Η αντιπολίτευση στερείται ρεαλιστικών προτάσεων, λέει ο Στουρνάρας

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Γιάννης Στουρνάρας εξηγώντας ότι παρατηρείται ταχεία προσαρμογή και πως «ο προϋπολογισμός του 2012 κλείνει καλύτερα από τις προβλέψεις μας».

Άσκησε δε κριτική στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι στερείται

ρεαλιστικών εναλλακτικών προτάσεων καθώς όσες καταθέτει «δεν στέκουν ούτε σε ομιλίες προς πρωτοετείς φοιτητές» καθώς και αυτοκριτικής «καθώς πριν από 2 μήνες μας κατηγορούσαν ότι η οικονομία καταστρέφεται και πως δεν θα πάρουμε την δόση του δανείου. Ποια η πραγματικότητα; πήραμε την δόση και μας κούρεψαν επιπλέον το χρέος. Επίσης, πιάσαμε ιστορικό υψηλό σε εξαγωγές αγαθών».

Πέραν αυτών, ο υπουργός Οικονομικών στο πλαίσιο της συζήτησης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου είπε «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ενώσει το ψηφιδωτό δράσεων για την δημιουργία δίκαιου φορολογικού συστήματος. Το σημερινό νομοσχέδιο αποτελεί βήμα για το σκοπό αυτό».

Επιπροσθέτως, επιχείρησε να απαντήσει στην κριτική που δέχεται για το μέτρο της εξίσωσης πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης λέγοντας ότι «η τιμή προσαρμόστηκε στο κατώτατο ποσό που λέει η ευρωπαϊκή οδηγία. Η πάταξη λαθρεμπορίου ανέρχεται περίπου σε 30% σύμφωνα με στοιχεία. Προϋπολογίσαμε 80 εκατ. ευρώ για επιδόματα θέρμανσης και τελικά έως τώρα οι σχετικές αιτήσεις ανέρχονται σε 6 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι τα κριτήρια που θέσαμε καλύπτουν πάνω από το 85% του πληθυσμού».

Παράλληλα, εξήγησε πως το ν/σ διευρύνει την φορολογική βάση ενώ τόνισε πως «η επιβάρυνση σε μισθωτούς και συνταξιούχους είναι μειωμένη κατά 100 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι»

The post Η αντιπολίτευση στερείται ρεαλιστικών προτάσεων, λέει ο Στουρνάρας appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα