Από αχυρώνας... πολυτελής βίλα!

Πώς η μοντέρνα αισθητική μπορεί να κάνει θαύματα στο χώρο

Ένας παλιός εγκαταλελειμένος αχυρώνας στο ιστορικό χωριό Morzine, των Γαλλικών  Άλπεων μετατράπηκε σε υπερπολυτελή minimal αισθητικής βίλα που πολλοί θα ζήλευαν. Η τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής αποφάσισε να διατηρήσει στα οικήματα τη χαρακτηριστική αισθητική του 9ου αιώνα. Ο αχυρώνας ανακαινίστηκε μεν, όμως η πρόκληση για το αρχιτεκτονικό team

ήταν η διατήρηση της εξωτερικής του εμφάνισης! Η αρχιτεκτονική εταιρεία Jérémie Kœmpgen Architecture μετέτρεψε την αγροικία σε μία πολυτελή και κομψή βίλα ενοικίασης, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές.

Η δομή της αποτελείται από τέσσερα διαφορετικά διαμερίσματα μοιρασμένα στις γωνίες του σπιτιού, που αποτελούν ταυτόχρονα θεμέλια με τη μορφή κύβου. Η κάθε ανεξάρτητη μονάδα αποτελεί μια σουίτα με χώρο ύπνου και όλες τις απαραίτητες ανέσεις. Μεταξύ αυτών των τεσσάρων διαμερισμάτων υπάρχουν διάφοροι χώροι σε διαφορετικά επίπεδα! Όλα τα δωμάτια επικοινωνούν με τον κεντρικό χώρο κάτι που επιτρέπει και ενισχύει τις κοινές δραστηριότητες και θυμίζει λίγο Ιαπωνική αισθητική των σπιτιών Qwika που τα δωμάτια χωρίσζονται με κουρτίνες ώστε να μην υπάρχει σταθερός διαχωρισμός των χώρων για το ζευγάρι ή την οικογένεια.

Το εξωτερικό του σπιτιού είναι από ξύλινες σανίδες ανοιχτόχρωμου ξύλου και διατηρεί πλήρως το παλιό στυλ της περιοχής ενώ από τα ανοίγματα το φώς διαχέεται στο εσωτερικό το οποίο κάτω από το ξύλο περιβάλλεται από γυαλί. Στο υπόγειο επίσης βρίσκεται ένα τζακούζι μεγάλων διαστάσεων!

Διαβάστε ακόμη:

Χτίζοντας σπίτια σε χαραμάδες!

Το πιο μικρό ξενοδοχείο στον κόσμο!

Το πιο μικρό σπιτάκι στον κόσμο είναι μόλις 12 τμ!

Keywords
Τυχαία Θέματα