σύμπαν απεργάζεται το δικό του... φιλόδοξο project, με την κωδική ονομασία «Αμάρτησα για το παιδί μου», εννοώντας το... παιδί που όλοι κρύβουμε μέσα μας!
Σε αυτήν την υπερπαραγωγή πρωταγωνιστούν χαρακτήρες που όλοι μας έχουμε αγαπήσει μέσα από τα βιβλία ή τις οθόνες: Ο

Πήτερ Παν, ο Τομ Σόγερ, ο Χάρι Πότερ αλλά και ο... Ντενίς ο τρομερός, συνθέτουν τα απανωτά επεισόδια του τετραημέρου, περνώντας από τον φανταστικό κόσμο στην καθημερινότητα μας.
Μαζί τους και όλα τα λιγότερο διάσημα παιδιά που παίζοντας ανακάλυψαν κάτι που οι μεγάλοι δεν θα μπορούσαν να βρουν ποτέ μέσα στην δοκησίσοφη... στραβωμάρα τους!

Βέβαια, η μαμά του Ερμή, η Μαία, επιθυμώντας να... εκμαιεύσει τα καλύτερα για το βλαστάρι της, τον έστειλε να παίξει με την Αφροδιτούλα στον Αιγόκερω, που ξέρει ότι είναι καλό κορίτσι κι από σπίτι. Η συνάντηση έχει οριστεί για το Σάββατο σε μια από τις πιο καθώς πρέπει παιδικές χαρές του Διαστήματος και όπως γράφουν τα έγκυρα «SOS της εβδομάδος» είναι «κρυφή», μακριά δηλαδή από τα αδιάκριτα βλέμματα των συμβατικών αστρολόγων-παπαράτσι.
Τζάμπα κόπος βέβαια αφού όπως συμβαίνει τα τελευταία δέκα χιλιάδες (και βάλε) χρόνια, δεν νοούνται παραστάσεις αστέρων χωρίς το φιλοθεάμον κοινό τους, δηλαδή εμάς τους ανθρώπους που ενώπιον των ουράνιων καθοδηγητών μας παίζουμε ανερυθρίαστα το «κάνε ότι κάνουν». Είναι να μην δούμε όψη στον ουρανό, κουτσή στραβή καλή ή ανάποδη, αμέσως ...τσουπ να την ξεσηκώσουμε! «Όπως επάνω, έτσι και κάτω» είχε γράψει η σοβαρή και Τρισμέγιστη εκδοχή του Ερμή κι έτσι είναι...

Στην συγκεκριμένη περίπτωση Υδροχόοι, Αιγόκεροι, Λέοντες και Καρκίνοι είναι οι πρώτοι τυχεροί, που μπορούν να χαρούν, να παίξουν, να γελάσουν και να γνωρίσουν κόσμο, κάνοντας παράλληλα τα ψώνια τους. Κι εδώ δεν έχει extreme καταστάσεις αλλά απλά πράγματα. Βολτούλες, τάβλι, καφεδάκι, θεατρινισμοί, νάζια, τερπνές συζητήσεις, παραστάσεις, εκδηλώσεις κι άσε τους άλλους να βασανίζονται με την πορεία της Οικονομίας και της κοινωνίας μας.

Ποιοί μπορεί όμως να είναι οι «άλλοι»; Είναι μόνον αυτοί που μπορεί να πληρώσουν ακριβά τις κουτσουκέλες τους ή μήπως κι εκείνοι που τα παίρνουν όλα πολύ σοβαρά, προκαλώντας την τύχη τους; Γιατί είναι κοσμικός νόμος να εισπράττει ο καθείς αυτό το οποίο εύχεται, έστω κι αν ο τρόπος δεν του αρέσει τελικά. Σοβαρότητα θέλεις κύριος; Πάρε λοιπόν ένα σοβαρό πρόβλημα να πορεύεσαι...

Αναφέρομαι όπως ίσως έχετε καταλάβει στους αγαπητούς και αξιολάτρευτους επίκαιρους μαθητές του μπάρμπα-Κρόνου, που ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία ασχολούνται με την επίλυση σοβαρών ζητημάτων, την ώρα που κάποιοι άλλοι χαριεντίζονται.
Και για να τους βρούμε δεν έχουμε παρά να πάρουμε μολύβι, χαρτί και μοιρογνωμόνιο ή για τους πιο προχωρημένους ένα GPS. Πού τριγυρνάει ο Κρόνος αυτήν την περίοδο; Ο τροπικός είναι στην 21η μοίρα του Σκορπιού κι ο αστρικός στην 27η του Ζυγού. Ε λοιπόν, όσες και όσοι έχουν οιανδήποτε σχέση με αυτές τις Κρονιασμένες μοίρες και τα παράγωγα τους (απέναντι, στη γωνία κλπ) καλό είναι να παρατήσουν το πλακωτό -που έτσι κι αλλιώς θα γινόταν ψυχοπλάκωμα- και να εντρυφήσουν στις ευθύνες και τα καθήκοντα. Στην περίπτωση τους ο καφές μπορεί να αποδειχθεί φαρμάκι, αφού στα κιτάπια υπάρχει γραμμένο ένα χρέος που πρέπει να εκπληρωθεί κι αν τυχόν δεν το δουν έγκαιρα θα τους το θυμίσει η ίδια η ζωή.

Ας ξαναγυρίσουμε όμως στους κοινωνούς των περιπετειών του μικρού Ερμή, ο οποίος, παρότι θα το ήθελε, δεν γίνεται να περάσει το τετραήμερο χαλαρά και κλάιν μάιν.

Κατ' αρχήν, το εξάγωνο που σχηματίζει με τον Ουρανό, ενδέχεται να διακτινίσει στην καθημερινότητα μας κάποιες φιγούρες, που γνωρίσαμε ως χαρακτήρες στην μεγάλη ή την μικρή οθόνη. Πρώτος και καλύτερος ο Μαγκάιβερ με τις πατέντες του, ενώ ξοπίσω του ακολουθούν ο ΕΤ και ο Μίστερ Κίντερ-έκπληξη!
Τα καλά νέα είναι ότι για να εμφανιστούν όλοι αυτοί, μάλλον θα χρειαστούμε τις πολύτιμες υπηρεσίες τους. Όλο και κάποια συσκευή θα θέλει μαστόρεμα, όλο και κάποιο UFO θα ενσκήψει... Από την άλλη πλευρά όμως, Κύριος οίδε το τι μπορεί να κρύβεται μέσα στο σοκολατένιο αυγό του Ουρανού, που αρέσκεται να μας εκπαιδεύει στις παραδοξότητες, την διαφορετικότητα και το σπάσιμο της ρουτίνας, μας αρέσει-δεν μας αρέσει.
Οι Υδροχόοι και οι Δίδυμοι βέβαια έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν με όλα αυτά, που συνήθως είναι του απόλυτου γούστου τους. Μαζί τους, οι Λέοντες, οι Τοξότες, οι Κριοί και οι Ζυγοί (πάντα με τακτ) διαγωνίζονται στο ποιός θα σπάσει πρώτος τα νεύρα των υπολοίπων έξι, εξαντλώντας όλο το οπλοστάσιο των σουρεαλιστικών επινοήσεων.

Πάμε τώρα στους «έξι» που αν είναι πραγματικά άτυχοι θα βασανιστούν μεθοδικά και κυνικά από τους εφήμερους εξουσιαστές της καθημερινότητας τους.
Οι Καρκίνοι, οι Σκορπιοί και οι Ιχθύες αμύνονται περί πάρτης, με μαντήλια ή υποχθόνια τσεκούρια, ανάλογα με το τι διαθέτει ο καθείς.

Οι δε Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι βάζουν μπροστά τη λογική, μήπως και καταφέρουν να εξηγήσουν τα παράλογα Όμως γι' αυτούς τα χειρότερα δεν ήρθαν ακόμη. Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά, λέει ο λαός και στην συγκεκριμένη περίπτωση το κοσμικό «αχλάδι» ακούει στο όνομα Ποσειδώνας, που ως γνωστόν είναι ο μαιτρ του παρασκηνίου.

Η επίσης «κρυφή» συνάντηση του με τον μικρό Ερμή στον Υδροχόο, έχει ως αποτέλεσμα να του πάρει τα μυαλά, τάζοντας του υπερθεϊκές παιδικές χαρές, όπου οι κούνιες κι οι τσουλήθρες κινούνται με τη δύναμη της σκέψης. «Ευχήσου και θα γίνει» του λέει, χωρίς όμως να του αποκαλύπτει και τις πραγματικές προθέσεις του. Γιατί αυτό που επιδιώκει είναι να παρασύρει τον (ελπίζει) αφελή Ερμή μακριά από την αγκαλιά της Αφροδίτης, δηλαδή τη βολή του, τα λεφτά και τα καλούδια του, για να τα καρπωθούν όλα οι πονηροί ακόλουθοι του. Για να τον πείσει εντελώς μάλιστα, χρησιμοποιεί αφειδώς όλα τα γνωστά και άγνωστα κόλπα του: Φήμες και παραμύθια, αντικατοπτρισμοί και μεταμφιέσεις, δήθεν φίλοι και ομοϊδεάτες, επιστρατεύονται ώστε να πειστεί και ο πιο λογικός Ερμής. Τελικά, επειδή ο μικρός μας φίλος κάτι θυμάται από τις παλιότερες συναντήσεις του με τον άρχοντα του φανταστικού κι έχει ακόμη τις αντιστάσεις του, ο Ποσειδώνας για να ακυρώσει οριστικά το ραντεβού του με την Αφροδίτη, την μεταμορφώνει από πολλά υποσχόμενα κορασίδα σε Μερκελική κουτσοδόντα μέγαιρα που κραδαίνει τις νέες δέκα μνημονιακές εντολές.
Όπου φύγει-φύγει ο Ερμής και το πλιάτσικο αρχίζει...

Αυτό φυσικά είναι το κακό σενάριο, υπάρχει όμως και το άλλο με το happy end, όπου ο -μέσα μας- καλός Ποσειδώνας κάνει πράξη τα μαγικά του, ραίνοντας τον Ερμή με δημιουργική έμπνευση, θεραπευτικό λόγο και ανθρωπιστικά οράματα. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα τον προικίζει με το χάρισμα της προφητείας αλλά και με την ικανότητα να βρίσκει οτιδήποτε το κρυφό ή το εξαφανισμένο.

Εδώ βέβαια οι Ιχθύες έχουν τον πρώτο λόγο στις εξελίξεις και οι Σκορπιοί -όπως πάντα- τον τελευταίο. Οι δε Λεοντουδροχόοι κάπου στη μέση ταλαντεύονται: Να το πιστέψω ή να μην το πιστέψω;
Όλοι μας όμως έχουμε δικαίωμα στην Τέχνη, το νοητικό ταξίδεμα, την υπέρβαση, τα όνειρα, τις χάρες και τις δωρεές ή απλά σε έναν... ξεγυρισμένο ύπνο που θα μας ανανεώσει, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την παροιμία «αυτός κοιμάται κι η τύχη του δουλεύει».

Φτάνοντας στην Δευτέρα είναι η σειρά του Άρη να πάρει τον μικρό Ερμή από το χέρι για να τον μυήσει στην δική του πραγματικότητα.
-Στη βράση κολλάει το σίδερο, του λέει και προς επίρρωση των λόγων του, βγάζει από το θηκάρι του ένα σιδερένιο στυλιάρι, να -με το συμπάθειο- και του χώνει μια για αρχή.
Σε θέλω μάχιμο αγόρι μου! Σε περιμένουν σπουδαία κατορθώματα, μαχαίρια, τρυπάνια, δρεπάνια και σφυριά κι αν είσαι σαν λαπάς θα σε... φάνε λάχανο.
Ύστερα συνεχίζει την κατήχηση με πύρινους λόγους υπέρ της αλήθειας, του βρασμού ψυχής και της αμεσότητας με κάθε κόστος.
Με αυτές τις προϋποθέσεις, ο Ερμής δεν θέλει και πολύ για να βγάλει τον... Ντενίς τον τρομερό που κρύβει μέσα του. Τέρμα τα μισόλογα, οι ψαλμωδίες και οι intellectuelle συμπεριφορές.
-Να καεί το πελεκούδι, εδώ και τώρα! Φωνάζει κι αυτός μπαίνοντας στο κλίμα με τα σπασίματα, τα καψίματα και τις αυτοδικίες.

Στην πρώτη γραμμή της μάχης βρίσκονται αυτομάτως οι εκπρόσωποι των παρορμητικών (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) με τους πρώτους βέβαια να είναι στο στοιχείο τους, παρότι βέβαια ποτέ δεν θα πάψει να ισχύει η συμβουλή που τους έδωσε κάποτε η μάνα τους: Εσύ παιδάκι μου μια μέρα θα το φας το κεφάλι σου!

Μαζί τους και όσες ή όσοι έχουν «κάτι» κοντά στην 14η μοίρα των σταθερών ζωδίων (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος), όπως για παράδειγμα η ταλαίπωρη Ελλάς, που μεγάλωσε αλλά μυαλό δεν έβαλε...

Τελικά, μ' αυτά και μ' εκείνα, ο μικρούλης Ερμής μοιάζει με ένα παιδάκι που από μια παραξενιά της τύχης βρέθηκε μόνο του, αθώο κι εγκαταλειμμένο στην ζούγκλα της καθημερινότητας, με όλες τις πιθανότητες εναντίον του. Είναι όμως έτσι τελικά ή έχει κι αυτό τον τρόπο του;
Alone in the play-jungle ή όπως λέμε... Home Alone!

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα