Φούσκα στα ομόλογα έτοιμη να σκάσει βλέπουν οι τραπεζίτες στο Νταβός

Για σημαντική πτώση των ομολόγων, στην περίπτωση που τα επιτόκια αυξηθούν ή οι επενδυτές αρχίσουν να αποσύρουν κεφάλαια από αυτή την αγορά, προειδοποιεί ο πρόεδρος της Goldman Sachs, Gary Cohn, με συνέντευξή του στο Bloomberg, από το Νταβός.

Το κλίμα ευφορίας που επικρατεί στις αγορές ομολόγων κινδυνεύει, λέει ο Cohn, την ώρα που η ζήτηση για το 10ετές ομόλογο ύψους 7 δισ. ευρώ που πούλησε την περασμένη εβδομάδα η Ισπανία

αυξάνεται σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ η Πορτογαλία επέστρεψε στην αγορά, με την πρώτη έκδοση 5ετών ομολόγων μετά από δύο χρόνια.

Και ο Cohn δεν είναι ο μοναδικός από τους ισχυρούς τραπεζίτες του Νταβός που χτυπά προειδοποιητικό καμπανάκι για τα ομόλογα. Οι Αμερικανοί επενδυτές ρίχνουν χρήμα στα junk bonds με τους υψηλότερους ρυθμούς που έχουν καταγραφεί ποτέ, στο κυνήγι των αποδόσεων, καθώς η Federal Reserve κρατά τα επιτόκια του δολαρίου στο 0-0,25% και τυπώνει χρήμα, προκειμένου να ρίξει το κόστος δανεισμού στην πραγματική οικονομία.

Έτσι, η απόδοση των δολαριακών junk ομολόγων υποχώρησε στις 22 Ιανουαρίου στο ιστορικό χαμηλό του 6,46%, με τις τιμές στο 105,6 σεντς, από τα 54,8 σεντς που ήταν τα χαμηλά του Δεκεμβρίου του 2008, δείχνουν οι δείκτες ομολόγων της Bank of America Merrill Lynch.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney

The post Φούσκα στα ομόλογα έτοιμη να σκάσει βλέπουν οι τραπεζίτες στο Νταβός appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα