Kρήτη και Νέα Υόρκη συμμαχούν για τον Πλανήτη Γη

Μία πρωτοπόρα έκθεση για να γνωρίσουμε καλύτερα τον Πλανήτη που μας φιλοξενεί...

«Ο Πλανήτης αλλάζει. Κλιματική αλλαγή: Η απειλή για τη ζωή και ένα νέο ενεργειακό μέλλον», είναι ο τίτλος της πρωτοπόρας έκθεσης που φιλοξενείται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης μόλις 500 μέτρα από το Ενυδρείο Κρήτης Cretaquarium- Θαλασσόκοσμος. Πρόκειται για τη σύγχρονη μουσειολογική παρουσίαση ενός πολύπλοκου επιστημονικού θέματος ενώ η εμπειρία που θα βιώσουν οι επισκέπτες

της έκθεσης θα είναι μοναδική καθώς αναπτύσσεται ως σύνολο βιωματικής δραστηριότητας και μάθησης και αποτελεί μία πλήρη εκπαιδευτική εμπειρία για όλους.

Η διεθνής αυτή έκθεση, η οποία παρουσιάζεται από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε) και το Ενυδρείο Κρήτης σε συνεργασία με το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης, αποτελείται από 8 ενότητες εκθεσιακών χώρων με θέματα που διαπραγματεύονται την ιστορία της παραγωγής από υδρογονάνθρακες με τις επιπτώσεις που υπάρχουν για υα χερσαία και θαλάσσια οικοσυστήματα, τις λύσεις που μπορούν να δοθούν για ένα βιώσιμο μέλλον. Τα θέματα της έκθεσης αναπτύσσονται επιστημονικά αλλά όλα γίνονται με απλότητα και σαφήνεια για να μπορούν να παρακολουθήσουν και μικρά παιδιά. Οι ωκεανοί και οι θάλασσες είναι ένα σημείο στο οποίο δόθηκε ιδιαίτερη σημασία με την παρουσία σύγχρονων μουσειολογικών εκθεμάτων τα οποία σε πραγματικό χρόνο θα σας μεταφέρουν μετεωρολογικά δεδομένα από τη ΝΑΣΑ. Επιπλέον, το Ενυδρείο Κρήτης Cretaquarium - Θαλασσόκοσμος επεκτείνει την έρευνα των ελληνικών θαλασσών παρουσιάζοντας επιστημονικά αποτελέσματα από έρευνες του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε και άλλων επιστημονικών ιδρυμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα