«Είδα τον Αγγελόπουλο τελευταία στιγμή και προσπάθησα να τον αποφύγω»

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον εισαγγελέα ο 24χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα με θύμα τον σκηνοθέτη Θεόδωρο Αγγελόπουλο. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Μιλώντας στο «Βήμα» ο συνήγορος του αστυνομικού Κώστας Κονταξόγλου...
ανέφερε πως ο πελάτης του δεν έχει συνειδητοποιήσει ακριβώς τι έχει συμβεί και αισθάνεται πολύ άσχημα γιατί χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο
σπίτι του τραυματισμένος με την επίσης τραυματία σύζυγό του η οποία επέβαινε μαζί του στην 50 κυβικών μηχανή τους.

Oπως ανέφερε, το δυστύχημα συνέβη όταν ο σκηνοθέτης πέρασε το διαχωριστικό διάζωμα στον περιφερειακό δρόμο της Δραπετσώνας προς Κερατσίνι, αμέσως μετά το πρώτο τούνελ. Φορούσε σκουρόχρωμα ρούχα και δεν είχε μαζί του φωσφορίζε γιλέκο, όπως είχαν τα υπόλοιπα μέλη του κινηματογραφικού συνεργείου.

Οταν ο 24χρονος βγήκε από το φωτισμένο τούνελ σε έναν δρόμο με σαφώς λιγότερο φωτισμό, αν και δεν έτρεχε, όπως υποστήριξε, αντιλήφθηκε τελευταία στιγμή - περίπου στο 1,5 μέτρο - μια «σκιά» στο οδόστρωμα. Επιχείρησε να τον αποφύγει, αλλά το οδόστρωμα ήταν ολισθηρό.

Σύμφωνα με τον κ. Κονταξόγλου, ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος ερχόταν από την αριστερή πλευρά και ο πελάτης του έστριψε αμέσως το δίκυκλο προς την αντίθετη κατεύθυνση με αποτέλεσμα να τον κτυπήσει με τον ώμο του και στη συνέχεια ο σκηνοθέτης να πέσει πάνω στο κράσπεδο και στο οδόστρωμα και να τραυματιστεί σοβαρά. Δεν υπήρξε όμως, όπως σημειώνει, «επαφή» του θύματος με τη μηχανή.

Ο 24χρονος με τη σύζυγο του εκείνη την ώρα κατευθύνονταν προς το σπίτι τους που απέχει 10 λεπτά από το σημείο του δυστυχήματος. Μετά το δυστύχημα ωστόσο ο ειδικός φρουρός παρέμεινε στο σημείο και, όπως λέει ο δικηγόρος του, ενημέρωσε ο ίδιος την ΕΛ.ΑΣ. και το ΕΚΑΒ.

Ο συνήγορος του ειδικού φρουρού σημειώνει ακόμα πως δεν υπήρχε στον δρόμο κάποια προειδοποιητική πινακίδα που να ενημερώνει τους διερχόμενους οδηγούς ότι υπήρχε γύρισμα ταινίας σε εξέλιξη σε εκείνο το σημείο, ώστε να είναι πιο προσεκτικοί.

Οι αξιωματικοί της Τροχαίας Κορυδαλλού, πάντως, που ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος πέρα από τις καταθέσεις του ειδικού φρουρού και αυτοπτών μαρτύρων θα εστιάσουν και στις εικόνες, που μπορεί να έχει καταγράψει η κάμερα του κλειστού κυκλώματος που βρίσκεται στο τούνελ.
Keywords
Τυχαία Θέματα