Ουγγαρία: «Σκοτώστε αυτά τα ζώα τους τσιγγάνους»

«Θύελλα» αντιδράσεων ξεσήκωσε στην Ουγγαρία ιδρυτικό στέλεχος του κόμματος του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν με τη δήλωση ότι πρέπει «να εξολοθρευτούν τα τσιγγάνικα ζώα».

Κύμα επικρίσεων από την αντιπολίτευση και το ίδιο το κυβερνών κόμμα για τα σχόλια του Ζολ Μπάγιερ που εργάζεται ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα Magyar Hirlap -έξω από τα γραφεία της οποίας διοργανώνεται το απόγευμα διαδήλωση

διαμαρτυρίας από φοιτητές.

Τις δηλώσεις έκανε ο Ζολ Μπάγιερ ο οποίος εργάζεται ως δημοσιογράφος και έγραψε ότι «στα τσιγγάνικα ζώα» δεν αξίζει να ζουν ως ανθρώπινα όντα γιατί «κάνουν την ανάγκη τους όπου θέλουν», ενώ ένα μεγάλο μέρος των Ρομά είναι «δολοφόνοι» τους οποίους πρέπει να «εξολοθρεύσουμε».

Τα σχόλια αυτά που δημοσιεύθηκαν το Σάββατο είχαν περάσει σχεδόν απαρατήρητα μέχρι τη Δευτέρα, όταν ο Ούγγρος υπουργός Δικαιοσύνης και Διοίκησης Τίμπορ Νάβρατσιτς, μέλος του Fidesz, δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη στο δίκτυο ATV ότι ο Μπάγιερ «δεν έχει θέση» στο κόμμα.

«Κάποιος που συγκρίνει μια ομάδα ανθρώπων με ζώα δεν έχει θέση στην κοινότητά μας» τόνισε ο Νάβρατσιτς.

Το κόμμα Δημοκρατική Συμμαχία (DK) του πρώην πρωθυπουργού Φέρεντς Γκιουρτσάνι ζήτησε από τον γενικό εισαγγελέα να ασκήσει δίωξη εναντίον του Μπάγιερ για υποκίνηση φυλετικού μίσους και ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει διαδήλωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 13 Ιανουαρίου.

Το κόμμα LMP, το οποίο εκτίμησε ότι «οι δηλώσεις του Μπάγιερ είναι μια ξεκάθαρη υποκίνηση στο μίσος», ζήτησε από το Fidesz να αποκλείσει τον Μπάγιερ από τις τάξεις του.

Το νέο κόμμα του τεχνοκράτη πρώην πρωθυπουργού Γκόρντον Μπαζνάι κάλεσε από την πλευρά του σε μια «κοινή δράση των δημοκρατών της Αριστεράς και της Δεξιάς».

Ο Μπάγιερ έχει προκαλέσει πολλά σκάνδαλα στο παρελθόν, κυρίως με τις δηλώσεις του εναντίον των εβραίων.

The post Ουγγαρία: «Σκοτώστε αυτά τα ζώα τους τσιγγάνους» appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα