Η επόμενη έκδοση του iPhone «θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο»

Η παραγωγή του iPhone επόμενης γενιάς θα ξεκινήσει το καλοκαίρι, με την προοπτική να φτάσει το νέο κινητό στην αγορά το Σεπτέμβριο, δηλώνουν στο...
Reuters πηγές με «άμεση γνώση» της αλυσίδας προμηθευτών.

Επικαλούμενο τρεις πηγές που δεν κατονομάζονται, δεδομένου ότι έκαναν ανεπίσημες δηλώσεις, το αμερικανικό πρακτορείο αναφέρει ότι το επόμενο μοντέλο δεν θα απέχει πολύ εμφανισιακά από το iPhone 4,
θα έχει όμως ταχύτερο επεξεργαστή.

Από την παρουσίαση του πρώτου iPhone το 2007, η Apple συνηθίζει να αναβαθμίζει κάθε χρόνο το δημοφιλές γκάτζετ της. Η αγορά ούτως ή άλλως περιμένει το νέο μοντέλο εντός του έτους, επισημαίνει το αμερικανικό πρακτορείο.

Το iPhone 4 παρουσιάστηκε από τον Στιβ Τζομπς πέρυσι τον Ιούλιο και κυκλοφόρησε στην αγορά τον ίδιο μήνα. Περισσότερα από 16 εκατομμύρια κομμάτια πουλήθηκαν παγκοσμίως μόνο το τελευταίο τρίμηνο του 2010.

Σύμφωνα με τις πηγές του Reuters, οι προμηθευτές της Apple, από τους οποίους οι περισσότεροι βρίσκονται στην Ταϊβάν, θα αρχίσουν την παραγωγή τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο. Τα εξαρτήματα θα αποστέλλονται στην κινεζική Foxconn για συναρμολόγηση.

Η λίστα των προμηθευτών περιλαμβάνει τη Largan Precision, η οποία κατασκευάζει κάμερες, την Wintek που παράγει οθόνες αφής και τη Foxconn που κατασκευάζει τις θήκες.

«Για πολλούς προμηθευτές, η Apple είναι η κότα που κάνει τα χρυσά αβγά» σχολίασε ο Βίνσεντ Τσεν, αναλυτής της Yuanta Securities.

Όπως εξήγησε, για πολλές από τις εταιρείες αυτές οι παραγγελίες της Apple αντιστοιχούν στο 20 με 40 τοις εκατό του τζίρου τους.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της ίδιας της Apple αναμένεται να ανακοινωθούν την Τετάρτη. Η αγορά περιμένει καλές επιδόσεις το πρώτο τρίμηνο του 20
Keywords
Τυχαία Θέματα