Τα καλύτερα αυγά που έχετε φάει ποτέ

10:39 3/9/2013 - Πηγή: Queen.gr

Μια πρωτότυπη και πολύ απλή συνταγή που θα σας ξετρελάνει.

Ξέρουμε τα τηγανητά αυγά, τα βραστά, τα μελάτα, τις ομελέτες, τα scrambled. Τα ψητά αυγά όμως, τα ξέρατε; Ούτε κι εμείς, για αυτό και ενθουσιαστήκαμε με αυτή τη νέα συνταγή που ανακαλύψαμε, η οποία μας παρουσιάζει τα αυγά μέσα από έναν εντελώς μοναδικό τρόπο, πεντανόστιμο, λαχταριστό και σίγουρα πιο υγιεινό. Δοκιμάστε την και σας εγγυόμαστε πως δεν θα ξαναφάτε αυγό μάτι!

Υλικά
4κ.σ. βούτυρο
12 αυγά
1 κούπα γάλα
αλάτι, πιπέρι
λίγη καυτερή

σος της επιλογής σας
ψιλοκομμένο, φρέσκο μαϊντανό για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Βάλτε το βούτυρο σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος και βάλτε το στο φούρνο, ώστε να λιώσει όσο ο φούρνος ζεσταίνεται.
2. Βγάλτε το πυρέξ από το φούρνο και κουνήστε το ώστε το λιωμένο βούτυρο να πάει παντού.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι (όσο θέλετε) και τη σος, μέχρι να αναμειχθούν καλά. Ρίξτε το μείγμα στο πυρέξ και βάλτε το ξανά στο φούρνο.
4. Με μια σπάτουλα, ανακατέψτε το μείγμα στα 8 λεπτά ψησίματος. Φροντίστε να «ξύνετε» και τις άκρες και τον πάτο παράλληλα, για να μην κολλήσουν τα αυγά. Αφήστε τα να ψηθούν για άλλα 8 λεπτά και ανακατέψτε ξανά. Σε αυτό το σημείο τα αυγά σας θα είναι μάλλον λίγο υγρά. Συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 2 λεπτά (όχι όμως πολύ περισσότερο, για να μην στεγνώσουν τελείως) ή σερβίρετέ τα όπως είναι για πιο αφράτο αποτέλεσμα.
5. Βγάλτε το πυρέξ από το φούρνο, πασπαλίστε τα αυγά με τον μαϊντανό και σερβίρετε.

Tips: Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι θέλετε στο μείγμα, όπως και σε μια ομελέτα. Λαχανικά, αλλαντικά, τυρί και ό,τι άλλο τραβά η όρεξή σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα