Σσσσσ! Μιλάει ο Γιώργος Πανόπουλος

Ο Γιώργος Πανόπουλος ανήκει σε εκείνη την πρωτοπόρα, χρυσή γενιά που μας έκανε να λατρέψουμε τα περιοδικά, στην πιο μοντέρνα τους εκδοχή, που προχώρησε στο ραδιόφωνο την επικοινωνία με καλά ελληνικά, χιούμορ και άποψη, λέγοντας αυτά που ομάδες ανθρώπων σκεφτόμασταν αλλά δεν μας ρωτούσε κανείς. Έχοντας πάντα σύμμαχο του την κλασσική παιδεία του, τη φιλολογία του, την αγάπη του για την ποίηση, την φιλοσοφία, την πολιτική, έδινε πάντα μια οπτική στα πράγματα, μέσα από τα εξαιρετικά κείμενα του, που κάποιοι δεν την είχαμε καν υποψιαστεί.

Κάποια στιγμή κοίταξε τα αστροφώτιστα

διαστήματα και βρήκε απαντήσεις, πεδίο σοφίας, καινούργιο αντικείμενο μελέτης, μαθητής πάντα όλο ερωτήσεις με δάσκαλους τον ουρανό και τους αστερισμούς.

Ο τρόπος που εξηγεί τα ωροσκόπια και σου μιλάει προσωπικά είναι μια ψυχανάλυση χωρίς το πρόσχημα της αναλυτικής διαδικασίας. Οι λέξεις που βάζει στο χαρτί, κάθε μηνά για να σου πει το μέλλον σου, ή καλύτερα να σου εξηγήσει τον εαυτό σου, φτιάχνουν όχι ζώδια, αλλά μικρά κομμάτια λογοτεχνίας.

Είναι ένας προσιτός εστετιστής που ξεχωρίζει πάντα το σπουδαίο, το όμορφο, το άριστο, το καλύτερο και έτσι αναλύει τους ουρανούς, σε όσους έχουν την τύχη να αφεθούν στο ενσωματωμένο του τηλεσκόπιο.

Τώρα κάνοντας μια συνεργασία με του Floca, συζητάει με ολόκληρες ομάδες ανθρώπων, που πίνουν το καφεδάκι τους, το τώρα της Ελλάδας, τι μας ξημερώνει αύριο αλλά και προσωπικά τι θα συμβεί στον καθένα, σα φίλος απολαμβάνοντας, για άλλη μια φορά, την επικοινωνία με ανθρώπους που ψάχνονται, που δεν αρκούνται, που δεν ξεγελιούνται. Λάμπουν τα μάτια του, σαν λουστρίνια όταν του βάζουν δύσκολα!

Καφές, νέοι άνθρωποι, κουβέντα και άστρα! Τι καλύτερο για αυτόν και για όσους μας τον απολαύσουμε. Προσωπικά θα τον συναντήσω και στις 9 Δεκεμβρίου στην Νέα Κηφισιά και στις 16 στην Γλυφάδα. Το λέω και για κάτι ένθερμες θαυμάστριες του, που θα βρουν την ευκαιρία να τον γονατίσουν στις ερωτήσεις. Όχι, τίποτα άλλο, αλλά για να μη λέτε πως δεν σας ειδοποίησα και για να μην απατάω στις ερωτήσεις σας «τι λέει ο Πανόπουλος για αυτό;».

Keywords
Τυχαία Θέματα