Βρέθηκε το αεροσκάφος που είχε χαθεί – Ουδείς επιζών

Σε ορεινή περιοχή της Τζακάρτας εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους Superjet 100, που χθες είχε χαθεί από τα ραντάρ.

Εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ μετά την απότομη απώλεια ύψους από τα 10.000 πόδια στα 6.000 πόδια στη...
διάρκεια πτήσης επίδειξης.

Μετέφερε 50 ανθρώπους, Ινδονήσιους επιχειρηματίες, αξιωματούχους της ρωσικής πρεσβείας και δημοσιογράφους.
Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Σολόντοφ, ακόλουθο Τύπου της ρωσικής πρεσβείας, οχτώ Ρώσοι επέβαιναν στο μοιραίο αεροσκάφος, μεταξύ των οποίων ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης καθώς και τεχνικοί.

Στο αεροσκάφος
επέβαιναν οχτώ μέλη του πληρώματος και 42 προσκεκλημένοι, σύμφωνα με στοιχεία από τη ρωσική πρεσβεία.

Το ελικόπτερο Super Puma που έστειλε ο ινδονησιακός στρατός εντόπισε το αεροσκάφος στο χείλος ενός γκρεμού βάθους 1.650 μέτρων στο βουνό Σαλάκ.

Το Superjet 100, που είχε κατασκευάσει ο ρωσικός όμιλος Σουχόι, έκανε χθες δυο πτήσεις. Επέστρεψε στο αεροδρόμιο Χαλίμ Περντανακουσούμα, ανατολικά της ινδονησιακής πρωτεύουσας, μετά την πρώτη πτήση για να αποβιβαστούν κάποιοι και να επιβιβαστούν κάποιοι άλλοι.

Η Σουχόι, η οποία έχει παραγγελίες για 170 αεροσκάφη σε τον κόσμο, σχεδιάζει την κατασκευή άνω των 1.000 Superjet για τις ξένες αγορές κυρίως. Στην Ινδονησία σκοπεύει να πουλήσει 42 τέτοια αεροσκάφη.

Το Superjet 100, το οποίο μπορεί να μεταφέρει από 63 ως 103 επιβάτες χρησιμοποιείται ήδη από τη ρωσική Αεροφλοτ και την αρμενική εταιρεία Armavia.
Keywords
Τυχαία Θέματα