Ρένα Παγκράτη: ήταν φάση το κορίτσι

19:57 3/9/2012 - Πηγή: Queen.gr

Το μοναδικό στυλ του κοριτσιού με τη φράντζα.

Η Ρένα Παγκράτη ήταν η βασίλισσα της βιντεοταινίας τη δεκαετία του '80. Το κορίτσι που καταγόταν από τη μελωδική Κέρκυρα, ξεκίνησε να εμφανίζεται στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο από μικρή ηλικία, ως «παιδί-θαύμα». Οι ταινίες του Γιώργου Αρίωνα «Η γέφυρα της ευτυχίας» και «Όταν η ευτυχία προστάζει» ήταν για εκείνη το βάπτισμα του πυρός, ενώ το πολύπλευρο ταλέντο της την ώθησε στα μουσικά

μονοπάτια του ραδιοφώνου και της δισκογραφίας. Όχι μόνο συμμετείχε στη ραδιοφωνική εκπομπή «Τα παραμύθια της θείας Λένας», με την Αντιγόνη Μεταξά, αλλά ήταν ένα από τα βασικά μέλη του συγκροτήματος «Νοστράδαμος». Ο Γιάννης Δαλιανίδης θα την ανακαλύψει τυχαία και κάπως έτσι θα γίνει το ιδανικό ταίρι του Στάθη Ψάλτη στις βιντεοταινίες που άφησαν εποχή.

Η Ρένα Παγκράτη δεν ήταν το σέξι θηλυκό της εποχής, ούτε το κορίτσι πειρασμός των 80ς. Αντίθετα, έχοντας μία αυθεντικότητα που της στοίχισε, η ταλαντούχα ηθοποιός αποτέλεσε σίγουρα έμπνευση της Lady Gaga καθώς από τότε πειραματιζόταν με εμφανίσεις που συχνά χαρακτηρίστηκαν εκκεντρικές. Ξανθό πλατινέ μαλλί, φράντζα που έκοβε την όραση, μεγάλοι φιόγκοι στα μαλλιά, φλούο κολάν, λύκρα κορμάκια και αθλητικά συνέθεταν ένα look aerobic που όλα τα κορίτσια της εποχής προσπάθησαν να αντιγράψουν. Άλλοτε φώναζε «Καμικάζι αγάπη μου» φορώντας δερμάτινα μηχανόβια ρούχα, κι άλλοτε πάλι μεταμορφωνόταν στη χίπισσα Κάθριν ή την ανιψιά της Ρένας Βλαχοπούλου.

Όπως και να είχε, η Ρένα ήταν ένα άνθρωπος original και ευαίσθητος που έλαμψε σαν αστέρι στη showbiz και όπως οι γρήγοροι κομήτες απέρριψε τη σκληρή καθημερινότητα, επέλεξε την αιωνιότητα και μας τραγουδάει από ψηλά, είναι φάση το αγόρι, όπως μόνο εκείνη ήξερε.

Διαβάστε επίσης:

Aaliyah: η πριγκήπισσα της R&B
Φανή Χαλκιά: το πιο γρήγορο τετρακοσάρι
Coco Chanel: η ιέρεια του στυλ

Keywords
Τυχαία Θέματα